2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Sluoksniuotos tešlos apkepėlė su džiovintų pomidorų pesto



Paprastai paruošiamas užkandis. Skanus, svarbu nepdauginti džiovintų pomidorų:)

Taigi, mums reikės:
sluoksniuotos tešlos (naudojau bemielę, bet tinka ir mielinė)
džiovintų pomidorų pesto (naudojau pirktą paruoštą)
mozzarelos sūrio

Paruošimas:

  1. Pagal nurodymus ant pakelio, atšildome tešlą.
  2. Supjaustome trikalmpėliais ar kitomis mėgstamomis figūromis.
  3. Aptepame džiovintų pomidorų pesto
  4. Ant viršaus dedame griežinėlį mozzarellos.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Skanaus!

Sluoksniuotos tešlos apkepėlė su pievagrybiais


Labai gardus ir lengvai paruošiamas užkandis. 

Taigi, mums reikės:
sluoksniuotos tešlos (naudojau bemielę, bet tinka ir mielinė)
pievagrybių
svogūno
fermentinio sūrio
druskos, pipirų
majonezo

Paruošimas:
  1. Sluoksniuotą tešlą atitirpiname pagal nurodymus ant pakuotės.
  2. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus.
  3. Pievagrybius supjaustome plokštelėmis ir dedame į keptuvę pas svogūnus. Kepame kol suminkštės.
  4. Pagardiname druska ir pipirais.
  5. Pievagrybius atvėsiname ir sumaišome su majonezu (nedaug, apie 1 VŠ) ir fermentiniu sūriu.
  6. Sluoksniuotą tešlą supjaustome trikampėliais, arba kitokiomis mėgstamomis geometrinėmis figūromis.
  7. Ant tešlos dedame pasiruoštą pievagrybių įdarą.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus!

Įdaryti vištienos suktinukai


Labai greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas! Dabar, kai laiko virtuvei, deja, neturiu tiek, kiek anksčiau, tokie patiekalai su minimaliomis laiko ir jėgų sąnaudomis ir maksimaliu rezultatu - labai aktualūs! Aš dar pavalgiusi stovėjau prie kepimo indo ir su bulvių likučiais bandžiau išlaižyti nepasakomo skanumo padažo likučius. Nors, aišku, gali būti, kad tiesiog buvau labai alkana po darbo dienos :D

Taigi, mums reikės:
pusės 1 vištienos krūtinėlės
vytinto kumpio ar karšto rūkymo šoninės juostelių (naudojau kumpį)
druskos, pipirų, džiovintų česnako granulių, paprikos miltelių
100 ml grietinėlės

Įdarui:
1-2 VŠ tarkuoto Džiugo sūrio

Paruošimas:
  1. Jei prieskoninį sviestą darysite specialiai šiam patiekalui, Džiugo sūrį, gailte įmaišyti kartu su visais sviesto ingredientais.
  2. Krūtinėlę išilgai supjaustome į kepsnelius. Man pavyko supjaustyti į 6. 
  3. Kepsnelius lengvai pamušame ir pagardiname prieskoniais.
  4. Klojame kumpio juostelę, ant jos vištienos kepsnelį, pabarstome Džiugo sūriu, ant vieno galo dedame šaukštelį prieskoninio sviesto ir susukame suktinuką.
  5. Suktinukus dedame vieną šalia kito į aliejumi pateptą formą.
  6. Nusižiūrėjau nuo Beatos ir padariau taip pat kaip ji: išsiviriau skiltelėmis supjaustytas bulves (paviriau 10 min. nuo užvirimo pasūdytame vandenyje) ir sudėjau į tą patį kepimo indą apšlakščiau aliejumi, pabarsčiau česnakų granulėmis ir paprika ir pamaišiau.
  7. Viską užpilame grietinėle. 
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes.
Skanaus!!!

P.S. Kepiau aš juos senokai, kai dar bulvės buvo tik prasidėję... Rašant šį įrašą ir žiūrint į nuotraukas, prabudo prisiminimai, kokie skanūs tie suktinukai buvo...


