Blynai nerealūs! Vien dėl jų mano namuose vis dažniau atsiras kefyro, nes šiaip jis pas mus labai retas svečias. Minkštumas ir purumas neįtikėtini! Šie blynai man labai priminė blynus su mascarpone ar ricotta. Tokie patys švelnūs, purūs ir minkšti (tik pigesni gerokai..hm). Kai pabaigiau kelis atšalusius - skoniu man jie priminė minkštą drėgną keksą. Labai labai rekomenduoju išbandyti!
Taigi, mums reikės:
I mišinys:
1 kiaušinio
2 VŠ cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
2 VŠ tirpinto ir atvėsinto sviesto (dėjau ghee)
1 puodelio kefyro (aš šiuos blynus kepiau ir su rūgpieniu, pasukomis ir jogurtu - visi tinka, aišku, reikia stebėti tirštumą. Tirštą jogurtą praskiesčiau su trupučiu pieno iki kefyro konsistencijos)
II mišinys:
155 g (1 puodelis) miltų
1/4 AŠ druskos
1/2 AŠ sodos
1 AŠ kepimo miltelių
Galima įpjaustyti obuolio, įberti uogų ir pan. Jaučiu, kad būtų dar skaniau, tik tada valgyčiau viena..
puodelis =236 ml
Paruošimas:
- I mišinio ingredientus išplakame iki vientisos masės
- Sumaišome II mišinio ingredientus (miltus persijojame).)
- Plakinį supilame į sausus produktus ir apjungiame. Beveik nemaišant, tik tiek, kad nesimatytų susų produktų, o tešla dar būtų bjauriai gumuliuota. Jei išmaišytume iki galo, blynai būtų plokšti ir guminiai.
- Tešlą paliekame pailsėti 15-20 minučių.
- Blynus kepame ant vidutinies ugnies, keptuvę lengvai patepus aliejumi (aš suvilgau aliejuje popierinį rankšluostį ir su juo perbraukiu per keptuvę). Dedant tešlą į keptuvę nemaišome, kabinam iš eilės.
Šaltinis: kuking.net
Papildyta (2012 06 16):
Antrą kartą kepdama šiuos blynus įpjausčiau vieną bananą. To-bu-la!!!
Papildyta (2013 01 01):
Kepdama n-tąjį kartą šiuos blynus į savo porciją įtarkavau obuolio - puikumėlis, blynai labai gaivūs ir drėgni. Šie blynai pilni galimybių ir iekada nepaveda ar su kuo nors, ar be nieko kepami.