Ką tik iškeptos šios bandelės - nuostabiai skanios - purios, minkštos minkštutėlės. Ta proga, aš net pieno be laktozės nusipirkau, kad galėčiau prisiminti tą nuostabų - šviežiai iškeptų bandelių ir šalto pieno derinį.
Manosios bandelės ne visai priminė drugelius, visaip kaip išsilakstė. Įdaras, bandelėms bekylant ir bekepant, pabėgo ir skaniai karamelizavosi, deja, šalia bandelių. Kitą kartą, o jos vertos pakartojimo, įdarui sviestą naudočiau ne tirpintą, o kambario temperatūros.
Taigi, mums reikės:
Tešlai:
250 ml pieno
50 g sviesto
90 g (1/2 puodelio) cukraus
žiupsnelio druskos
1 AŠ vanilinio cukraus
40 g šviežių mielių (naudojau 1 1/2 AŠ sausų)
1 kiaušinio
500 g miltų
Įdarui:
90 g (1/2 puodelio) cukraus
1 VŠ cinamono
55 g sviesto
Užbaigimui:
1 kiaušinio
1 VŠ pieno
2 VŠ cukraus
1 VŠ skaldytų migdolų (neturėjau, nenaudojau)
Paruošimas:
- Pašildome pieną kartu su sviestu, įmaišome 1 šaukštą cukraus, įtrupiname mieles, išmaišome, uždengiame ir paliekame šiltai 15 minučių pakilti.
- Į dubenį suberiame persijotus miltus, padarome duobutę, supilame užputojusį mielių mišinį, likusį cukrų, plaktą kiaušinį, druską ir užminkome tešlą.
- Užminkytą tešlą uždengiame ir paliekame pakilti dvigubai 30 min - 1 val.
- Įdarui skirtą cukrų sumaišome su cinamonu, o tada su tirpintu sviestu.
- Pakilusią tešlą iškočiojame, aptepame įdaru, suvyniojame į ruloną ir supjaustome trapecijos formos gabalėliais. Aš tešlą kočiojau iki maždaug 0,7 cm storio. Kitą kartą kočiočiau ploniau ir į platesnį ir siauresnį stačiakampį, kad bandelės gautųsi mažesnės.
- Medinio šaukšto kotu įspaudžiame kiekvienos trapecijos vidurį, kad susidarytų drugelis.
- Bandeles sudedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą, uždengiame ir paliekame 15-20 min. pakilti.
- Pakilusias bandeles patepame kiaušinio ir pieno plakiniu, pabarstome cukrumi, migdolais ir šauname į iš anksto įkaitintą orkaitę.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Šaltinis: kažkokio žurnaliuko iškarpa.
Prieš 1 metus: Grikių makaronai su jautiena ir brokoliais
Prieš 3 metus: Žemoje temperaturoje kepta lašiša ir salotos su ja
Prieš 4 metus: Švediškos užgavėnių bandelės-Semlor
Prieš 5 metus: Bananiniai keksiukai-NUOSTABIEJI
Prieš 6 metus: Avokado ir tuno salotos
Prieš 7 metus: Blynai su mascarponės sūriu
Prieš 8 metus: Pyragas su malta mėsa ir daržovėmis