Jei visai atvirai, tai šį pyragą kepiau šv. Velykoms. Labai skanus, purus, o riešutai jam suteikia tikrai puikų skonį. Kaip ir visiems kepiniams.
Taigi, mums reikės:
Tešlai:
250 g miltų (550D tipo)
20 g šviežių mielių arba 2,5 AŠ sausų (naudojau pastarąsias)
30 g cukraus
60 g minkšto sviesto
1 kiaušinio trynio
žiupsnio druskos
Įdarui:
200 g maltų riešutų (aš dėjau kepintus žemės riešutus, dalis buvo smulkitna, dalis pamalta dėl įvairovės)
65 g cukraus
25 g tarkuoto šokolado (nedėjau)
žiupsnio cinamono
2 VŠ romo
1 didelio kiaušinio
4-5 VŠ pieno arba grietinėlės
Aptepimui:
1 kiaušinio trynio
trupučio pieno
Paruošimas:
- Šviežias mieles sutriname su miltais, sausas sumaišome su miltais, dedame likusius tešlos priduktus ir užminkome tešlą. Minkome kol pradės sproginėti oro burbuliukai. Man tešlą užminkė duonkepė.
- Užmikytą tešlą uždengiame ir paliekame šiltai pakilti dvigubai (apie valandą).
- Atskiriame įdarui skirto kiaušinio baltymą ir trynį.
- Gerai sumaišome visus įdarui skirtus produktus, išskyrus baltymą.
- baltymą gerai išplakame iki putų ir atsargiai įmaišome į riešutų masę.
- Pakilusią tešlą iškočiojame į stačiakampį ir ant jos tolygiai paskleidžiame įdarą.
- Tešlą sukame iš dviejų šonų į volelius, kad jie susitiktų per vidurį. Idėja matosi iš pjūvio.
- Dedame paruoštą pyragą į kekso formą. Jei forma silikoninė, jos tepti niekuo nereikia, jei ne - prieš tai ją patepame sviestu ir pabarstome miltais.
- Paliekame pyragą 30 min. pakilti.
- Prieš kepimą, patepame pyrago viršų trynio ir pieno plakiniu. Aš ant viršaus pabarsčiau smulkintais riešutais.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
- Atvėsiname išimtą iš formos ant grotelių.
Skanaus!
Šaltinis: Aguonėlės blog'as