Šiuos keksiukus mačiau ne viename tinklaraštyje ir visuose jie buvo išgirti, kaip patys pačiausi. Varškės pakeliui besimaišant šaldytuve, nusprendžiau iškepti juos ir aš. Pastaruoju metu mane apėmė kažkokia keksiukomanija, nes tai jau antri keksiukai per šią savaitę. Kepdama saldumynus jau pradedu galvoti ir apie tai, kad juos galėtų valgyti ir mano špokutis, ir tai būtų ne tik saldumynas, bet ir maistas, kiek įmanoma sveikesnis. Špokutis įvertino labai teigiamai, nors buvo po pusryčių, bet kišo keksiuką į burną, lyg savaitę nevalgęs. Šeimos galva įvertino, kaip labai skanius, o jei nebūtų spanguolių (varge vargeli), kaip labai labai skanius. Man jie taip pat labai labai patiko - purūs, minkštučiai, drėgni, man visai nesijaučia, kad su varške. Ką tik iškepus išorė buvo skaniai traški, vidus minkštas. Bet kai pabuvo sandariai - traškumo nebeliko, liko minkštučiai keksiukai. Man spanguolės juose labai tinka - suteikia malonią labai lengvą rūgštelę. Bet kaip žinia, turiu aš jau kuris laikas savo favoritus keksiukus. Ir dabar nepasakysiu kurie skanesni... Šitų tekstūra tankesnė ir sunkesnė, anie - daug lengvesni. Ai, abu labai skanūs, labai verti kepti. Kepsiu ir šituos ne kartą (ir vis tiek su spanguolėm, ot!).
Taigi, mums reikės (~16-ai keksiukų):
150 g sviesto
3 didelių kiaušinių
200 g cukraus
200 g varškės
200 g miltų (naudojau 405D tipo)
1 AŠ kepimo miltelių
žiupsnio druskos
saujos džiovintų spanguolių
Paruošimas:
- Sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
- Kiaušinius gerai iki putų išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Varškę pertriname per sietelį arba sutriname su blenderiu iki vientisos masės, kad neliktų gumulėlių.
- Varškę sukrečiame pas kiaušinius, supilame tirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
- Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir persijojame.
- Suberiame miltus į tešlą ir išmaišome, bet nepersistengiame - keksiukai to nemėgsta.
- Suberiame spanguoles ir lengvai permaišome.
- Paskirstome tešlą keksiukų formelėse. Kelis keksiukus kepiau tik popierinėse formelėse (4-iuose sluoksniuose), bet vis tiek nelabai atlaikė ir pabėgo.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, o keksiukai gražiai pageltonuos.
Skanaus!
Šaltinis: Villa Alps
Spanguolių nemylėtojui vyšnių džiovintų įdėk - irgi tinka :)
AtsakytiPanaikintiTai, kad čia sudėtingesnis atvejis, nemylėtojas jis ir spanguolių, ir razinų. Bet už idėją ačiū, reikės paeksperimentuoti su vyšniom :D Rezultatą nujaučiu, bet tyrinėti taip smagu :D
AtsakytiPanaikintiŠitie keksiukai tai visiškas gėris, aš juos kepu su šviežiomis spanguolėmis http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2011/12/varskes-keksiukai-su-spanguolemis.html, labai skanu, bet, turbūt, spanguolių nemylėtojui toks priedas nepatiktų :)
AtsakytiPanaikintiMačiau, mačiau ir pas Tave juos :) Man gal net labiau patiktų, nei su džiovintom, bet deja, šviežių neturiu...
PanaikintiEinu bandyti :) Apsileidau, seniai kvepėjo namai :)
AtsakytiPanaikintiLiuks liuks liuks ;) Vyras ivertino-sitie skanus :) Beatos pusrytiniai jau pabode turbut :) Nors man jie irgi super, bet mano favoritai http://shirshiulizdas.blogspot.com/2011/01/kondensuoto-pieno-keksiukai.html
PanaikintiP.S. Varske pas mane buvo kaimiska ir trapi, ir as jos netryniau nei per sieteli, nei blenderiu, paprasciausia sutarkavau, galvojau bus tie taskiukai juose, kurie tesloje mates, bet net pati zinodama, kad keskiukai su varske jos neradnu nei grudelio :)
Niu smagu, kad patiko :) Aš tai tik Tau į ausį pasakysiu, kad užvakar kepiau plaktos grietinėlės keksiukus (va šituos http://shirshiulizdas.blogspot.com/2011/11/plaktos-grietineles-keksiukai.html). Tai jie visgi man skanesni, nei varškiniai... :)
PanaikintiO negalima sviesto pakeisti aliejumi ? Labai tingiu iki parduotuvės eiti :(
AtsakytiPanaikintiTeoriškai galima. Juk kai kuriekepiniai kepami ne su sviestu, o su aliejumi. Bet atvirai pasakysiu, kad nežinau, kaip pakeitimas įtakos skonį. Kartą vieną keksą kepiau pakeitusi aliejų, nurodytą recepte, aliejumi. O kitą kartą tiksliai pagal receptą. Man su sviestu buvo truputį skaniau. Keksas, keptas su aliejumi buvo puresnis ir taip pat skanus. :)
PanaikintiPabandžiau su saulėgražų aliejum ir man ... nepatiko :D Reikėjo geriau eiti į parduotuvę ir naudoti sviestą :D
PanaikintiGaila, kad rezultatas nuvylė, labai gaila. Vadinasi arba aliejus tinka ne visiems kepiniams, arba netinka Tau :)
PanaikintiO gal kepant su rapsų aliejumi būtų mažesnė tikimybė, kad bus kažkoks poskonis? Ką manote?
