2018 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Obuolių žiedai tešloje


Rudeniop, kai obuoliai taip ir prašosi suvalgomi, pats laikas išbandyti naujus, arba prisiminti senus receptus. Šis receptas man naujas, bet tikrai kartotinas. Aš labai mėgstu blynus su obuoliais, o čia gaunasi obuoliai ir truputis blyno. Saldūs pusryčiai be sąžinės graužimo (čia jei ką graužia sąžinė, valgant blynus. Manęs tai nelabai...) Aš šį receptą sakyčiau gerokai pakeičiau, nes norėjau sumažinti kiekį per pusę, o vienas kiaušinis iš dviejų nelabai dalinasi. Ir šiuos obuolinius žiedus aš ne viriau aliejuje, o kepiau keptuvėje kaip paprastus blynus, gal su vos kiek daugiau ghee sviesto, nei įprasta, bet riebaluose jie tikrai neplaukė.




Taigi, mums reikės (nekukliai 1 porcijai):
1 kiaušinio
1/2 puodelio pasukų, kefyro ar skystesnio jogurto
1 VŠ cukraus (man buvo klaikiai per saldu)
žiupsnio druskos
1/2 puodelio miltų
1/4 AŠ cinamono
šiek tiek patarkuoto muskato riešuto
1/2 AŠ kepimo miltelių (naudojau sodą, nes tešloje yra kefyro)
2 obuolių
ghee sviesto ar aliejaus kepimui

Paruošimas:
  1. Kiaušinį lengvai išplakame su cukrumi ir druska.
  2. Supilame kefyrą ir išmaišome.
  3. Miltus sumaišome su prieskoniais ir kepimo milteliais r įsijojame į plakinį. Išmaišome.
  4. Obuolius nulupame, išpjauname šerdis, supjaustome maždaug pusės centimetro storio žiedais.
  5. Merkiame žiedus į tešlą ir kepame ant vidutinės kaitros įkaitintame ghee svieste ar aliejuje, kaip įprastus blynus. Jei yra noras, aliejaus į keptuvę galima įpilti bent per pora centimetrų ir šiuos žiedus jame išvirti.
  6. Tiekiame su jogurtu, klevų sirupu ar cinamonu, ar kaip širdis geidžia.
Skanaus!



2018 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

Greitas obuolių pyragas Nr. 3


Jau tikriausiai akivaizdu, jog man arčiausiai prie širdies yra tie receptai, kurių įgyvendinimui nereikia nei daug laiko, nei pastangų, nei įmantrių produktų. Šis pyragas - ne išimtis. Sunkiausias darbas su šiuo pyragu man buvo išdėlioti obuolius. Visa kita - paprasta! 
Kaip ir kiekvienais metais, mano pareiga bulviakasiui - iškepti obuolių pyragą. Kadangi žmonių nemažai, pyragas turi būti didelis. Praėjusiais metais (taip, šis pyragas pernykštis) norėjau išbandyti naują receptą, vietoje paskutinių metų favorito - greito obuolių pyrago Nr. 2. Jie abu pagaminami vienodai greitai ir paprastai. Vienintelis esminis skirtumas receptūrose, jog šiandienos įrašo herojui į tešlą pilamas pienas ir triskart mažiau aliejaus. Na, o rezultatas: paprastas, bet labai skanus, purus, minkštas, ne šlapias, bet ir ne sprangus pyragas. Jo drėgmę iš dalies galima reguliuoti su obuolių kiekiu - įpjausčius daugiau, jis bus dar drėgnesnis. Skanus ir ką tik iškeptas, ir kitą dieną. Sau pasirašau pastabą kitam bulviakasiui: kiekį didinti dvigubai ar bent jau pusantro karto (pyragas bus storesnis, kas nėra blogai), nes tik parūko....


Taigi, mums reikės (35x43 cm pyragui):
4 kiaušinių
200 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
1/4 AŠ druskos
350 ml pieno
100 ml bekvapio aliejaus
350 g miltų
2 AŠ kepimo miltelių
4 didelių obuolių


Paruošimas:
  1. Kiaušinius išplakame iki baltumo ir purių putų kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  2. Į plakinį įpilame pieną ir aliejų ir išmaišome (aš plakiau mikseriu).
  3. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišome (aš lengvai paplakiau mikseriu).
  4. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir pusę kiekio išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo formos (aš kepiau prie orkaitės esančioje skardoje). Aš šitą vietą recepte pražiopsojau ir visus obuolius išdėliojau ant tešlos.
  5. Pilame tešlą ant obuolių, išlyginame ir išdėliojame likusias obuolių skilteles.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyrago paviršius gražiai parus, o įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.
  7. Prieš tiekiant galima pabarstyti cukraus podra, o dar šilto pyrago gabalėlis su vaniliniais ledais apskritai sunkiai nupasakojamas malonumas.
Skanaus!


Šaltinis: sovenok

P.S. labai labai panašų pyragą siūlo išsikepti ir VMG. Manau šiam pyragui būtų labai skanus jų siūlomas užpilas iš cukraus, grietinės ir jogurto ar grietinės. Šitas reikalas jau išbandytas ant baltarusiškų varškėčių - tikrai super!




Prieš 2 metus: Ant laužo ruoštas plovas
Prieš 4 metus: Pica pusryčiams
Prieš 5 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 6 metus: Cezario salotos 
Prieš 7 metus: Karamelinis sūrio tortas
Prieš 8 metus: Piene virta kiaušinienė

2018 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Kuskuso ir vištienos salotos su avinžirniais


Paprastai aš čia dalinuosi tais receptais, kuriuos gaminu pagal kažkokį konkretų receptą. Tad mano pietų dėžučių receptai dažniausiai taip ir lieka tik man. Bet kažkurią dieną pagalvojau, kad gal be reikalo. Kartais savo pietų dėžutės turinį "susimeistrauju" tiesiog ryte, prieš išeinant į darbą ir pietūs būna sotūs (vertinant moteriškais matais) ir labai skanūs. Čia vienas iš tokių greitų receptų. Viskas būtų super greita, jei naudosime jau paruoštą vištieną (aš taip ir dariau - naudojau keptos vištos likučius). Jei tokios neturite, ne bėda - vištienos krūtinėlę pagardiname prieskoniais (druska, pipirai, česnakų granulės, provanso žolelės), dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ar ghee sviesto ir iškepame.


Taigi, mums reikės (1 valgytojui):
1 vištienos krūtinėlės puselės
kuskuso kruopų
80 g (1 mažos skardinės) konservuotų avinžirnių arba saujelės išvirtų
~6 arba pagal skonį vyšninių pomidorų
šlakelio alyvuogių aliejaus
šlakelio balzamiko acto arba balzamiko kremo (aš naudoju pastarąjį)
druskos, pipirų
gražgarščių lapų, jie turite

Paruošimas:

  1. Kuskusą paruošiame pagal rekomendacijas ant pakelio.
  2. Kuskusą sumaišome su avinžirniais, ant viršaus tolygiai išdėliojame vištienos gabalėlius, pomidoriukus, gražgarstes. 
  3. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, balzamiko kremu, pagardiname druska, pipirais.

Skanaus!

Šaltinis: mano fantazija







Prieš 2 metus: Ant laužo ruoštas plovas
Prieš 5 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 6 metus: Makaronai su tunu 
Prieš 7 metus: Blynai su grūdėta varške ir obuoliais
Prieš 8 metus: Piene virta kiaušinienė
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...