Šaltinis: Braškės su pipirais

2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

Cezario salotos


Labai mėgstu Cezario salotas. Šių salotų puikiai papasakotą istoriją galite rasti čia, aš jos nebeperpasakosiu. Kartą gaminau pagal Eglės iš Žaidimų aikštelės receptą. Buvo labai skanu, bet foto nėra ir recepto nėra. Gaminu dar kartą, prisiskaičiusi aibę receptų ir straipsnių apie tai, kaip pagaminti tikrąsias Cezario salotas. Originaliai jos apskritai yra super paprastos, bet kaip dažnai būna - genialumas slypi paprastume. Aš savąsias dar papildžiau keptos vištienos gabalėliais, jie puikiai tiko. Tai gal rezultate valgėme ir ne tikras Cezario salotas, bet kad labai skanias, tai faktas.

Taigi, mums reikės:
Romaninių salotų (neradus pc tokių, teko naudoti iceberg salotas)
skrebučių
parmezano, naudojau Džiugo sūrį

Padažui:
aš viską padažui dėjau "iš akies" ragaudama, taigi, pateikiu originalius kiekius. Padažo užtektų ~4 porcijoms
1 labai šviežio kiaušinio
1 AŠ Vusterio padažo
2 VŠ citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų
1 AŠ Dijon garstyčių
80 ml Extra Virgin alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Salotas nuplauname ir nusausiname. Suplėšome gabaliukais ir išdėliojame lėkštėse.
  2. Kiaušinį paneriame į verdantį vandenį 1-ai minutei ir po to iš karto perdedame į dubenį su šaltu vandeniu, kad visiškai atvėstų. Tokiu būdu kiaušinis dar vis žalias, bet šiek tiek sutirštėjęs.
  3. Dubenėlyje sumaišome Vusterio padažą, citrinos sultis, išspaustą česnaką, garstyčias, druską bei pipirus.
  4. Įmušame kiaušinį ir išplakame mikseriu kol bus vientisa.
  5. Labai labai plona srovele nuolat plakant mikseriu pilame aliejų. Plakame, kol padažas kiek sutirštės.
  6. Padažu aplaistome salotas, išdėliojame ant viršaus skrebučius, sūrio drožles. Mano šaldiklyje visada yra tarkuoto Džiugo, tokiu ir pabarsčiau.
  7. Valgome ir mėgaujamės!
Skanaus!


Šaltinis: Kulinariniai opusai, delfi.lt

Baltarusiški varškėčiai


Šį receptą pas Sonatiną pamačiau seniausiai. Bet vis sustabdydavo procese tai, kad pirmiausi reikia apkepti (čia iš tingumo). Bet, kai atsitiktinai atradau šio recepto adaptaciją tinginiams, ilgai nelaukiau. Ir ką gi... man buvo labai skanu. Vyrai abu pareiškė, kad tai nesubalansuota vyriškiems pusryčiams. Šie varškėčiai man gal net skanesni visiškai atšalę (taip dažnai būna su varškės kepiniais). Įdaras apskritai pasaka.

Taigi, mums reikės:
Varškėčiams:
400 g varškės
2,5-3 VŠ cukraus
1 kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
žiupsnelio druskos
1/2 AŠ vanilinio cukraus
90 g miltų

Įdarui:
1 kiaušinio trynio
100g grietinės
2 VŠ cukraus
žiupsnio cinamono

Paruošimas:
  1. Varškę ištriname su visais varškėčiams skirtais produktais, išskyrus miltais.
  2. Į varškės masę įmaišome miltus ir gerai išmaišome. Miltų nepadauginame, dedame tik tiek, kad šlapiomis rankomis būtų galima galima formuoti tešlą.
  3. Pasiruošiame keksiukų formeles. Jei naudojame ne silikonines, patepame sviestu arba aliejumi. Silikoninių tepti niekuo nereikia.
  4. Šlapiomis rankomis suformuojame 12 rutuliukų, kuriuos suplojame į blynelius ir įklojame į keksiukų formeles.
  5. Įdarui skirtus produktus lengvai išplakame ir išpilstome į dubenėlius.
  6. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Aš kitą kartą kepčiau 190 laipsnių temperatūroje arba trumpiau, nes manieji varškėčiai per daug apskrudo, o aš to nepastebėjau laiku.
Skanaus!


