Blynai nerealūs! Vien dėl jų mano namuose vis dažniau atsiras kefyro, nes šiaip jis pas mus labai retas svečias. Minkštumas ir purumas neįtikėtini! Šie blynai man labai priminė blynus su mascarpone ar ricotta. Tokie patys švelnūs, purūs ir minkšti (tik pigesni gerokai..hm). Kai pabaigiau kelis atšalusius - skoniu man jie priminė minkštą drėgną keksą. Labai labai rekomenduoju išbandyti!
Taigi, mums reikės:
I mišinys:
1 kiaušinio
2 VŠ cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
2 VŠ tirpinto ir atvėsinto sviesto (dėjau ghee)
1 puodelio kefyro (aš šiuos blynus kepiau ir su rūgpieniu, pasukomis ir jogurtu - visi tinka, aišku, reikia stebėti tirštumą. Tirštą jogurtą praskiesčiau su trupučiu pieno iki kefyro konsistencijos)
II mišinys:
155 g (1 puodelis) miltų
1/4 AŠ druskos
1/2 AŠ sodos
1 AŠ kepimo miltelių
Galima įpjaustyti obuolio, įberti uogų ir pan. Jaučiu, kad būtų dar skaniau, tik tada valgyčiau viena..
puodelis =236 ml
Paruošimas:
- I mišinio ingredientus išplakame iki vientisos masės
- Sumaišome II mišinio ingredientus (miltus persijojame).)
- Plakinį supilame į sausus produktus ir apjungiame. Beveik nemaišant, tik tiek, kad nesimatytų susų produktų, o tešla dar būtų bjauriai gumuliuota. Jei išmaišytume iki galo, blynai būtų plokšti ir guminiai.
- Tešlą paliekame pailsėti 15-20 minučių.
- Blynus kepame ant vidutinies ugnies, keptuvę lengvai patepus aliejumi (aš suvilgau aliejuje popierinį rankšluostį ir su juo perbraukiu per keptuvę). Dedant tešlą į keptuvę nemaišome, kabinam iš eilės.
Šaltinis: kuking.net
Papildyta (2012 06 16):
Antrą kartą kepdama šiuos blynus įpjausčiau vieną bananą. To-bu-la!!!
Papildyta (2013 01 01):
Kepdama n-tąjį kartą šiuos blynus į savo porciją įtarkavau obuolio - puikumėlis, blynai labai gaivūs ir drėgni. Šie blynai pilni galimybių ir iekada nepaveda ar su kuo nors, ar be nieko kepami.
Atrodo labai skanus. katik uzmaisiau tesla ir dar itarkavau patisono. tuoj kepsiu, ziuresim kas gausis. tikiuosi bus skanu. :)
AtsakytiPanaikintiTikiuosi ir aš :) nes apie patisoną žinau tik tiek, kaip jis atrodo :) Skonio nenutuokiu :) Lauksiu komentarų :)
PanaikintiDeja teko nusivilti. :(( Blynai gere begalo daug riebalu ir isejo laaabai riebus. Net nezinau kodel taip, gal del kefyro? Gal kada dar isbandysiu, bet jau viska pagal recepta. :)
AtsakytiPanaikintilabai gaila, kad nepatiko ir nepavyko...
PanaikintiPagal receptą keptuvę pakanka tik patepti aliejumi. Aš suvilgau popierinį rnakšluostį ir patepu keptuvės dugną. Tešloje yra sviesto, kurio pakanka blynams ir nereikia daug riebalų kepimui. Patys blynai jei be nieko kepti gaunasi kaip keksas, kaip pyragas, o prodėjuspriedų - obuolių, bananų - pasidaro drėgnesnis. Spėju, kad pagrindinė klaida - pilti daug riebalų keptuvėn - tikrai to nereikia. Aš šiuos blynus kepiau jau 4 kartus - visada puikiai pavyksta. Linkiu, kad ir Jums kitą kartą sėkmingai viskas pavyktų!
Reikia tik į tešlą pilti sviestą tirpintą arba aliejaus, ir kepti ant silpnesnės ugnies, kad nepridegtų, kadangi jie lėčiau kepa
PanaikintiSviestas recepte yra paminėtas, nors aš niekada nededu (tingiu tirpinti sviestą). Gera keptuvė čia irgi nepamaišys :) manoji neprideganti, tad aš kepu ant trupučio ghee sviesto, dėl skanumo.
