Užsimaniau iškepti kokį saldėsį. Ne suvalgyti, o iškepti. Saldumynus man visada būdavo smagiau kepti beigi fotografuoti, nei juos valgyti, nors tikrai į jų pusę nespjaunu. Pastaruoju metu kokį saldų pyragą iškepu ne dažniau nei kartą per mėnesį. Šį kartą radau sau puikų pateisinimą - šaldytuve rymo jogurtas - reikia panaudoti. ir vualia - keksiukai su mėlynėmis!
Keksiukai labai skanūs (ar būna neskanių keksiukų?). Drįsčiau teigti, kad beveik sveikuoliški - su jogurtu, su mėlynėmis ir gana nedideliu kiekiu aliejaus, o ne pakeliu sviesto, kaip dažnai būna. Dėl to, kad su aliejumi, keksiukų struktūra labai puri ir lengva. Turiu pastebėti, kad jie nėra saldūs, tad jei esate saldžiamėgiai, geriau cukraus įdėkite daugiau. Vieną keksiuką valgiau pusryčiams su kava trečią dieną po kepimo. Jis vis dar buvo labai minkštas ir purus.
Dar vienas milžiniškas šių keksiukų privalumas - paprastas paruošimo būdas: nereikia jokio mikserio, pakanka plakimo šluotelės. Iš bėdos tiktų ir paprasta šakutė. Juos sumakaluoti galima per 5 minutes. Tad tinka ir saldiems savaitgalio pusryčiams, jei tokius mėgstate.
Taigi, mums reikės (12-ai keksiukų):
Sausam mišiniui:
260 g (2 puodelių) miltų
100 g (1/2 puodelio) cukraus
1 AŠ vailinio cukraus
1 AŠ kepimo miltelių
1/2 AŠ sodos
1/4 AŠ druskos
valgydama keksiukus pagalvojau, kad cinamono aromatas taip pat nepamaišytų
"Šlapiam" mišiniui:
1 didelio kiaušinio, lengvai išplakto
240 ml (1 puodelio) jogurto, naudojau
natūralų
60 ml (1/4 puodelio) aliejaus
Papildomai:
100 g (1 1/4 puodelio) šviežių ar šaldytų mėlynių (naudojau šaldytas)
keksiukus galima apibarstyti kukurūzų dribsniais (kievienam po arbatinį šaukštelį), kaip tai padarė
Rennie, garantuoju, kad vaikams tai būtų geriausia keksiukų dalis
Paruošimas:
- Sumaišome sauso mišinio produktus - miltus eprsijojame.
- Išplakame "šlapio" mišinio produktus.
- Ant mėlynių užberiame pora šaukštų miltų mišinio ir išmaišome, kad gerai apsiveltų miltais - taip būsime garantuoti, kad uogos neusės ant dugno.
- Sausą mišinį pilame į "šlapią" ir išmaišome. Stengiamės nepermaišyti.
- Suberiame mėlynes ir atsargiai išmaišome.
- Išpilstome į keksiukų formeles.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Aš kepiau 20 min. Tikriname su emdiniu pagaliuku, kai ištrauktas bus švarus, neapsivėlęs tešla - keksiukai iškepę.
- Atvėsiname keksiukus ant grotelių.
Skanaus!
P.S. Mano trimetis visą laiką budėjo prie orkaitės, kol iškeps keksiukai. Kai juos ištraukiau, pasakiau, kad dar valgyti negalima, nes dar karšti. Mano dideliam nustebimui, jis pasiūlė juos išnešti į balkoną, kad greičiau atvėstų :D Po 5 minučių jau naikino keksiukus vis kartodamas "mama, kaip skanu!". Atradau dar vieną saldumynų naudą - skatina mąstyti :D
P.P.S. Mano vyrui jie visiškai nepatiko, nes kaip žinia jis nemėgsta kepinių su uogomis ir vaisiais. Kaip visada atsakymas buvo - jei būtų buvę su šokoladu - būtų buvę skanūs... Bet man jie taip patiko, kad ir kitą kartą kepčiau juos su mėlynėmis!
P.P.P.S. Po šių keksiukų kepimo praėjo jau dvi savaitės, o aš apie juos visdar svajoju...