Skanus, lengvas patiekalas vasaros vakarienei. Nors, nebūtinai vasaros, ir nebūtinai vakarienei. Mums labai patiko.
Taigi, mums reikės:
16 vnt. cannelloni makaronų vamzdelių
300 g varškės
~300 g špinatų (jei atvirai, kaip visada nesvėriau)
drusko, pipirų
Padažui:
1 svogūno
2 skiltelių česnako
2 skardinių smulkintų pomidorų savose sultyse
šviežių bazilikų, petražolių etc
2 saujų tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
200 g mozzarellos
Paruošimas:
- Špinatus nuplauname, susmulkiname ir nuplikome.
- Smulkintus špinatus sumaišome su varške, padruskiname ir papipiriname.
- Varškę sukišame į makaronų vamzdelius. Aš tai dariau konditerinio švirkšto pagalba.
- Sudedame prikimštus vamzdelius į kepimo skardą.
- Padažui skirtus svogūną ir česnakus susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus. Supilame konservuotus pomidorus ir viską kelias minutes patroškiname.
- Suberiame smulkintus žalumynus.
- Užpilame paruoštą padažą ant makaronų. Pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu ir apdėliojame mozzarella.
- Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Šaltinis: Beatos virtuvė
P.S. tosk pats, bet ne visai, ir labai skaniai atrodantis patiekalas yra ir pas Indrę.