PanaikintiKepiau jau daug kartų visaip - ir su kefyru, ir su jogurtu, ir su pienu, ir net su grietine. Superinis receptas, šiandien išvis pamiršau įdėti sviesto, tiesiog vieną kartą patepiau šluotele čirvinę keptuvę aliejumi ir viskas, net nereikėjo daugiau :) beje, čirviniai blynai išvis nuostabūs 😊
PanaikintiTai jau supratau savo klaida. meginsiu dar karta butinai. Aciu labai. :)
AtsakytiPanaikintiKepiau šiuos blynus savo brangiausiajam. Viska dariau pagal recepta, net keptuve istepiau aliejuota servetele:) Pati suvalgiau tik 2 blynus...toookie skanus buvo, kad brangusis beveik viska susveite :D
AtsakytiPanaikinti:) smagu girdėti :) aš jau pamaniua,k ad tik du blynus suvalgėte, nes neskanūs buvo :) Perskaičius pabaigą palengvėjo :)
PanaikintiMan šiei blynai taip pat vieni iš mėgstamiausių :) Džiaugiuosi, kad ir Jums patiko :)
Ką tik kepiau, nuostabūs blynai!
AtsakytiPanaikintiPritariu ir džiaugiuosi, kad patiko :)
PanaikintiIšbandėme šiuos blynus-nuostabūs!Tokie purūs, švelnaus skonio, neriebūs. Puiki alternatyva mieliniams blynams, tik skanesni ir naujovė.
AtsakytiPanaikintiJie tikrai tokie. Aš juos kepu labai dažnai ir man smagu, kad kitiems irgi jie patinka. Ačiū, kad pasidalijote įspūdžiais!
PanaikintiAciu, Jums Vilma uz nuostabu receptuka!
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai gavosi, nepaprasti, nors tokie paprasti tie blynukai:)
Aciu,
Pagarbiai,
Irma
Džiaugiuosi, kad patiko :) Jie priklauso mano mėgstamiausių ir dažniausiai kepamų blynų ketvertukui :)
PanaikintiO sodos nugesinti nereikia?
AtsakytiPanaikintiTikrai nereikia. Kefyras yra rūgštus prieno produktas ir susimaišius tešlai ji nugesinama.
PanaikintiNuostabūs,nuostabūs ir dar kartą nuostabūs! Jau žinau,ką valgysiu kiekvieno savaitgalio pusryčiams :))))))))))
AtsakytiPanaikintiMes maždaug kas trečią šeštadienį juos valgome :D
Panaikintio dieve mano kokio jie skanumo!
AtsakytiPanaikintiPerskaičius šį komentarą iš pačio ryto, šypsena garantuota visai dienai :) Ačiū! :)
PanaikintiŠie blynai tikrai nerealūs, ir man labai smagu, kad ir kiti juos atranda! :)
kai tokios rekomendacijos, nuodeme nepabandyti :D jau zinau, ka veiksiu savaitgali :D
AtsakytiPanaikintiLauksiu atsiliepimų :)
PanaikintiPasakisko skanumo blynai. Bet mano truputi svilo :( Aciu Vilma
AtsakytiPanaikintihmmm, aš sugalvoju tik dvi priežastis - keptuvė, arba per didelė kaitra. Pabandykite kitą kartą ant mažesnės ugnies kepti. Aš kadangi enmėgstu kepti blynų (pažirėjus į mano blogą, taip gal ir neatrodo), todėl kepu blynus iš karto dvejose keptuvėse. Kečiau ir trijose, bet tik dvi tueiu. Kepimas ant jų tikrai skiriasi, nes jos skirtingos, bet nei ant vienos nesvyla.
Panaikintisvarbiausia, kad patiko, dėl to labai džiaugiuosi :)
Nerealus blynai :) purus kaip debeseliai!!! Aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiAčiū, kad pasidalinote savo įspūdžiais!
