Dalinuosi senokai gamintų, bet beprotiškai skanių ir lengvai pagaminamų pietų idėja. Pirmą kartą pagaminus, nebuvo kada fotografuoti - šonkauliukai tik parūko. Beliko tik užsirašyti receptą ir kepti dar kartą. Nors kiaulienos mes jau beveik nevalgome, bet ir pirmą, ir šį kartą valgėme apsilaižydami pirštelius - ir šonkauliukai ir bulvės buvo labai gardūs. Recepto tikslaus nebus, kaip visada, kai darau viską "iš akies", tad tebūnie tai ne receptas, o idėja pietums :).
Taigi, mums reikės:
Šonkaulių
Marinatui:
grūdėtų garstyčių
sojos padažo
medaus
balzaminio acto
pipirų
česnako skiltelių, išspaustų
Bulvėms:
bulvių
druskos
česnako granulių
paprikos miltelių
pipirų
balzaminio acto
aliejaus
galima įberti čili dribsnių, jei mėgstate aštriau
Paruošimas:
- Šonkauliukus supjaustome gabaliukais ir dedame į puodą su vandeniu, pasūdome ir užverdame. Užvirus nugraibome susidariusias putas ir paverdame ant nedidelės ugnies 20 min.
- Apvirusius šonkauliukus išgriebiame iš vandens, nuvarviname. Sultinį panaudojame sriubai virti.
- Marinatui skirtus produktus sumaišome ir įtriname juo šonkauliukus. Aš palikau pasimarinuoti porai valandų, bet galima kepti ir iš karto.
- Bulves supjaustome skiltelėmis ir sumaišome su visais prieskoniais ir aliejumi. Geriausiai tai daryti viską sudėjus į tvirtą plastikinį maišelį ir pakračius, kad bulvės tolygiai pasidengtų.
- Bulves beriame vienu sluoksniu į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
- Išimame iš orkaitės, apverčiame ir išskirstome į kraštus ir per vidurį sudedame šonkauliukus.
- Dedame vėl į orkaitę ir kepame dar 10 minučių.
Skanaus!