Paprastas, bet neprastas rudeniškas patiekalas.
Taigi, mums reikės (4 valgytojams):
500 g kiaulienos (naudojau išpjovą)
3 obuolių
3 obuolių
100 ml obuolių sulčių
100 ml vandens
1 VŠ grūdėtųjų garstyčių
kelių šalavijo lapelių
2 VŠ grietinės
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Paruošimas:
- Kiaulienos išpjovą supjaustome nedideliais kepsneliais. Pagardiname pipirais.
- Obuolius nulupame ir supjaustome į 6 dalis. Jei obuoliai labai dideli, galima ir į daugiau :)
- Keptuvėje, įkaitintame aliejuje apkepame kiaulieną, kol apskrus.
- Pas kiaulieną į keptuvę dedame obuolius ir kelias minutes pakepame.
- Į keptuvę pilame sultis, vandenį, dedame grūdėtas garstyčias bei šalavijus ir patroškiname ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.
- Į keptuvę dedame grietinę, pagardiname viską druska, išmaišome ir kelias minutes paverdame.
- Išjungiame ugnį, paliekame kelioms minutėms, kad susimaišytų skoniai.
- Labai skanu su bulvių koše.
Skanaus!
Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo... Iki..."2014 m. Nr. 9(63) psl. 24
Prieš 1 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 2 metus: Kreminė cukinijų sriuba su ryžiais ir vištiena
Prieš 3 metus: Makaronai su mėlynojo pelėsio sūrio padažu
Prieš 4 metus: Lazanija
Prieš 5 metus: Avižinių dribsnių košė su jogurtu