PanaikintiLabai skanus blynai, ypac su bananu, bandysim kita karta su uoboliu :) As keptuve uzdengiau kol blynai kepe, nei svilo nei lipo prie keptuves :) gavosi is ties neitiketino skonio :) Aciu Vilma :)
AtsakytiPanaikintiJie su skirtingais priedais vis skirtingi, bet niekada nenuvilia :) Džiaugiuosi, kad patiko! :) Ačiū už šiltus žodžius! :)
PanaikintiNu labai skanu, dejau ir as banana tai vaikai valge net neatsisugdami.Tikrai kepsiu ir ne karta
AtsakytiPanaikintiAčiū! :)
PanaikintiKai bus obuolių sezonas, pabandykit ir su jais - pakeis blynus neatpažįstamais ir labai gaivūs :)
Nuostabiai skanus blynai!!! :) Tik norejau paklausti, ar jus kupina puodeli miltu dedate? Man kepant tesla siek tiek liejosi, buvo sunkoka apversti.. As lygiai 155 g miltu idejau, man ne pilnas puodelis gavosi. Bet nepaisant to, blynai isejo nepaprastai skanus, tikrai kepsiu dar! :)
AtsakytiPanaikintiKaip man smagu skaityti tokius atsiliepimus! Ačiū!!! :)
PanaikintiDėl miltų - dedu ne kupiną puodelį. Ir dažnai matuoju tiesiog gramais. Miltus pilu 550D tipo. Svoris gali kiek ir skirtis dėl miltų drėgnumo ar tipo. Kitą kartą pasireguliuokite pagal save. :)Aš esu kepusi šiuos blynus ir su kefyru ir su pasukomis, kurios yra kiek skystesnės, bet visada viskas gerai :)
Man tešla, pastovėjusi ir suburbuliavusi gaunasi gana puri ir nelabai skysta.
Kepu ant nelabai kaitrios ugnies ir verčiu tada, kai blyno paviršius būna apsitraukęs, tada niekas nenubėga. :)
Labai ačiū už atsakymą! :) Dabar galvoju, kad tikrai per anksti apverst bandžiau, kitą kartą būsiu kantresnė :) man šitie blynai patys skaniausi iš visų, kokius esu valgius! :)
AtsakytiPanaikinti:) Dėl skanumo pritariu :) Aš juos kepusi jau nebesuskaičiuojamą kiekį kartų, tikiu, kad ir Jūs ištobulinsite savąjį variantą bei atrasite skanių variacijų įdėjus papildomų priedų :)
PanaikintiTai turbut daugiausia geru atsiliepimu sulaukiantys blynai ir receptas apskritai! As blynu kepti nekenciu... isskyrus siuos!:)))
AtsakytiPanaikintichi chi, aš blynų kepti irgi nekenčiu :) bet šeimyna savaitgalio pusryčiams reikalauja, tai tenka nusileisti, bet kepu dvejose keptuvėse iš karto, kad būtų greičiau :) kai jau labai labai tingiu - kepu Vokišką blyną orkaitėje - rekomenduoju - stovėti prie keptuvės visai nereikia :) Nuoroda: http://shirshiulizdas.blogspot.com/2010/12/vokiskas-blynas.html
PanaikintiSpirito po 100ml buteiukais yra pas bobutes turgeliuose, kur rusiskus vaistus pardavineja
AtsakytiPanaikintiMintis! Kaip čia niwekas anksčiau nesugalvojo! Ačiū!
PanaikintiPagaliau radau miltinius blynus, kuriuos valgo visa seimyna. man jie tikras skanumelis :)
AtsakytiPanaikintiVa kaip smagu :) o mano šeimyna jau išlepo :) Mažasis prašo blynų "kaip pas močiutę" - paprastų "miltai pienas kiaušinis, keptų aliejuje". :)
PanaikintiSuper blynai , galvojau, tik užvalgysiu, o sušveičiau visus, kiek išsikepiau, net nejuokinga. Ačiū už receptą. :)
AtsakytiPanaikintio idomu kaip butu jei bandyciau kepti juos cirvineje ? tada isvis nereiktu nieko tepti riebalu,pakaktu su tesla ismaisyto sviesto:)
AtsakytiPanaikintiKepiau ir čirvinėje - tikrai pavyks! :)
AtsakytiPanaikintina zinokite katik isbandziau siuos blynus,bet kepiau kaip minejau ne cirvineje,o paprastoje keptuveje....mmmm..skonis niam niam..tikrai labai skanu,,mano sunelis valgo dabar ir ausys linksta :)
AtsakytiPanaikintiaciu uz receptuka;)
ačiū ir jums, kad pasidalinote, man labai smagu, kai perskaitau tokius atsiliepimus :)
Panaikintigaminau pagal visas rekomendacija, gavosi kuo puikiausiai! Ačiū už receptą, labai geri blynai, smagus procesas, riebalai netyška kepant, puikumėlis!!!
AtsakytiPanaikinti:) džiaugiuosi, kad ir jums patiko mūsų vieni mėgiamiausių blynų :)
Panaikintiuzsimaniau ir as siuos blynus pabandyti, bet man kaip svaitgaliniai blynu kepejai, kilo klausimas kodel ir soda ir kepimo milteliai?
