Puikus patiekalas. Kepiau jau du kartus. Pirmą kartą file, antrą kartą didkepsnius. O jei jau du kartus kepiau, vadinasi - verta.
Taigi, mums reikės:
2 lašišos didkepsnių arba file
Marinatui:
2 VŠ aliejaus
~1citrinos puselės sulčių
1,5 VŠ grūdėtų garstyčių
1 VŠ medaus
3 skiltelių česnako
druskos, pipirų pagal skonį
Paruošimas:
- Marinatui skirtus produktus sumaišome.
- Apvoliojame iš visų pusių mari natelašišos kepsnius. Paliekame tame pačiame marinate kelioms valandoms pasimarinuoti. Aš vieną kartą užmarinavau ryte, įdėjau į šaldytuvą ir kepiau vakare.
- Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi patiestos skardos, patepame juos marinatu.
- Kepame iki 190 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Skanaus!
Šaltinis: Kiaunės reikaliukai
Jau pirmoji nuotrauka pakerta kojas...kepsiu ir as, ir dar garnyras kaip gerai atrodo, kas ir kaip papasakok a?
AtsakytiPanaikintiAčiū, Ilona :) Garnyras tai super paprasta: pakepinu smulkintą svogūną, vėliau įdedu česnaką, suverčiu pakelį šaldytų daržovių, pagardinu pipirais, druska. Kai daržovės baigia troškintis, įpilu grietinėlės ir pakaitinu, kol sutirštėja. Man geriausias garnyras prie keptos lašišos. Visada jį darau :)
PanaikintiŽiauriai skaniai atrodo. Mmm, kaip dabar norėčiau.... naktipiečiams. Ir tą vyno taurę paimsiu:)
AtsakytiPanaikintichi chi, vyno taurę tai ir aš mielai dabar paimčiau :)
PanaikintiMane tas marinatas žavi. O su mėsa (jautiena, veršiena, aviena) nesi bandžiusi?
AtsakytiPanaikintiEsu ir mėsai išbandžiusi šį marinatą. Šis marinatas pakankamai universalus. Kartais citrinos sultis pakeičiu balzamiko actu, kartais nededu garstyčių. Bet tada įpilu ir aliejaus, nes lašiša pati riebi, tai jai nebereikia papildomo riebumo, o va mėsai, minkštumo aliejus prideda.
PanaikintiTaip tobulai atrodo! Būtinai išbandysiu ir variantą su medum, turėtų būti labai skanu :))
AtsakytiPanaikintiTikiuosi patiks :)
PanaikintiSakykite, marinatui naudojami garstyciu grudeliai, ar ,,slapios" grudetosios garstycios?
AtsakytiPanaikintiŠlapios :)
PanaikintiAciu:-)
AtsakytiPanaikinti