Vakar valgėme prašmatnią vakarienę. Na, jei tiksliau prašmatniai skanią. Prisiminiau, kad Kalėdoms gavau knygą "Nesaldūs pyragai ir pyragėliai" ir susigėdau, nes dar neišbandžiau nei vieno recepto iš jos. Šis bandymas pirmasis ir labai vykęs. Turėjome skanią, sočią vakarienę. Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas - šiandien pusryčiams patingėjau pasišildyti. Tiesa, iškočiojau tešlą per plonai, manau, todėl gavosi per dideli blynai, taigi tešla pasiskirstė pyrage netolygiai - kraštams teko daugiausiai. Toks tatai ir trūkumas, nes skonis tai super, o kitą kartą žinosiu, gi pirmas bandymas kepti nesaldų pyragą :)
Taigi, mums reikės:
Tešlai:
200 ml pieno
200 g sviesto
50 g šviežių mielių
2 AŠ cukraus
1 AŠ druskos
475 g (800 ml) miltų
Įdarui:
4 svogūnų
500 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną)
4 skiltelės česnako
2 saldžiosios paprikų
poro
laiškinių česnakų ar svogūnų laiškų (neturėjau)
druskos
pipirų
1 VŠ smulkintų šviežių arba 1 AŠ džiovintų bazilikų
3-4 VŠ tarkuoto fementinio sūrio
kiaušinio (pamiršau)
100 ml grietinėlės (čia nuo manęs, reikėjo sunaudoti, tai supyliau)
Aptepimui
Kiaušinio
Paruošimas:
- Šiltame piene ištirpiname sviestą. Kai pienas kiek pravėsta, sudeadme mieles ir cukrų ir paliekame kol suputos.
- Miltus sumaišome su druska, supilame pieną su mielėmis, užminkome tešlą ir paliekame šiltai kad pakiltų dvigubai. Aš norėjau kuo greičiau, tai įdėjau dubenį su tešla į kitą dubenį su karštu vandeniu.
- Apkepiname smulkintus svogūnus ir maltą mėsą. Sudedame išspaustas (aš smulkinau) česnako skilteles, smulkintas paprikas, porą ir laiškinius česnakus, kurių neturėjau. pagardiname druska, pipirais ir baziliku. (Aš dar įpyliau grietinėlę) Troškiname apie 15 min.
- Tešlą padaliname į dvi lygias dalis (aš dalinau ne po lygiai). Iškočiojame du apskritimus. Vieną dedame į kepimo indą taip, kad tešlos kraštai persisvesrtų per indo kraštus.
- Supilame mėsos įdarą, ant jo supilame plaktą kiaušinį, užbarstome tarkuotą sūrį ir užklojame antruoju tešlos kraštu. Kraštus užspaudžiame, viršų įpjauname (aš subadžiau šakute).
- Pyragą aptepame plaktu kiaušiniu.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
Skanaus!
Šaltinis: Knyga Nesaldūs pyragai ir pyragėliai