AtsakytiPanaikintiKlausimas, beja, labai protingas ir teisingas :)
PanaikintiAtsakymas paremtas vien tik mano nuomone, kuri nebūtinai sutampa su realybe :)
Kaip žinia, kepimo milteliai yra ta pati soda, tik su rūgštimi, kuri "nugesina" sodą. Jei dėtume į šiuos blynus vien tik sodą - gali būti, jog tešloje esančio kefyro nepakaks užgesinti sodai ir tada jausis nemalonus skonis. Todėl apsidraudimui dalis kildinimo miltelių pakeista kepimo milteliais. Pavyzdžiui, Varškės blynuose (http://shirshiulizdas.blogspot.com/2014/02/varskes-blynai.html), kuriuos labai rekomenduoju išsikepti taip pat, aš naudoju vien tik sodą, nes tešla pakankamai rūgšti nuo varškės ir grietinės.
Skanių blynų!!!
O štai ir puikus straipsnis ta tema: http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/virtuve/patarimai-seimininkems/kulinarines-gudrybes-kuo-skiriasi-soda-ir-kepimo-milteliai-727-326113
PanaikintiNoriu išbandyti šitą receptą :) Šiaip visada blynus kepdama naudoju tik kefyrą, būna minkšti, bet ploni..O kaip čia tokie stori blynai išeina? Ar jų tešla čia labai tiršta? Ir nelabai supratau su tos tešlos maišymu..taip ir turi likt tokia gumuluota?:)
AtsakytiPanaikintiTaip, tešla gaunasi gana tiršta. Ir lengvai gumuluota ":) maišyti reikia tik tiek, kad išsimaišytų miltai, nesimatytų jų neišmaišytų, bet nereikia maišyti iki visiško glotnumo - vėliau savo darbą padaro soda, sureagavusi su kefyru.
PanaikintiKepiau ir aš, blynai pavyko puikiai, purūs, skanūs. Kepiau dviejuose keptuvėse, viena storu dugnu, kita plonu, tai geriau gaunasi keptuvėje storu dugnu, nespėja pridegt, kol iškepa vidus, o plonoj keptuvėj net ir ant mažos ugnies greičiau svyla ir tamsesni gavosi. Ir nereikia bijoti tų gumulų, pastovėjusi tešla burbulioja ir pati išsimaišo :)
AtsakytiPanaikintiAš visada kepu dvejose keptuvėse ir taip pat vienoj storasienėj-storadugnėj, kitoj - plonoj. Man skirtumo tarp blynų nesijaučia, nes stebiu ir reguliuoju karštį kiekvienai keptuvei atskirai :)
PanaikintiSmagu, kad patiko i rypač ačiū, kad pasidalinote patirtimi :)
o jei sodos nera? ar galima naudoti vien kepimo miltelius?
AtsakytiPanaikintiaciu
Galima. Sodą keiskite kepimo milteliais.
PanaikintiBandžiau kepti šiuos blynus, bet visai neišsipūtė :( Vistiek buvo skanūs, bet viską dariau pagal receptą, tad gal nutuokiate, dėl ko galėjo jie neišsipūsti?
AtsakytiPanaikintiatvirai pasakysiu - neturiu žalio supratimo. Aš šiuos blynus esu kepusi jau gal 100 kartų - su kefyru, su jogurtu, netgi grietine+pienu :) visada pavykdavo. Gal pamiršote įdėti sodos ar kepimo miltelių?
PanaikintiIeškojau recepto, kur sudėtyje būtų daug daug bananų (dažniausiai 1-2) ir netyčia aptikau šį. Čia nebuvo iš vis recepte bananų:) o bet tačiau į skystąją dalį sutrynus įdėjau kokius 8-9 bananus (4 buvo suplakti su truputėliu pieno, o kiti tiesiog sumaigyti ir sudėti (p.s. dariau 3x daugiau tešlos), todėl visai nedėjau cukraus, o vietoj kefyro pyliau jogurtą, minėjote, Vilma, kad tinka:) Sodą nugesinau su citrinos sultimis ir įmaišiau skystojoje dalyje (kepimo miltelių nedėjau). Taigi II mišiniui liko tik miltai ir druska. Naudojau rupius kvietinius miltus. Toliau viską dariau pagal receptą, kadangi esu labai raidiška (man taip sako) :D
AtsakytiPanaikintiRezultatas - gal kiek skystoka tešla, bet iškeptus visi labai gyrė, pirštus laižė, o aš pati persivalgiau (jie nedidukai, nieko nenutiks, kad suvalgysiu dar vieną...:))
Taigi AČIŪ už bananinių (improvizacinių) blynų receptą ;) juk buvo paminėta, kad galima įdėti bananą ar obuolį...
