2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Olandiškas blynas, virtęs pyragu



Kaip sakiau, tai pir padariau, padariau originaliame recepte vieną pakeitimą - atskyriau baltymus nuo trynių ir juos, išplaktus iki standžių putų atsargiai įmaišiau į tešlą pačioje pabaigoje. Rezultatas - blynas, virtęs pyragu. Originaliai, iškepęs blynas yra toks "blyniškas" - drėgnas, sunkesnis, vientisas. Na o darbartinis rezultatas - purus, sausas biskvitas. Skanu, bet kaip pyragui, dėčiau daugiau cukraus. Jei užsimanysiu paprasto obuolių pyrago - žinosiu, nes šiaip elemtariai ir greitai viskas pasigamina. Bet pusryčiams visgi man skaniau blynas :)

Varškės pynė

Kadangi mėgstu įvairius kepinius su varške, pabandžiau mamos pasiūlytą receptą, rastą Kauno dienoje. Pynutė gavosi skani, tačiau man jautėsi aitrokas skonis, spėju, kad nuo citrinos žievelės. Nors tarkavau ją sąžiningai, bet matyt vis tiek pateko baltosios dalies, kuri ir apkartino kepinį. Kitą sykį dėčiau vietoje jos vanilinio cukraus. Labai skanu su pienu.


Taigi mums reikės:
250 g varškės
75 g cukraus
10 VŠ pasukų
10 VŠ aliejaus
Tarkuota pusės citrinos žievelė
1 pakelis kepimo miltelių (dėjau 20 g)
450 g miltų
0,5 AŠ druskos
1 trynio
maltų riešutų pabarstymui

Procesas:

  1. Varškę sumaišome su cukrumi, pasukomis, aliejumi, citrinos žievele ir druska. 
  2. Į gautą mišinį įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome.
  3. Tešla padalijame į tris dalis. Iš kiekvienos suformuojame po storą virvę ir supiname kasą.
  4. Kasą aptepame paplaktu kiaušinio tryniu, apibarstyti smulkintais riešutais.
  5. Kepame 20-30 min. iki 180 laipsnių  įkaitintoje orkaitėje.

2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Dvispalvis keksas


Kadangi šiandien einame į svečius, reikėjo suręsti kokį nors kepinį. Šį keksą išsikepti labai rekomendavo viena kolegė iš SM :) Reultatas tikrai nenuvylė. Kai paragavau, pirma mintis buvo - tarsi valgyčiau debesį. Purumas, minkštumas, lengvumas - neapsakomi. Norėtųsi daugiau drėgnumo, taigi dėčiau daugiau sviesto. Spėju, kad šį efektą suteikia krakmolas - jį kepiniuose naudoju pirmą kartą. Rekomenduoju.


Taigi mums reikės:
100 g sviesto (kitą sykį dėčiau 150 g)
290 g (480 ml) miltų
160 g (240 ml) bulvių krakmolo
230 g (240 ml) cukraus
4-5 kiaušiniai (neapsižiūrėjau, pasirodo turėjau tik tris)
4-5 VŠ grietinės +1 VŠ į rudąją tešlą
3 AŠ kepimo miltelių
3-4 VŠ kakavos
2 AŠ vanilinio cukraus
100 g (120 ml) aliejaus (dėjau 120 g, 150 ml)
3 VŠ brendžio (dėsiu kitą sykį į rudąją tešlą vietoje grietinės)


Procesas:

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
  2. Dedame po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakant, kad nebesimatytų kiaušinio.
  3. Dedame grietinę, paplakame, pilame aliejų, vėlgi išplakame.
  4. Įsijojame į tešlą miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
  5. Atskiriame pusę, ar trečdalį, pagal norą, tešlos. Į jį dedame kakavą ir grietinės šaukštą ir gerai išmaišome.
  6. Pilame į riebalais pateptą kepimo formą. Aš pirmiausia pyliau tamsią tešlą, vėliau - šviesią. Apvedam su šaukštu ar peiliu aplik formą, kad kiek susimaišytų tešlos.
  7. Kepame 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nuo 30 min. kepiau uždengusi folija, nes pradėjo skrusti viršus. Kitą sykį kepsiu žemesniame lygyje, nei kad šį kartą - per vidurį.


