Na, nežinau, kiek jau čia tos autentikos, nes štai mano vyriškis grįžęs iš Indonezijos informavo, kad agurkai tuose kraštuose visai egzotika. Bet padažas, šias salotas tikrai paverčia aziejietiškomis ir labai skaniomis.
Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
500 g agurkų
1 didelės morkos
Padažui:
1 VŠ alyvuogių aliejaus
2 VŠ ryžių acto
1 AŠ sezamų aliejaus
2 AŠ medaus ar cukraus
1 AŠ sojų padažo
druskos, pipirų
žiupsnio čili dribsnių
sezamų sėklų
Paruošimas:
- Morkas sutarkuojame šiaudeliais, agurkus plonais griežinėliais arba taip pat šiaudeliais.
- Padažui skirtus produktus sumaišome.
- Sumaišome daržoves su padažu, apibarstome sezamų sėklomis.
Skanaus!
Šaltinis: white on rice couple
Prieš 1 metus: Orkaitėje keptos daržovės su Hallloumi sūriu
Prieš 2 metus: Vermišeliai su vištiena
Prieš 3 metus: Orkaitėje kepti vištienos ir bulvių paketėliai
Prieš 4 metus: Tarta su pomidorais ir varške
Prieš 5 metus: Aviečių šerbetas
Prieš 6 metus: Braškių šerbetasPrieš 7 metus: Orkaitėje kepta avižinė košė su bananu ir kakava
Prieš 8 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 9 metus: Braškių ir rabarbarų džemas
Prieš 10 metų: Braškiniai grietinėlės ledai
Prieš 11 metų: Amerikietiški blynaiPrieš 12 metų: Pyragas su ricotta, kumpiu,sūriu ir cukinija
Prieš 13 metų: Panna Cotta su braškėmis
Prieš 14 metų: Naminis jogurtas