2022 m. liepos 19 d., antradienis

Aviečių uogienė su žaliosiomis citrinomis ir imbieru


 Mūsų namuose uogienės išgyvena renesansą. Vaikystėje, kai nebuvo kitų variantų išsaugoti vasarą žiemai, uogienių stiklainių mama privirdavo nesuskaičiuojamus kiekius. Ir aš jau nebepamenu, kuri buvo mėgstamiausia.  Dabar man skaniausias - slyvų džemas. O nemėgiamiausia - aviečių uogienė... O mano vyrui atvirkščiai - aviečių uogienė - mėgiamiausia ir vienintelė, kurią valgo. Netyčia užmačiau aviečių uogienės receptą, kurį visai panorau išbandyti ir... slyvų džemas turėjo šiek tiek pasislinkti. Ši uogienė su žaliųjų citrinų ir imbiero natomis tiesiog puiki. Baltas ar brie sūris su ja tiesiog sužiba! Beja, mano vyrui ji nepatiko, jis tradicinių skonių mėgėjas. 


O kokia Jūsų mėgiamiausia uogienė?


Taigi, mums reikės:
1 kg aviečių
2 vnt žaliųjų citrinų sulčių
5 VŠ tarkuoto šviežio imbiero
1 kg cukraus (aš dėjau mažiau)

Paruošimas:
  1. Viską pilame į puodą ir kaitiname, kol sutirštės. Aš naudojau cukrų uogienėms, tad kaitinau labai neilgai.
  2. Išpilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame, dedame dangteliais žemyn, uždengiame ir paliekame kol avės.
  3. Saugome vėsiai ir tamsiai.
Skanaus!


Šaltinis: vieno prekybos centro reklaminis leidinys.







Prieš 12 metų: Šaltibarščiai

2022 m. liepos 12 d., antradienis

Burokėlių, kaliaropės ir obuolių salotos (su feta)

 

Pirmą kartą paragavus kaliaropės, man buvo toks atradimas, kad kitais metais jos pati pasisėjau. Kai nusibodo ją skanauti tiesiog nuluptą ir supjaustytą šiaudeliais, pradėjau ieškoti kaip gi dar skaniai ją paruošti. 

Pirmasis bandymas - salotos. Kažkada buvau užmačiau receptą,  vėliau virtuvėje prisiminiau, pagaminau, o po to dar kartą paskaičiau receptą. Nuo originalo šiek tiek nukrypau. Kai kuriuos ingredientus pamiršau (fetos tikrai gaila - būtų dar tobuliau). Saulėgrąžas galvojau, kad sugalvojau pati. Burokėlį sąmoningai pasirinkau orkaitėje keptą, o ne žalią. 


Taigi, mums reikės:

1 burokėlio (originaliame recepte žalio, naudojau keptą orkaitėje)
1 kaliaropės
1 obuolio
alyvuogių aliejaus
balzamiko acto (naudojau kremą)
poro
saulėgrąžų
druskos, pipirų
fetos

Paruošimas:
  1. Nuluptus burokėlį ir  kaliaropę, kartu su obuoliu sutarkuojame šiaudeliais.
  2. Susmulkiname porą ir beriame pas daržoves.
  3. Pašlakstome aliejumi ir balzamiko aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
  4. Išmaišome, pabarstome saulėgrąžomis, jei nepamirštame - feta.
Skanaus!


Įkvėpimas: The forked spoon





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...