2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Makaronai su tunu


Vieną vakarą grįžau namo žvėriškai alkana ir su specifiniais norais - tuno ir makaronų.  Salotos atkrito, nes neturėjau tiek valios sulaukti, kol atvės makaronai. Teko improvizuoti. Improvizacija pavyko.  Nesitikėjau, kad bus tiek skanu, kad verta užsirašyti, tai ir foto tokia su 0 pastangų. Paprasta, skanu ir labai laiku. Kadangi improvizavau, kiekių nematavau, bet čia ne bėda manau. Beja, taip paruoštus makaronus drąsiai būtų galima neštis pietų dėžutėje į darbą ir suvalgyti kaip makaronų ir tuno salotas.

Taigi, mums reikės:
patinkančių arba turimų makaronų
nedidelio svogūno
2-3 nedidelių skiltelių česnako
1/2 paprikos
džiovinto čili pipirų
druskos 
1 skardinės tuno aliejuje
trupučio citrinos sulčių
tarkuoto Džiugo sūrio pateikimui

Paruošimas:
  1. Išverdame makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
  2. Aliejuje nuo tuno pakepiname svogūną, o vėliau česnaką. Aš aliejaus kiek padauginau.
  3. Apkepus svogūnams, beriame smulkintą paprikąbei čili dribsnius.
  4. Kai paprika suminkštėja, dedame tuną, išmaišome, kad sušiltų tunas. Pašlakstome trupučiu citrinos sulčių.
  5. Į keptuvę dedame išvirusius makaronus, išmaišome ir tiekiame apibarsčius tarkuotu sūriu.


Skanaus!

P.S. kai valgiau, pagalvojau, kad būtų visai tikęs pomidoras, arba pievagrybiai.

Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis


Už šitą vakarienę nusipirksiu sau medalį, o už nuotraukas išsirašysiu griežtą papeikimą. Labai  labai skanu, netikėtai. Padažiukas gavosi tobulo skonio. Daržovės, iškepusios prie vištienos tiesiog nerealios. Atrodo viskas super paprasta, bet taaaaaaaip gerai dera ir taaaaaip skanu! Laiko prasme gal ir nelabai greitai - įvertinus visą kepimo laiką, bet pastangų prasme - nėra ką veikti!

Taigi, mums reikės:
vištienos (aš naudojau įvairias dalis, tobulai čia tiktų ketvirčiai, blauzdelės, kumpeliai)
druskos, pipirų, citrinos, džiovinto česnako granulių

miltų
didelio svogūno
2-3 nemažų česnako skiltelių
~ 1/2 stiklinės balto vyno (nebūtina, bet labai skanu, aš pilamo kiekio nematavau)
~ stiklinės sultinio
1 paprikos
4-5 didelių pievagrybių
kitų daržovių pagal pomėgį
pipirų, lauro lapų, kt. mėgiamų prieskonių

Paruošimas:
  1. Vištieną pagardiname druska, pipirais ir česnakų granulėmis. Jei turite mėgstamų paukštienos prieskonių, įberkite ir jų. Palaistome citrinos sultimis ir paliekame marinuotis bent kelias valandas. 
  2. Pasimarinavusią vištieną apvoliojame miltuose, perteklių nukrečiame ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Neiškepame, tik apskrudiname. Kepant įkaitintoje keptuvėje ant didesnės ugnies būsime tikri, kad vištiena apskrus, bet neišbėgs mėsos sultys.
  3. Sudedame apkeptą vištieną į kepimo indą,
  4. Keptuvėje  su trupučiu aliejaus ar sviesto (aš naudoju ghee) pakepiname svogūnus, kol pradeda skaidrėti ir suberiame smulkintus česnakus. Kepiname, kol česnakai paskleis savo aromatą. Aš svogūnus susmulkinau gana smulkiai. Kitą kartą svogūną dalinčiau didelėmis skiltimis.
  5. Į keptuvę pilame baltą vyną ir truputį pakaitiname, tada supilame sultinį, išmaišome, beriame likusius prieskonius (aš bėriau Provanso žolelių mišinį, juodųjų pipirų žirnelių ir pora lauro lapelių) užviriname ir užpilame ant vištienos.
  6. Kepimo indą uždengiame su folija. Arba naudojame indą su dangčiu.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
  8. Papriką supjaustome juostelėmis, pievagrybius padaliname į 4-6 dalis (priklausomai nuo grybo dydžio), supjaustome kitas daržoves, jei naudojame tokias. Norėjau dar įdėti kalafioro, bet jau būtų netilpę į kepimo formą.
  9. Dedame daržoves pas vištieną į kepimo indą ir dar kepame jau neuždengtus apie 20 minučių.
  10. Aš patiekiau su traiškytomis bulvėmis ir morkų salotomis. Jei kartu su vištiena telpa iškepti daugiau daržovių - kito garnyro net nereikėtų.
Skanaus!