:) šie blynai gali būti kokie tik nori - pakanka įdėti kokį naują vaisių ar uogą :) Pabandykite su obuoliais -jie suteikia gaivumo, ir man tada būna dar sunkiau sustoti valgyti šiuos blynus :D
PanaikintiLaba diena, tikrai labai skanus šitie blyneliai, labai džiaugiuosi kad radau šitą receptą :) Ačiū
AtsakytiPanaikintiLabai skanus. Aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiPatys skaniausi kada nors ragauti blynai! Iškart maišysiu dvigubą porciją su obuoliuku! Ačiū jums!
AtsakytiPanaikintikiek blynu iseina is tos normos? ir kaip ja ismaisyti, bijau, kad nebutu vien sausi miltai, jei tik apjungti mases reikia..
AtsakytiPanaikintiDėl kiekio dabar nepasakysiu, atsiprašau, žinau, kad tai svarbi info. Žinau,kad apetitas žmonių skiriasi, bet šiaip tai čia porcija turėtų būti dviems savęs nevaržantiems suaugusiems :)
Panaikintio dėl išmaišymo, tai nebijokite. Maišyti aišku reikia, kad miltai nesimatytų, bet nereikia iki glotnumo. Tegul lieka guzuota tešla. Paskui soda, reaguodama su kefyru, savo darbą padarys ir išpurens tešlą. Na bent jau aš šiuos blynus kepiau nesuskaičiuojamą skaičių kartų ir visada pavykdavo :) Tikiu, kad pavyks ir jums!
Tikrai geri blynai. Svarbiausia, nepermaišyti tešlos. Aliejaus į keptuvę aš pyliau, bet ne tiek, kad plauktų, ir tikrai blynai nebuvo riebūs!
AtsakytiPanaikintiSkaitau skaitau, o pirmam misiny nera miltu. Ju tikrai nereikia? Nors trecias punktas apie juos kalba, tai kiek ju reikia?
AtsakytiPanaikintiMiltai įeina į II mišinį :) Viskas parašyta :)
PanaikintiNoreciau paklausti, ar galima butu tuos blynus idaryti dziovintais baravykais, aisku be saldinimu.
AtsakytiPanaikintiPati nebandžiau kepti šių blynų nesaldžių, tad skonio komentuoti tikrai negalėčiau, bet manau, kad teorinė galimybė tikrai egzistuoja. Efektas būtų kaip nesaldžių mielinių blynų.
Panaikintikažkas nerealaus, ačiū ačiū ačiū už šį receptą!!!
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už puikų receptą. Pati jau metus kepu šiuos blynus. Ir daugumą jau mano pažįstamų, kurie ragavo pas man šitus blynus, irgi kepa pagal šį receptą. Dar sykį ačiū.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Ina, už tokius gražius ir šiltus atsiliepimus :) Man jie labai pakelia ūpą, ypač kai virtuvėje apleidžia įkvėpimas :)
PanaikintiVilma norejau paklausti as nelabai supratau paruosimo trecio punkto ?gal gali paiskinti ?
AtsakytiPanaikintiŽinoma, kad galiu :) Išplaktus skystus produktus supilame į sausus. Viso ko esmė, kad maišyti daug nereikia. Tik tiek, kad jau nebesimatytų sausų miltų - tešla lai lieka bjauriai netolygi, guzuota. Maišykite iš dugno viršun, taip greičiau išsimaišys. Svarbu nepermaišyti tešlos, kad blynai nebūtų guminiai. Tikiuosi dabar aiškiau :)
PanaikintiRytojaus pusryčiams šiuos blynus ir aš kepsiu :)
Blynai gavosi :) Aciu uz recepta ;) Bet kazko busiu nedadejusi, nes truko saldumo.Kita syk truputeli daugiau cukraus idesiu.
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad gavosi, na o saldumą. tikiu, tikrai susireguliuosite pagal savo skonio receptorius :)
PanaikintiTik šįryt prisiruošiau iškepti šitų šilkinių storulių. Šaldytuve buvo pusė indelio jogurto, jį atskiedžiau pienu. Nuostabu, sakau - tiesiog šilkiniai, minkštučiukai puručiukai :). Padariau vienintelę klaidą - užsimaišiau tik vieną normą, mums trims pasirodė mažokai :D. Ačiū ačiū, puikus receptas.
