Taigi, mums reikės:
2,5 kg kopūsto
0,5 kg morkų
0,5 kg svogūnų
0,5 kg raudonosios paprikos
200 ml aliejaus
200 ml acto 9% (turėjau tik 6%, pyliau šiek tiek daugiau)
150 g cukraus (aš kiekį mažinu, nes man per saldu)
1,5 VŠ druskos
Paruošimas:
- Kopūstus smulkiai supjaustome ir rankomis sumaigome, kad suminkštėtų.
- Morkas ir paprikas supjaustome šiaudeliais, svogūnus - smulkiai ir viską sumaišome su kopūstais.
- Pas daržoves bpilame likusius produktus, gerai išmaišome.
- Jei mišraine šuošiame žiemai, sterilizuojame stiklainius ir į juos standžiai, kad neliktų oro tarpų, sugrūdame salotas. Užsukame ir saugome šaltai.
Skanaus!
Šaltinis: Neringos blogas
P.S. Greitam valgymui vietoje acto galima naudoti citrinos sultis pagal skonį. Kažkuriame recepte mačiau jog šios salotos dar gardinamos kmynais, kitame - čili dribsniais. Draugės mama nevalgo svogūnų, tad šiose salotose juos keičia česnakais. Tokią variacija taip pat mačiau internete.
Prieš 1 metus: Jaučio uodegos troškinys
Prieš 2 metus: Greitas obuolių pyragas su kreminiu užpilu
Prieš 3 metus: Bulvių plokštainis
Prieš 4 metus: Obuolių žiedai tešloje
Prieš 5 metus: Pusrytiniai avižinių dribsnių keksiukai
Prieš 6 metus: Kukurūzų ir moliūgų sriubaPrieš 7 metus: Grikių, vištienos ir daržovių salotos
Prieš 8 metus: Avietinis kremas
Prieš 9 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 10 metų: Sl.tešlos pyragėliai su dž.pomidorų pesto
Prieš 11 metų: Prieskoninis sviestasPrieš 12 metų: Medaus tortas