Atnaujinta (2020-10-24): Taip, šito recepto įžanga nei pusę tiek neatspindi kokio skanumo šis patiekalas!
Kadangi esu tinginė, šį kartą norėjau minimizuoti darbą iki maksimumo, tad iškepiau daugiau daržovių, o greta patiekiau kuskuso. Patikėkit, liežuvį prarysit!

O ką papildžiau šį kartą:
  1. 1 morką stambiai supjausčiau ir subėriau į keptuvę šiek tiek pakepus svogūnams, ir toliau kepiau kartu, vėliau subėriau smulkintą česnaką ir toliau dariau kaip recepte.
  2. Prie pjaustytos paprikos ir pievagrybių pridėjau stambiau supjaustytą pusę jaunos cukinijos, visas šias daržoves pagardinau druska, pipirais, česnakų granulėmis, Provanso žolelėmis, pašlakščiau aliejumi ir balzamiko actu, išmaišiau ir toliau viską dariau pagal receptą (10 punktas).
  3. Patiekiau su kuskusu, kuris puikiai sugėrė tą fantastiškai skanų padažą.

2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Lašiša medaus-garstyčių padaže

 Puikus patiekalas. Kepiau jau du kartus. Pirmą kartą file, antrą kartą didkepsnius. O jei jau du kartus kepiau, vadinasi - verta.

Taigi, mums reikės:
2 lašišos didkepsnių arba file

Marinatui:
2 VŠ aliejaus
~1citrinos puselės sulčių
1,5 VŠ grūdėtų garstyčių
1 VŠ medaus
3 skiltelių česnako
druskos, pipirų pagal skonį

Paruošimas: 
  1. Marinatui skirtus produktus sumaišome.
  2. Apvoliojame iš visų pusių mari natelašišos kepsnius. Paliekame tame pačiame marinate kelioms valandoms pasimarinuoti. Aš vieną kartą užmarinavau ryte, įdėjau į šaldytuvą ir kepiau vakare.
  3. Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi patiestos skardos, patepame juos marinatu.
  4. Kepame iki 190 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Skanaus!


Blynai su obuoliais


Kai kepiau šiuos blynus - namai kvepėjo obuolių pyragu. Labai skanūs blynai - bent jau man - kepinių su blynais gerbėjai. Panašius kepa mano mama. Skanūs ir ką tik iškepti, ir šalti. Nieko įmantraus, bet skonis labai geras!

Taigi, mums reikės (~2 valgytojams):
1 kiaušinio
3/4 puodelio pieno
1 puodelio miltų
1/2 AŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ druskos
1/8 puodelio cukraus
vanilinio cukraus
~1/2 AŠ cinamono (galima dėti ir daugiau) 
2-3 obuolių (aš įtarkavau 1 didelį ir 1 vidutinį obuolius)

Paruošimas:
  1. Kiaušinį gerai išplakame, įpilame pieno ir dar paplakame.
  2. Sausus produktus sumaišome viename dubenyje (miltus persijojame).
  3. Pilame sausą mišinį į plakinį ir išplakame.
  4. Įmaišome tarkuotus obuolius.
  5. Kepame įkaitintame aliejuje. Aš vietoje aliejaus naudojau ghee.
Skanaus!

Šaltinis: Smitten kitchen

2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Veršienos kotletai su padažu

Atradau šaldiklyje veršienos. Kadangi mano špokas labiausiai mėgsta kotletus, nusprendžiau, kad tam savo radinį ir panaudosiu. Visi patiekalą užskaitėm.


