Labai seniai norėjau išbandyti šį picos pagrindo variantą. Maža kada prireiks picos "čia ir dabar" - šios picos pado tešlos nereikia kildinti - užminkai ir pirmyn. Čia nuopelnas medui (jis taip pat padeda ir pavargusiam/užsilaukusiam duonos raugui). Kai turėsiu laiko, tai vistik liksiu ištikima šiam picos pagrindui, bet šiaip skanu. Man pritrūko traškumo, bet gali būti ir dėl to, kad labai nepagailėjau pievagrybių, plius dar pakasiau juos po visais priedais, neturėjo progos pasideginti ir "paleido" savo sultis. Bet pliusą picai tai tikrai dedu. Ateis ta diena, kai neturėsiu laiko žaisti... baigsis mano katino dienos už poros mėnesių...
Taigi, mums reikės (dviems vidutinėms picoms):
~60-80 ml šilto vandens
1 VŠ medaus
2 VŠ aliejaus
žiupsnio druskos
česnako miltelių
240 g (400 ml) miltų
1,5 AŠ sausų mielių
Paruošimas:
- Šiltame vandenyje ištirpiname medų, supilame mieles ir išmaišome. Paliekame kelioms minutėms.
- Į dubenį persijojame miltus, padarome juose duobutę ir supilame visus produktus, taip pat ir vandenį.
- Užminkome minkštą, elastingą tešlą ir paliekame 5-ioms minutėms pailsėti.
- Iškočiojame ploną blyną, patepame alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu ar kitų mėgiamu aptepu, apkrauname pagal norus ir šaldytuvo turinį.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min.
Šaltinis: Skanus gyvenimas