PanaikintiRapsų aliejaus nenaudoju, bet kiek žinau, jis taip pat beskonis bekvapis. Manyčiau, kad saulėgrąžų aliejaus skonį kepiniuose gali išskirti tik beprotiškai išlavintas gomurys. Paprastai jis naudojamas, kai reikia neutralaus aliejaus. Va alyvuogių aliejus, kita kalba - jis tikrai suteikia poskonį kepiniui
PanaikintiNuostabus keksiukai :) as idejau trintu saldytu uogu :) man jie superiniai, bet vistik skaniausi su moliugu :)
AtsakytiPanaikintiAčiū! :)
PanaikintiIšbandykite ir šiuos: http://shirshiulizdas.blogspot.com/2011/11/plaktos-grietineles-keksiukai.html Jie taip pat labai neprasti ;)
Bandziau su grietinele, bet su varske topas :)
AtsakytiPanaikintiAha, vadinasi kiekvienam savo :D Džiaugiuosi, kad atradotes savo topą :)
PanaikintiJau antroji keksiukų forma pūpso orkaitėlėje!
AtsakytiPanaikintiPasaka:)
Tikrai bus vieni iš mano mėgstamiausių:)
Oho, koks entuziazmas :) Smagu :) Jaučiu, kad eisiu ir aš prisiminimui kartoti šių keksiukų, kaip tik turiu varškės :)
PanaikintiTiek pagyrų.. reiks išmėginti ir man ;)
AtsakytiPanaikintiTikiuosi, kad nenusivilsite :)
PanaikintiRita.Tikrai labai skanūs keksiukai gavosi, nors ir pirmą kartą savo gyvenime gaminau :). Liuks!
AtsakytiPanaikintiTai ir smagiausia - kai pavyksta iš pirmo karto :) Linkiu, kad virtuvėje nesėkmės nebūtų dažnos :)
PanaikintiLabai skanus keksiukai super :) Ypac vaikai labai valgo :)
AtsakytiPanaikintiPRIE INGRIEDIJENTŲ PRALEISTA RAIDĖ „O“ ŽODYJE „NAUDOJAU“
AtsakytiPanaikinti:) ačiū už pastabą, pasitaisiau :)
PanaikintiLabai taikli pastaba iš to, kuris žodį "ingredientas" rašo "ingriedijentas" :D
AtsakytiPanaikintio koks skirtumas
PanaikintiLabai skanūs, neturėjau jokiu uogyčių, bet ir nereikėjo:)
AtsakytiPanaikintiPuiku!
PanaikintiLabai skanūs keksiukai, nuostabūs tiesiog. Mano valgytojas gyrė, sakė, skaniausi, kokius esu iškepusi! Dabar kaip tik vėl jie orkaitėje. :)
AtsakytiPanaikintiViskas, ir aš einu vėl jų kepti :)
PanaikintiNuostabūs keksiukai, kepami ne pirmą kartą :) labai patinka visiems namiškiams :) iš visų keptų varškinių keksiukų šie patys pačiausi :) dėkojame autorei!
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko!
PanaikintiTik negaliu prisiimti autorystės :) aš juos tik iškepiau ir su visais pasidalinau, tikrai nesukūriau :)
Labai skanus! Purus, drėgnas. Kepiau vieną keksą.
AtsakytiPanaikintiBeje, mano silikoninės keksiukų formelės irgi tokios ;)
fainiai :) šiaip jau varškė, kiek matau iš patirties, niekada reikalo nepagadina :)
Panaikintio keksiukus kažkada per kuponus pirkau, ir dabar kartais panašius užmatau pardavinėjant :)
Keksiukai, tiesiog puikūs. Cukraus žymiai mažiau dėjau na kokius 150 g. ir užteko. Sakyčiau tokie spurgų pusbroliai, bet ne tiek daug riebalo, kaip spurgose. AČIŪ.
AtsakytiPanaikintiKą blogai padaryt galėjau, kad susmego?? Taip gražiai iškilę buvo.....