Taigi, mums reikės:
Kotletams:
~500 g veršienos
3 riekelės batono be plutos
~1/2 puodelio pieno
1 vidutinio svogūno
1 kiaušinio
druskos
pipirų
džiovinto česnako granulių
malto muskato riešuto ir kardamono

Padažui:
sviesto (geriausia ghee, jis nedega ir yra skirtas kepti)
vidutinio svogūno
1 VŠ (su kaupu) miltų
~1/2 l jautienos sultinio
~1/2 puodelio grietinės

Puodelis = 235 ml

Paruošimas:
  1. Sumalame veršieną.
  2. Batono riekeles pamerkiame piene.
  3. Svogūną kotletams susmulkiname ir pakepiname su trupučiu sviesto.
  4. Maltą veršieną sumaišome su pravėsusiais svogūnais, išmirkusiomis batono riekėmis, kiaušiniu ir prieskoniais.
  5. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir dedame kotletukus, suformuotus šlapiomis rankomis.
  6. Apkepiname kotletus. Iškepti iki galo nebūtina, tik paskrudiname paviršių.
  7. Iškeptus kotletus atidedame į šalį.
  8. Jei sviestas, kepant kotletus labai neapdegė, į jį suberiame smulkintą svogūną ir pekepiname iki skaidrumo.
  9. Beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome. Kepiname kol miltai lengvai parus.
  10. Supilame sultinį ir greitinę ir gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių.
  11. Dedame į padažą kotletukus ir kaitiname ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.
Skanaus!

Obuolių pyragas su migdolų plutele


Puikus pyragas. Pirmas po laaaaaabai ilgo laiko namie keptas obuolių pyragas, nuo pirmo iki paskutinio kąsnelio suteikęs didelį malonumą. Labai skanus dar šiltas su ledais. Prieš dvi dienas kavinėje valgytas obuolių pyragas nebuvė nei puse tiek skanus. Tikrai. Šis pyragas labai paprastas, greitai pagaminamas, ne kažin kiek įmantrus (na gal migdolinė plutelė suteikia išskirtinumo iš kitų obuolių pyragų), bet tikrai skanus ir man dar kartą įrodė, kad man skaniausi pyragai yra obuoliniai.
Šis pyragas man truputį nepavyko - dėl to, kad neįsiskaičiau į receptą. Aš migdolų plutelei skirtą cukrų kaitinau ne tol kol jis aptirps, o kol ištirps. Natūralu, kad gavosi karamelė. Aišku nieko blogo - buvo proga pagaminti pirmą kartą gyvenime karamelę, kuri tikrai skani. Bet ant pyrago tas sluoksnelis sukietėjo ir dėl to jį pjaustyti pasidarė itin nepatogu. Bet tiek tos bėdos. 

Taigi, mums riekės (22 cm skersmens, atsegamai kepimo formai): 
2 mažų kiaušinių
90 g (85 ml) cukraus
žiupsnio druskos
3/4 AŠ vanilinio cukraus
70 ml pieno
75 g sviesto
135 g (215 ml) kvietinių  miltų (405D tipo)
1 1/2 AŠ kepimo miltelių
285 ml mažų obuolių kubelių
cinamono

Viršui:
35 g sviesto
75 ml cukraus
35 g migdolų plokštelių

Paruošimas:
  1. Sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  3. Į kiaušinių plakinį supilame pieną ir pravėsusį sviestą. Išplakame.
  4. Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į plakinį. 
  5. Į tešlą įmaišome pusę obuolių ir sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Ant viršaus paskleidžiame likusius obuolius. Gausiai pabarstome cinamonu.
  6. Plutelei skirtą sviestą ištirpiname, įmaišome cukrų ir pakaitiname kol cukrus aptirps (iš patirties - jis ilgai netiprs, tai tiesiog pakaitiname pora trejeta minučių ir užtenka). Suberiame migdolus, išmaišome ir tolygiai paskleidžiame ant obuolių.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
Skanaus!

P.S. Kepiau šį pyragą kolegoms (todėl ir foto daryta 7 ryto be jokių menų). Visiems jis labai patiko. O "nepavykusią" migdolų plutelę išgyrė atkirai :) Beja, jį valgė ir labai gyrė, net ir tie, kurie nemėgsta obuolių pyragų - nelabai ir susivokė, kad valgo obuolių pyragą. 

Cukinijų blynai su pievagrybiais


Hmm... kepiau aš pagal recepto nurodytą normą, kuri yra tikrai nedidelė - dviems negodiems valgytojams. Kepiau tik tiek, nes galvojau, kad vis tiek reikės vienai pačiai valgyti - mano vyrai visokių "nesąmonių su cukinijom" nevalgo. Valgė abu, net ausys linko. Man liko pora blynų.... Būtų buvę daugiau, abu vyriškiai būtų antra tiek suvalgę. Mažasis suvalgė daugiausia iš visų. Man taip pat buvo skanu. 

