2018 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Greitai paruošiamos vištienos fajitos


Idėją fajitų įdarui viską greitai sumakalavus iškepti orkaitėje pamačiau facebook'e, bet neišsisaugojau recepto. Susiradau J.Oliverio knygoje "Jamie patiekalai per 20 minučių" esantį vištienos fajitų receptą, vėliau čia radau įdaro, kepto orkaitėje, receptą. Pasiskaičiau ir nuėjau į virtuvę. Šis atvejis tikrai ne tas, kai reikia griežtai vadovautis receptu. Užtenka idėjos. 
Mano fajitos nėra labai klasikinės: jas iškeptas dar reikėtų pabarstyti čederio sūriu (neturėjau), aplaistyti laimo sultimis (neturėjau) ir pabarstyti kalendros lapeliais (neturėjau, o ir nemėgstu jos, tad keičiau baziliku ir petražolėmis), kaip ir privaloma šalia patiekti gvakamolės ar avokado (kaip tyčia irgi neturėjau prinokusio avokado). Tad buvo tik tortilija, vištiena, paprika, svogūnas, na ir prieskoniai, žinoma. Bet buvo nesvietiškai skanu (aš labai mėgstu paprikas, o vištiena ir paprika man tobula sąjunga)!!!! O ir užtrunka viskas juokingai trumpai - daugiausiai pusvalandį (jei ivštieną pasiruošiate iš vakaro). Jei orkaitės kurti nesinori, viską galima pasiruošti ir keptuvėje: gerai įkaitintoje keptuvėje iš pradžių apkepti vištieną, iškepus perdėti į lėkštę, vėliau toje pačioje keptuvėje  didelėje kaitroje nuolat maišant pakepinti supjaustytus svogūnus ir paprikas, kol  suminkštės. Jamie'io recepte vištiena ir daržovės apkepamos gerai įkaitintoje keptuvėje vienu metu. Taip kad, bet kuriuo atveju tai greitas ir paprastas patiekalas.
O taip paruoštą vištieną galima valgyti nebūtinai su tortilija. Ji puikiai tiktų ir su ryžiais ar net keptomis bulvėmis :)





Taigi, mums reikės (2 porcijoms):
Vištienai:
1 vištos krūtinėlės puselės (Jamie'is vienam žmogui skaičiuoją 1 pusę, bet man pasirodė, kad bus per daug)
1/2 - 1 AŠ čili pipirų dribsnių (naudojau 1/2 AŠ - aštrumas vos jautėsi)
1 AŠ kumino
1 AŠ rūkytos paprikos
1 AŠ džiovintų česnakų granulių
druskos ir pipirų pagal skonį
2 VŠ aliejaus
1 VŠ balzaminio acto (pridėjau nuo savęs, nes višta buvo naminė)

Daržovėms:
1 raudonos paprikos
1/2 geltonos paprikos
1 didelio mėlynojo svogūno (tiktų bet kokios spalvos)
1 didelio pomidoro (pridėjau nuo savęs)
druskos, pipirų
1 VŠ aliejaus

Pateikimui:
4 tortilijų
1 laimo sulčių
pluoštelio šviežių kalendrų (keičiau keliomis petražolės šakelėmis ir keliais lapeliais baziliko, buvo super)
gvakamolės
tarkuoto čederio

Paruošimas:
  1. Vištieną supjaustome juostelėmis ir sumaišome su likusiais jai skirtais ingredientais. Teoriškai galima būtų pallikti marinuotis kol įkais orkaitė, bet mano patirtis su namine vištiena ne visada sėkminga, tad palikau marinuotis porai valandų.
  2. Paprikas supjaustome juostelėmis, svogūną plunksnelėmis, pomidorą riekelėmis, beriame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir pagardiname daržovėms skirtais prieskoniais. Išmaišome.
  3. Į skardą pas daržoves beriame vištieną, išmaišome, paskirstome, kad viskas būtų vienu sluoksniu.
  4. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-35 minutes, kol vištiena iškeps. Man pakako 20 minučių, gal netgi būtų buvę gerai pakepti pora minučių mažiau.
  5. Traukiame skardą iš orkaitės, pašlakstome laimo sultimis (neturėjau), pabarstome smulkinta kalendra ir išmaišome.
  6. Dedame paruoštą įdarą ant pašildytų tortilijų ir mėgaujamės!
Skanaus!