AtsakytiPanaikintiLiniu, kad tik tokios klaidos virtuvėje ir tebūtų :)
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintikepiau ir aš tuos blynus.Skonis fantastinis.Tik va jie man neiškilo taip kaip nuotraukoj yra.Viską dariau pagal receptą.Kur bėda gali buti?
Gali būti dėl miltų ir skysčio santykio, gi kefyras ar jogurtas gali skirtis savo tirštumu, o miltai savo drėgme (aišku, šita dalis tai mažai tikėtina). Aš šisuo blynus kepu ir su kefyru, ir su grietine (praskiesta pienu) ir su jogurtu, atitinkamai blynai gaunasi truputį skirtingi, bet vis tiek labai skanūs. :)
PanaikintiVisiskai nieko neisejo - nesupratau. Ir palaikiau ir nemaisiau iki vientisos mases, bet tesla kozkokia tai slapia ir sukritusi (itarkavau 1 banana), per suru dar plius. Likau namiskiu nesuprasta :(
AtsakytiPanaikintiNesupratau ir aš :( kaip tik šį savaitgalį kepiau šiuos blynus, naudojau jogurtą. Ir kad blynai per sūrūs, tai dar nebuvo tokios pastabos, tik kad per saldūs. Tikriausiai gaminate sveikai ir druskos naudojate minimaliai, nes nuo ketvirtadalio šaukštelio druskos, kai greta dedasi ir cukrus, vudutiniams piliečiui sūru tikrai nebus. Truputis druskos tik paryškina saldumą. O dar bananas savo saldumo priduoda. Panašu, kad šie blynai tiesiog jūsų šeimai netinka. Gaila dėl sugadintų pusryčių
PanaikintiMan patiko kai kurie receptai ir jūsų kulinarinis blogas.
AtsakytiPanaikintiNoriu pasidalyti labai skanių blynų receptu.Jeigu bus noro, galėsite pabandyti.
300ml kefyro, 200gr.varskes pertrintos, 3 kiaušiniai,150gr.miltų.kokie 4 šaukštai cukraus.Nes jei daugiau dėsite cukraus labai degs
blynai.1a.š.sodos.1a.š.kepimo miltelių.Žiupsnelis druskos.
Truputėli mikseriu paplakite kiaušinius su cukrumi,
Po to supilkite kefyrą ir gerai išplakite. Sudėkite varškę ir gerai išsukite su blenderiu iki vienalytės masės.
Sumaišykite miltus su soda ir kepimo milteliais. Išsijokite miltus į kefyro mišinį ir gerai išplakite iki vienalytės masės.
Palikite šiltoje vietoje,kad pakiltu truputėli apie 30 min.
Aš sutepu keptuvę truputėliu lydytu sviestu ir kepu po vieną blyną 24cm.keptuvėje.Aišku pilu nepilną keptuvę.Didesnėje keptuvėje galima ir daugiau blynų kepti.Čia pabandai ir prisitaikai,kaip geriau.Nes blynai labai minkšti ir purus gaunasi.Ir labai,labai skanūs.Tik nepilkite daug sviesto arba aliejaus,nes kefyras labai sugeria riebalus.Tik truputi sutepti. Skanaus.
Dėkoju, Romai, už šiltą komentarą. Jūsų blynų receptas skamba labai patraukliai - kepus kefyrinisu blynus, kepu varškinius - abu be proto skanūs, o Jūs apjungiat abu į vieną. Būtinai reikės išbandyti!!!
PanaikintiNuostabūs blynai, ačiū už receptą! :))
AtsakytiPanaikintiO man soda jautes,jei dar kepsiu- pries tai gesinsiu Ir siaip nesigavo,supliusko,tiksliau net neissipute,o dar 2guba porcija dariau..nu kaip i bala:-(
AtsakytiPanaikintiGaila, labai gaila... ir jei atvirai, net neturiu paaiškinimo. Šiuos blynus kepu jau be skaičiaus kartų, naudoju sodą, darau, kaip recepte, ir visada pavyksta... Dėl to tešlą ir reikia palaikyti 15-20 min., kad nusigesintų soda. Matosi akivaizdžiai, kaip tešla suburbuliuoja ir pakyla.
PanaikintiSuper, labai skanus blynai! O ir recepta uzsisvajojusi viska i viena is eiles sudejau ir ismaisiau, tik soda su kefyru gesinau, gavosi super, skanus ir graziai iskilo!
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta! ;)
Kaip suprasti -kefyro reikia puodelio, o koks to puodelio dydis?
AtsakytiPanaikintiPo receptu parašyta, kad 236ml.