Taigi, mums reikės:
200 g cukinijos (svoris be sėklų ir be odos, jei cukinija jauna - dedam su viskuo)
100 g pievagrybių
1 kiaušinio
1-2 VŠ miltų
druskos, pipirų
2 skiltelių česnako (aš įdėjau 4 nedideles, česnakas blynams suteikė 60 proc.skanumo)

Paruošimas:
  1. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Jei turite smulknesnę tarką, ji tiktų labiau, bet aš tokios neturiu. Cukinijos sultis kiek nuspaudžiame ir ten pat sutarkuojame pievagrybius.
  2. Įspaudžiame česnaką, įmaišome miltus, įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir pipiras bei viską gerai išmaišome.
  3. Cukinija nuo druskos paleis sultis, taigi, galima įmaišyti vėliau kiek miltų, bet aš apsiėjau be to.
  4. Kepame blynus įkaitintame aliejuje.
  5. Patiekiame su grietine.

Skanaus!


Šaltinis: Žaidžiame virtuvę

Duonos pudingas


Užsibuvo gana ilgai spintelėje pynutė. Ir jai aš iš karto numačiau labai aiškų likimą - duonos pudingas. Niekada negaminau ir neragavau duonos pudingo, todėl buvo smalsu išbandyti. Rezultatas tikrai labai skanus - tinka ir pusryčiams ir desertui (su kokiu nors gardžiu padažu, ledų kamuolėliu ar be nieko). Tik buvo kiek per saldu, ypač kaip pusryčiams. Nors ir mažinau cukraus kiekį, įsivertinusi, kad pynutė saldi, bet matyt per mažai. Kitą kartą kepdama su saldžia  pynute pilčiau tik pusę cukraus kiekio. Aš su kiekiais improvizavau, taip pat nedėjau džiovintų obuolių, nes neturėjau. Šiaip čia labai tiktų ir bet kokios džiovintos uogos, riešutai arba švieži vaisiai - bananai, obuoliai, persikai ir t.t. Man atrodo labiausiai tiktų obuoliai. Pynutėje buvusios razinos taip pat labai, ir net labai (!) derėjo. Likučius, kaip desertą, pribaigiau su kava - per saldu nebebuvo - tik labai skanu! O mano vyriškis pareiškė, kad pusryčiams netinkamas reikalas, bet įdėjus obuolių, su ledais - būtų tobula. Nieko sau pareiškimas, iš žmogaus, (namie) nevalgančio obuolių pyragų...
Jei turite pagyvenusios baltos duonos ar mielinio pyrago, o prancūziški skrebučiai jau pabodo, tai šis pudingas yra puikus būdas leisti jiems atgimti dar kartą. 

Taigi, mums reikės (pgl originalų receptą):
8 riekelių baltos sumuštinių duonos, geriausia poros dienų senumo - jau spėjusios sužiedėti
saujos džiovintų obuolių arba poros nedidelių šviežių
2 didelių kiaušinių
200 ml cukraus
250 ml pieno
150 ml grietinėlės
vanilės
cinamono
žiupsnelio druskos
sviesto, kepimo formos patepimui


Paruošimas:
  1. Kepimo formą patepame sviestu (aš per skubėjimą pamiršau, bet pudingas stipriai ir neprikibo prie formos).
  2. Duoną supjaustome kubeliais, sumaišome su naudojamais priedais ir paskleidžiame kepimo formoje.
  3. Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, vanile, pienu ir grietinėle.Aš dar papildomai įverčiau dosnų žiupsnį cinamono.
  4. Plakinį užpilame ant duonos kubelių ir paliekame ~20 min. susigerti.
  5. Prieš kepant viršų pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Aš dar pabarsčiau migdolų plokštelėmis.
  6. kepimo formą dedame į didesnę, į kurią pripilame vandens, kad pudingo forma būtų iki pusės apsemta. Taip pudingas neperkeps.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  8. Iškepusiam pudingui ledžiame kiek atvėsti, pabarstome cukraus pudra ir tiekiame.

Skanaus!

Šaltinis: cityout.lt (autorė Eglė iš Žaidimų aikštelės)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...