Jei atvirai nieko ypatingo iš šių salotų aš nesitikėjau. Kai savaitgalį kepiau keksą, tuo pačiu išsikepiau ir burokėlius, nors dar nežinojau ką su jais darysiu (namie juos valgau tik aš viena, taigi...). Kai vakarienei buvo liežuvio salotos, kurias suvalgėme iki paskutinio trupinėlio, ir liko keli šaukštai žirnelių, sugalvojau sumeistrauti mišrainę iš to ko turiu.
Pietūs buvo fantastiški! Tikrai! Man taip viskas derėjo, buvo gerai ir taip kaip reikia, kad kol valgiau nenustojau pati savimi didžiuotis (ok ok, didžiavausi dar pora valandų po pietų ir visiems aplinkui gyriaus).
Taigi, mums reikės (1 porcijai):
2 nedidelių keptų ar virtų burokėlių
1 avokado
2-3 VŠ konservuotų žirnelių (jei neturite, galite ir nedėti)
nedidelio mėlynojo svogūno ar poro (aš dėjau pastarąjį, man patinka poro švelnus skonis)
fetos
manau tiktų ir saujelė žalumynų (jaunų špinatų ar salotų mišinio, bet neturėjau)
Padažui (kiekiai labai apytiksliai):
1 AŠ medaus (jei sukietėjęs, galima pašildyti vandens vonelėje ar mikrobangėje)
1 VŠ alyvuogių aliejaus
1 AŠ citrinos sulčių
pipirų
druskos pakanka nuo fetos
druskos pakanka nuo fetos
Paruošimas:
- Padažui skirtus produktus sumaišome.
- Salotoms produktus supjaustome kubeliais.
- Padažą užpilame prieš valgant, pagardiname pipirais.
- Tiekiame su juoda duona.
P.S. į darbą nusinešiau dėžutę su kubeliais pjaustytais burokėliais, smulkintais porais ir šmotu fetos. Stiklainėlyje sumaišiau padažo produktus, o avokadą susipjausčiau jau darbe, nes jis greitai patamsėja. Viską sumaišiau prieš valgant. Niam!
P.P.S. Šias salotas pasiruošiau ir šiandienos pietums (šį kartą be žirnelių) - kažkas nerealaus! Labai rekomenduoju!