Šaltinis: Neringos blogas

2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis



Patiekalas paprastas kaip 2x2, bet kadangi neturėjau supratimo kaip jį daryt ir kreipiausi į mamą, tai pamaniau, kad kažkam gal ir pravers šis įrašas. Na bent jau man tai tikrai pravers po kiek laiko - deja atmintis ne pati geriausia. Uch skanūs pietūs buvo - tokie ūkiški.


Taigi mums reikės:
1 l raugintų kopūstų
4 bulvių
1 vidutinio svogūno
lauro lapo
rūkytų dešrelių (naudojau madžiotojų parūkytas dešreles)

Procesas:

  1. Paragaujame kopūstus ir jei labai rūgštūs, perplauname su vandeniu.
  2. Dedame kopūstus į puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų, įdedame lauro lapą ir troškiname ant nedidelės ugnies 1 val.
  3. Dedame į puodą pas kopūstus smulkiai supjaustytą svogūną, kubeliais supjaustytas bulves ir dešreles. Dar patroškiname apie 10-15 min. kol bulvės išvirs (nuo kopūstų rūgšties jo sgali išlikti šiek tiek kietokos).

Riestainiai su cukrumi



Keista pačiai sau, bet pabodo pyragus kepti. Pamėgau prie rytinės kavos ar popietinės arbatos pasimėgauti sausainiu. Taigi čia vienas mano bandymų iškepti sausainius. Riestainiai pavyko skanūs ir labai tinkantys prie arbatos. 


Taigi mums reikės:
250 g sviesto ar margarino (aš dėjau 225 g kepinių margarino)
445 g (720 ml) miltų
180 g (200 ml) cukraus
2 kiaušinių
1/2 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ vanilinio cukraus
druskos žiupsnelio
cukraus apvoliojimui

Procesas:

  1. Kambario temperatūros sviestą ar margariną išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Įmušame kiaušinius, suberiame druską ir viską išmaišome iki vientisos masės.
  3. Į plakinį įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išminkome. Jei prireiks, įberiame šiek tiek miltų, bet nepersistenkite, nes riestainiai bus kieti.
  4. Palaikome tešlą bent valandą šaldytuve.
  5. Atgnybiame po gabalėlį tešlos, ir formuojame mažojo pirštelio storio volelius. Aš juos voliojau ant stalo, vienodai pasiskirsto tešla ir ne taip greit tirpsta sviestas. Suraitome riestainius ir vieną pusę apvoliojame cukruje, kai kuriuos apvoliojau cukraus ir cinamono  mišinyje.
  6. Dedame necukruota puse į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepame 10-12 min. iki 180 - 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Šaltinis: Neringos blogas

2011 m. sausio 25 d., antradienis

Apkepas su dešrelėmis ir pomidorais



Nuostabiai skanu ir paprasta. greita pagaminti, jei yra išvirtų bulvių. Kitą sykį dėčiau daugiau svogūnų, daugiau pomidoro ir šiek tiek česnako. Bet šiaip - apsivalgymas.


Taigi mums reikės:
300 g dešrelių
2 VŠ aliejaus ir 2 VŠ vandens
6 virtos bulvės
2 dideli dideli pomidorai
3 vidutiniai svogūnai
200 ml 10 proc. riebumo grietinės (neturėjau, dėjau 30 proc.)
1 AŠ druskos (dėjau pusę, galima ir daugiau)
1 AŠ picos prieskonių
žiupsnelis juodųjų pipirų
100 g fermentinio sūrio


Procesas:

  1. Svogūnus supjaustome šiaudeliais ir pakepiname vandens ir aliejaus mišinyje, kol pasidarys skaidrūs.
  2. Ant svogūnų dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus, padidiname unį ir kelias minutes pakaitiname.
  3. Patepame riebalais skardą, kurioje kepsime ir sluoksniuojame: pjaustytos bulvės, pomidorų griežinėliai, pjaustytos dešrelės, svogūnai, grietinė, sumaišyta su druska, pipirais ir picos prieskoniais, tarkuotas sūris.
  4. Kepame 25 minutes iki 200 laipnsių įkaitntoje orkaitėje. Aš kadangi naudojau picarelą, kuri linkusi greitai degti, sūrį barsčiau likus 10 minučių iki kepimo pabaigos.