AtsakytiPanaikintimano patsvarstymas yra daugiau teorinis šia prasme, nes kepinys subliuško man gal tk vieną kartą - kai vienų keksiukų tešlą permaišiau supylusis sausus produktus. Tai čia galėtų būti viena priežastis. Antroji, dažnai minima - orkaitės atidarymas keksiukams kepant ir dar nesutvirtėjus - per anksti. Mano patirtis su šia bėda yra nedidelė, tad ir sprendimų daug negalėčiau pasakyti. Tikiuosi, kad daugiau šios bėdos neturėsite!
PanaikintiSkanumelis - rytoj dar kepsim, varskes liko :)
AtsakytiPanaikintiPanašūs į mano bandeliukus su varške :)
Panaikintikaip gerai, kad varškės urmu užsipirkot :)
Panaikintiaha, vakar neviskas i keksiuku formeles tilpo, iskepem ir maza pyragiuka - netgi sakyciau anas skanesnis gavosi :))))
PanaikintiP.S.: varskes dar turiu ;)
aham, esu kepusi varškės keksą, tai labai gerai gavosi :)
PanaikintiDone :D
PanaikintiKeksiukai tikrai labai skanūs, bet man kažkodėl jie prilipo prie popierinių indelių :(
AtsakytiPanaikintihmm, šiuos keksiukus aš visada kepu silikoninėse formelėse, tad sunku atspėti,, kodėl taip nutiko...
PanaikintiBet kokie keksiukai prilimpa prie popierinių kepimo formelių. Jos daugiau dėl grožio, o ne dėl ekonomiškumo, kadangi kepant silikoninėse formelėse keksiukai išsiima gražiai ir dar gražiau nukeliauja į pilvukus :D
AtsakytiPanaikintiJulija, spėju čia ne tas atvejis. Kartais būna, kad keksiukai taip bjauriai prilimpa prie popierėlių, kad kone graužti nuo jų reikia, kitaip likspusė keksiuko, o kartais popierėlis labai lengvai ir gražiai nusilupa nuo keksiuko. Šiuos varškinius visada kažkaip kepdavau silikoninėse, tad problemų nebuvo. Dabar kas savaitgalį kepu savo bananinius nuostabiuosius. Ir visada popierinėse formelėse, nes pas kui gaudyk vėją laukuose paskui vaikus kieme :) tai nuo jų popierėliai nusiima be vargo.
PanaikintiAčiū už receptą :) smaguriaujam :)
AtsakytiPanaikintiKepiau pirmą kartą (apskritai keksiukus pirmą kartą kepiau) - pasakiški - kepsim vėl ir vėl :)
Kepiau ir aš - tik keksą, padvigubinusi ingredientų kiekį. Išėjo purus, drėgnokas, kvepiantis sviestu kepinys :) Jis bus mano mėgstamiausių kepinių sąraše. Ačiū Jums už puikų receptą ;)
AtsakytiPanaikintiMan neskanu, per daug sviestas jaucias:/ bet cia skonio reikalas
AtsakytiPanaikintiTikrai taip :)
PanaikintiSuper. Jau antrą kartą kepiau. Tik sumažinau šiek tiek miltų kiekį - minkštutėliai gavosi!!
AtsakytiPanaikintio kiausiniu baltyma nuo trynio atskirti?
AtsakytiPanaikintiNe, Kamile, nereikia.
PanaikintiKepiau jau ne vieną kartą, visiems labai patiko!
AtsakytiPanaikintikepiau, neuztekau sviesto, tai 80 gr islydziau, kitus 70gr, pakeiciau aliejum. kvietinius miltus maisiau per puse su kukuruzu miltais, bet galutinis rezultatas buvo super. aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiKaip ir naujas receptas gavosi :) Svarbu, kad skaniai! :)
PanaikintiSuper keksiukai,bet kadangi pasirode 200 gr cukraus per daug dejau tik 80gr ir pats tas. Kepsiu dar :)
AtsakytiPanaikintiaciu
AtsakytiPanaikintiO jei dėčiau šilauoges ar gerai butu
AtsakytiPanaikintiŽinoma, kad gerai :)
Panaikintio as idejau sokolado gabaliuku ir spanguoliu ir man super :
AtsakytiPanaikintiLaaabai skanus keksiukai gavosi, tik aš perpus, gal net dar mažiau dėjau cukraus, ir gavosi super.. Priminė mamos vaikystėj kepamas blynus-spurgas :) a tiesa, dejau puse sviesto, puse alyvuogių aliejaus..
AtsakytiPanaikintiKepėm su pusseserėm. Galima liežuvį nuryti! Super!
AtsakytiPanaikintiSveiki. Keliau keksiukus, bet kodel jie austant man sukrenta?
AtsakytiPanaikintiDažniausia keksiukų sukritimo priežastis - permaišyta tešla - keksiukams tešlą reikia tik švelniai išmaišyti, kad per daug nepatektų oro, kuris vėliau ir būna sukritimo priežastimi.
Panaikinti