Šis patiekalas - skanus, rekalaujantis mažai pastangų ir laiko. Man patiko.
Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
2 vištos krūtinėlės puselių (aš naudojau 1 didelę pusę naminės vištos krūtinėlės)
1 nedidelės brokolio galvos
1 paprikos
druskos, pipirų
saujos anakardžio ar žemės riešutų (pradžioje neturėjau, įdėjau šildant patiekalo likučius - pridėjo žavesio!)
Padažui:
6 VŠ sojos padažo
2 VŠ medaus
50 ml vandens
1 VŠ ryžių acto (kai neturiu, keičiu obuolių ar vyno actu)
1 VŠ skrudintų sezamų aliejaus
2 cm imbiero šaknies, tarkuotos
2 skiltelių česnako, išspausto
1 AŠ krakmolo
Pateikimui:
sezamo sėklos
ryžiai
Paruošimas:
- Padažui skirtus pruduktus sumaišome nedideliame puode ar keptuvėje ir kaitiname nuolat pamaišant kol sutirštės (apie 5 minutes)
- Vištieną supjaustome kubeliais, pagardiname druska ir pipirais (aš savo naminę vištą pamarinavau kelias valandas su soja, balzamiko šlakeliu ir česnako granulėmis), pilame pusę padažo, išmaišome, paskirstome ant kepimo skardos. Aš kepiau kepimo inde. Dėl šios priežasties mano vištiena mažiau apskrudo dėl išsiskyrusių sulčių.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.
- Brokolį išskirstome smulkesniais žiedynais, papriką supjaustome.
- Beriame daržoves ir riešutus pas vištieną, apšlakstome porašaukštų padažo (aš suverčiau visą), išmaišome ir šauname atgal į orkaitę dar 10 minučių.
- Tiekiame su ryžiais, ant viršaus pabarstome sezamo sėklų.
Skanaus!
Šaltinis: AML
Prieš 1 metus: Aštrus vištienos troškinys
Prieš 2 metus: Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė
Prieš 3 metus: Sičuan baklažanai
Prieš 4 metus: Vafliai
Prieš 5 metus: Bandelės mėsainiams
Prieš 6 metus: Kukurūzų dribsnių ir kondensuoto pieno sausainiaiPrieš 7 metus: Brokolių saulotos su dž.spanguolėmis
Prieš 8 metus: Brokolių ir pelėsinio sūrio kišas
Prieš 9 metus: Vaniliniai sausainiai
Prieš 10 metų: Makaronų lizdeliai
Prieš 11 metų: Medaus tortasPrieš 12 metų: Salotos su rūkyta vištiena ir konservuotais persikais