PanaikintiTirštumą pagal save pasireguliuokit.
Aš maišau LABAI tirštą tešlą :D
Labai ačiū už atsakymą - nebeprimačiau -:)
PanaikintiJulija, ačiū už mano blogo priežiūrą mano kūrybinių krizių metu :) Labai šiltas jausmas apima, kai pamatau tavo komentarus :)
PanaikintiTikrai super Vilma, prisiruošiau pabandyt išsikept, labai bijojau dėl tos gumuluotos tešlos, nes labai nedaug maišiau ir kabinat šaukštu (prieš dedant į keptuvę), kur nekur man išsiversdavo sausų miltų purslai, galvojau šakės bus, ogi ir nieko .... super išsikėlė, o viduj nė vieno sauso milto. Valgėm su viskuo, grietine, obuoliene ir labai patiko su lydytu sviestuku . Ačiū už tobulus pusryčius :) Daiva.
AtsakytiPanaikinti:) Kaip džiaugiuosi! :)
PanaikintiGavosi nesamone.labai riebus.jauciasi soda.blynai mazi neiseina.dideli irgi.tai teko deti dar miltu puodelius du ir pilti vsnxens.tuomet kepiau cirvinius.bet skonis tai ne koks.aisku skonio reikalas.
AtsakytiPanaikintiaš net pasitikrinau, kiek teloje riebalų, kad blynai pasirodė riebūs :) Na taip, skonio reikalas.
PanaikintiVisgi turiu įtarimą, kad kažkur padarėte klaidą, nes tešla gaunasi tiršta ir pagal norą galima kepti ir mažulyčius blynus, nors ir kelių cm skersmens, ir didelius. o įpylus papildomus 2 puodelius miltų, ji turėtų būti kieta kaip akmuo.
Manau tikrai darė ne tiksliai kaip nurodėte. Aš dariau tiksliai, blynai purūs dailūs kaip debesėliai :)
PanaikintiCia ne blynai, o kažkoks rojus!!! Fantastika!! Ačiū už receptą!! :)
AtsakytiPanaikintiNIAM NIAM. Pasaka - ne blynai :D Antra karta darysiu is penkiagubo teslos kiekio! :)
AtsakytiPanaikintiLabai patiko! Teko tešlą maišyti antrą kartą tą patį vakarą :)
AtsakytiPanaikintiKepiau iš kart iš dviejų normų tiksliai pagal receptą, blynai nerealūs, naudojau graikišką jogurtą su rūgpieniu (naminiu) nes abiejų turėjau po truputį, pavyko puikiai. Ačiū už pasidalinimą receptu.
AtsakytiPanaikintiDabar kepsiu šiuos blynus. Įdėjau braškiu ir juodu serbentu žiūrėsim kaip gausis:)
AtsakytiPanaikintiTurėjo gautis mažų mažiausiai spalvoti blynai, tikiuosi, kad skanūs :)
PanaikintiĮtariu, supainiojote patiekalo pavadinimą ;). Čia tikrai ne blynai :). O jei rimtai, šis receptukas bus garbingai priklijuotas ant šaldytuvo, kaip vienas mėgstamiausių! Ačiū.:)
AtsakytiPanaikintiKaip pavadinsi, taip nepagadinsi ;) svarbu, kad tik skanūs būtų :)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSuper blynai. Cukraus dėjau dvigubai mažiau, nes dar bananą įpjausčiau. Gavosi purūs, stori, neriebūs ir ne per saldūs.
AtsakytiPanaikintiLabai keistas receptas, bet nerealiai skanūs blynai. Iš pradžių žiūrėjau nepatikliai dėl vadinamo apjungimo. Blynai gavosi kaip iš paveiksliuko,nesprangūs,vaikas šveitė kaip reikiant,aliejaus visiškai neprisigėrė. Žodžiu,geriau išeiti negalėjo. P.s. labai skanu net ir be jokios uogienės.☺Ačiū!:)
AtsakytiPanaikintiBaigiu suvalgyt bekepant! Ne blynai, o pyragas!! :) Tobula! Kepu be aliejaus ant silpnos ugnies. Teks kept kasdien kol baigsis aviečių sezonas :))
AtsakytiPanaikintiAčiū, kad pagaliau išmokau kepti skanius ir neriebius blynus! :)
Sveika,Vilmute!Labai gardus blynukai!Dukra uzklause,kodel anksciau tokiu nekepiau?Aciu Jums!
