Skanios mielinės bandelės, paprastos. Sakyčiau niekuo per daug neišsiskiriančios.
Taigi, mums reikės:
Tešlai:
500 g miltų
250 ml pieno ar išrūgų
25 g šviežių mielių arba 4 AŠ sausų mielių
2 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g sviesto
1/2 AŠ druskos
Įdarui:
250 g varškės
50 g cukraus
25 g sviesto
1 kiaušinio trynio
20 g razinų (nedėjau)
vanilinio cukraus
Aptepimui:
plakto kiaušinio - aš naudojau trynį su trupučiu pieno
Paruošimas:
- Jei, kaip aš naudojatės duonkepe, produktus, skirtus tešlai sudedame į duonkepės kibirėlį, pagal duonkepės rekomendacijas. Jei duonkepės neturite, tešlą ruoškite kaip papasakota čia.
- Pakilusią tešlą padalijame į 16-18 gabaliukų, suformuojame apvalias bandeles ir išdėlioję ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, paliekame pakilti 10-15 minučių.
- Įdarui skirtus produktus gerai sumaišome. Aš tam naudojau blenderį, kad viskas pavirstų į vientisą masę. Jei dėsite razinų, jas įmaišykite pačioje pabaigoje šaukštu. Man gauta masė pasirodė per tiršta, todėl aš įdėjau pora šaukštų grietinės.
- Imame nedidelę stiklinę, indelį ar pan. ir jo dugnu bandelėse įspaudžiame duobutes, į kurias su kaupu dedame įdaro.
- Aptepame bandeles kiaušinio plakiniu.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Aš kepiau dvi skardas vienu metu įjungusi ventiliatorių, o temperatūrą sumažinusi iki 170 laipsnių. Bandelės iškepė greičiau, nei numatyta recepte ir gal kiek per daug apkepė.
- Iškepusias bandeles atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Šaltinis: Knyga "Kepame duoną namuose", I dalis