Prieš 1 metus: Nesaldus duonos pudingas
Prieš 3 metus: Ledai sausainyje

2018 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Cukinijų suktinukai su rikota pomidorų padaže


Šis patiekalas mane visokeriopai nustebino. Pirma: jis man labai patiko. Buvo keista, kad vietoje įprasto cannelloni makaronų skonio jaučiasi gaivi ir lengva cukinija ir man tai patinka! Antra: jis labai patiko mano vyriškiui (prisiekusiam mėsėdžiui, cukinijų nekentėjui ir šiaip...). Aš buvau šoke! Tai garantuotas įrodymas, kad patiekalas yra labai labai geras.




Taigi, mums reikės (4 porcijoms): 
3 jaunų cukinijų (man užteko vienos storos, trumpos iš mamos daržo)

Pomidorų padažui:
375 ml passata'os, aš naudojau nuvarvintus naminius pomidorus savo sultyse. Kitą kartą juos reikės pablenderiuoti dėl vientisesnės tekstūros, bet šiaip - puikiai tiko
2 česnako skiltelių, išspaustų (naudojau tris didžiules)
1 AŠ druskos
pipirų pagal skonį

Rikotos įdarui:
500 g rikotos, manau tiktų ir 9% riebumo šlapia (stačiakampiuose pakeliuose) varškė
2 kiaušinių
raudonėlių, šviežių ar džiovintų
pluoštelio žalių svogūnų laiškų

100 g tarkuoto mozzarella sūrio

Paruošimas:
  1. Kepimo inde sumaišome pomidorų padažui skirtus produktus ir atidedame į šalį.
  2. Rikotos įdarui skirtus produktus išmaišome atskirame inde.
  3. Cukiniją supjaustome plonomis juostelėmis. Aš tai dariau mandolina, dar galima panaudoti daržovių skustuką, jei cukinija plonesnė.
  4. Imame cukinijos juostelę, dedame šaukštelį įdaro, susukame į ritinėlį ir statome į indą su padažu. Kadangi manoji cukinija buvo stora, įdaro aš kroviau po 2-3 šaukštelius, tad man pakako 1 cukinijos ir būtų užtekę mažesnio kepimo indo, maždaug 20x20 cm.
  5. Ant viršaus užbarstome tarkuotą mozzarellą.
  6. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol gražiai apskrus sūris.
Skanaus!


Šaltinis: Nidos receptai




Prieš 1 metus: Nesaldus duonos pudingas
Prieš 3 metus: Ledai sausainyje
Prieš 5 metus: Skrebučai su medumi
Prieš 6 metus: Varškės ledai
Prieš 7 metus: Apelsinų pudingas
Prieš 8 metus: Varškės spurgytės

2018 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Vištiena su pomidorais, mocarela ir bazilikais (Kaprio stiliumi)


Užmačiau šį patiekalą Facebooke. Šis video receptas kažkaip įstrigo atmintyje, kaip paprastas greitai pagaminamas ir, tikriausiai, skanus. Neklydau nei dėl vieno punkto: vištieną paruošiau greičiau, nei įkaito orkaitė. O per tą pusvalandį, kol kepė vištiena, paruošiau salotas, kuskusą ir dar turėjau laiko pabimbinėti. Vištiena iškepė labai sultinga, minkšta, švelnaus skonio. Pomidorų salotos su feta suteikė šiek tiek ryškumo ir labai čia derėjo, kaip ir kuskusas. Labai rekomenduoju!


Taigi, mums reikės:
2 vištos krūtinėlės puselių
1 kamuoliuko mozzarella sūrio (125 g)
2 vidutinių pomidorų
12 lapelių baziliko (jei dideli, užteks 6, perpjautų per pusę išilgai)
1 AŠ česnako granulių (pridėjau nuo savęs)
2-3 AŠ pesto
druskos
~100 ml grietinėlės (naudojau 13%)

Paruošimas:
  1. Pomidorus ir mocarelą perpjauname per pusę, o tuomet supjaustome pusžiedžiais.
  2. Vištos krūtinėlę giliai įpjauname maždaug kas 1-1,5 cm ir perkeliame į kepimo indą. 
  3. Į įpjovas dedame po gabalėlį pomidoro, mocarelos ir lapelį baziliko.
  4. Paskirstome pesto, pagardiname druska, česnakų granulėmis ir užpilame grietinėle, kad apsemptų kiek daugiau nei iki vidurio.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  6. Mums buvo labai skanu su pomidorų salotomis su feta ir kuskusu.
Skanaus!

Šaltinis: Bright side




Prieš 1 metus: Pomidorai savo sultyse
Prieš 2 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 3 metus: Ledai sausainyje
Prieš 4 metus: Ryžių pudingas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...