Paprastas atrodo dalykas, bet ir čia kai kepiau, naršiau intermete ieškodama recepto, taigi užsirašau dėl viso pikto.
Taigi mums reikės:
400 g varškės (geriau liesos)
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
0,5 AŠ kepimo miltelių (pati susigalvojau)
1-2 VŠ cukraus
Druskos
Aliejaus kepimui
Paruošimas:
Į ištrintą varškę įmušti kiaušinius, suberti miltus, druską, cukrų ir gerai viską išsukti. Aš iš tingumo tiesiog dėjau į keptuvę ir kepiau. Kai kuriuose receptuose radau, kad reikia ant miltais pabarstytos lentos dėti po šaukštą tešlos, daryti apvalius paplotėlius ir kepti.
Kai kepiau varškėčius antrą kartą įdėjau daugiau miltų, o gal pirmą kartą mažiau, ir tešla gavosi gerokai tirštesnė. Tai aš susišlapinusi rankas formavau blynelius. Miltuoti papildomai nenorėjau, kad nebūtų per kieti. Tiesą sakant pirmasis variantas man skanesnis.