AtsakytiPanaikinti:) Geriau vėliau, nei niekada! :) Kai šie nusibos, išbandykite šiuos: http://shirshiulizdas.blogspot.lt/2014/02/varskes-blynai.html
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą :) Nuostabūs blynai! Kepti daug kartų ir bandyti su įvairiausiais priedais, tačiau patys skaniausi būna įpjausčius į tešlą pusė didelio sunokusio banano. Ir dar skaniau iškeptus blynus pirma dėti ant grotelių, kad išliktų traškūs ir tik tuomet perdėti į lėkštę, o tuomet tiesiog čiupti blyną į rankas, tepti ant jo trintos šaldytos braškių uogienės ir skanauti užgeriant pienu ar baltinta kava :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už gerą emociją! :)
AtsakytiPanaikintiKepiau blynus su pilno grūdo miltais, šeimynai tiko, patiko :)
AtsakytiPanaikintiDeja labai nusivyliau, galejot ispet , kad bent jau dvigubai daugiau uzsimaisyti teslos nes vyras viska suvalge, o as vos pora blyneliu gavau. Sake, kad nera dar tokiu skaniu valges ir as jam pritariau��
AtsakytiPanaikintiMamma mia! Pradėjau skaityti komentarą, širdis į kulnus nusirito! Kiekviena blogo skaitytojų nesėkmė, gaminant pagal mano blogo receptus, man skaudesnė, nei mano pačios.
PanaikintiAčiū, praskaidrinot nuotaiką, net vyrui garsiai skaičiau :)
Labai patiko! ;)
AtsakytiPanaikintiNerealūs blynai gavosi. Tik filmuose maciau tokius, o kaip issikept - niekur neradau iki Jūsų atrasto blogo. Apsirijimas. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiAčiū už tokį įvertinimą :) Iki šiol topinis komplimentas namie buvo "kaip pirktinis" :) bet "kaip filmuose" - tai čia geriau nebūna! :) super! :)
PanaikintiLabai skanūs blynai! Kepam ir kepam :)
AtsakytiPanaikintiO ką reiškia "apjungiam" tai nemaisyt tešlos ar kaip? Nesusigaudau iki galo...
AtsakytiPanaikintiIšmaišyti reikia, tačiau nereikia maišyti iki vientisumo. Ji likti gumuliuota. Jei permaišysite - blynai bus guminiai
PanaikintiŽinoma, tobulumui ribų nėra, bet šie blynai tikrai tobuli ir be priedų. Kepiau su sugižusiu pienu ir vietoje sodos dviguba norma kepimo miltelių. Taigi atvirai, jie nuostabūs , purūs , begalo skanūs ir nuo šiol mano mėgstamiausi. Rekomenduoju!!!! 😋☺
AtsakytiPanaikintiJau buvau praradus viltį rast skanių blynų receptą. Šis tikrai nustebino. Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiValio! :)
PanaikintiMan tokie gražūs ir pūsti , kaip nuotraukoj, nesigavo, bet skanūs.
AtsakytiPanaikintiGal šiek tiek permaišėte?
PanaikintiBlynai gavosi tikrai skanūs, mano mažoji (1,2m) taip pat įvertino teigiamai. Tik vietoje cukraus įpyliau šiek tiek klevų sirupo ir įtarkavau pusę kriaušės ir pusę obuolio :) Apsivalgymas!
AtsakytiPanaikintiSveiki, ieškojau blynelių alternatyvos ir netyčia atradau Jūsų receptą . Kepu 3 kartą ir visus 3 esu labai patenkinta! :) Tik brangiausiajam trūksta saldumo, o man per akis :) Ačiū už receptą! :)
AtsakytiPanaikintiSaldumo klausimas aktualus ir mūsų šeimoje - diapzonas laaabai platus tarp saldžiamėgiškumo. Bet šią problemą lengva išspręsti priedais prie blynų :)
PanaikintiOi geruliai blynukai, jau n kartu kepiau. Siandien taip pat :)
AtsakytiPanaikintiSkanūs. Tik nesigavo tokie pūsti :)
AtsakytiPanaikintiSuperiniai blynai,bet reik laikytis recepto ir atsispirti pagundai gerai permaišyti tešlą. Ji tikrai gaunasi nesimpatiška net ir atstovėjus 20 min,bet ten jau būna ne miltų,o oro burbuliukai. Deja,vienos dozės užtenka tik vienam vyrui tai reiktų iškart didinti kiekius. Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiNuostabūs blynai, geresnio recepto neteko užtikti. Išsisaugau savo receptų knygoj - ačiū!
AtsakytiPanaikinti