Šaltinis: Dovilytės blogas

Keksas su kriaušėmis


Jau trečia diena galvoju epitetus, kuriais galėčiau apibūdinti šį keksą, ir nerandu tinkamų...Iškepiau aš šį keksą vėlai vakare, tai tik truputį paragavau - nuostabiai skanu. Visą naktį sapnavosi man tas keksas. Kadangi taip jau yra, kad pastaruoju metu naktį keliuosi kas 1- 2 val., tai kas kartą atsikėlusi svajojau kaip sulauksiu ryto ir juo mėgausiuosi. Taigi, pusryčiai buvo karališki. Šis keksas gavosi toks prašmatnus sakyčiau - šviesioji dalis su kriaušėmis labai drėgna, tamsioji - kvepia brendžiu. Tobula.

Taigi, mums reikės:
200 g sviesto (naudojau kepinių margariną)
200 g (300 ml) miltų
190 g (200 ml) cukraus
3 kiaušinių
2 AŠ vanilinio cukraus
2 AŠ kepimo miltelių
2 VŠ kakavos
50 ml kriaušių sulčių (arba brendžio/likerio - aš pyliau brendį)
450 g konservuotų (nuvarvintų) arba šviežių kriaušių, supjaustytų nedideliais kubeliais (naudojau šviežas)

Paruošimas:
  1. Sviestą su cukrumi išplakame iki baltumo.
  2. Po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Šitą punktą per skubėjimą praleidau, taigi išplaktus kiaušinius pyliau dar po sekančio punkto. Vis tiek tobulai gavosi.
  3. Įsijojame miltus, sumaišytus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Atsargiai išmaišome.
  4. 1/3 tešlos atskiriame, dedame į atskirą dubenį ir įmaišome kakavą bei brendį/likerį/sultis ar ką pasirinkote.
  5. Likusius 2/3 tešlos sumaišome su kriaušėmis.
  6. Kepimo formą patepame riebalais. Supilame pusę šviesios tešlos. Ant viršaus pilame kakavinę tešlą ir galiausiai vėl šviesiąją. Su šakute ar peiliu apvedame ratu per formą, kad šiek tiek susimaišytų tešlos.
  7. Kepame 50 min. iki 175 laipnsių įkaitintoje orkaitėje. Aš kepiau 60 min. Po 50 min. dar vėlėsi pagaliukas, po 55 min. nebesivėlė, bet aš dėl viso pikto uždėjau dar 5 minutes.
Skanaus!


Šaltinis: Sonatinos receptai SM

2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Kondensuoto pieno keksiukai



Labai greitai ir paprastai pagaminami keksiukai. Produktai super paprasti. Tiesa, ir keksiukai tokie paprasti. Juos gaminome tą patį vakarą su mano brangia drauge desertui po skanios vakarienės.


Taigi mums reikės:
1 indelio kondensuoto pieno
2 kiaušinių
120 g miltų
80 g kakavos
1 kupino AŠ kepimo miltelių

Procesas:
  1. Kondensuotą pieną pilame į dubenį, įmušame kiaušinius ir maišome, kol nesimatys kiaušinio.
  2. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava.
  3. Viską gerai išmaišome.
  4. Pilame į keksiukų formeles, ar skardą (tada turėsime pyragą). Draugė į kai kuriuos keksiukus susmaigstė Karūnos šokolado skilteles - geras dalykas.
  5. Kepame apie 25 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Mums jie per daug išsausėjo, todėl manyčiau reikėtų kepti trumpiau ir 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!

P.S.Antrą kartą juos kepdama draugė dėjo dar ir 3 VŠ aliejaus. Keksiukai išėjo vis tiek sausoki.

Šaltinis: Beatos virtuvė

Piemenų pyragas



Susitikom mes su brangiausia mao drauge po ilgo nesimatymo ir šalia pasiplepėjimų ruošėme vakarienę. Kadangi aš buvau svečiuose, tai aš buvau daugiau aptarnaujantis personala - visgi savoj virtuvėj šeimininkauja  pati šeimininkė. Vakarienei buvo piemenų pyragas pagal Beatą.  Nežinau, ar kad valgyt norėjom ar kad išties skanumas neišpasakytas, bet išnyko jis kaip dūmas nuo stalo.

Taigi, mums reikės:
500 g maltos jautienos (mes naudojom kiaulieną)
1 didelis svogūnas
2 šaukštai aliejaus
2 saliero lapkočiai (neturėjom ir nedėjom)
4 nedidelės morkos
1 lauro lapas
1/2 AŠ čiobrelių (tinka tiek švieži, tiek džiovinti)
2 skiltelės česnako
grūstų juodųjų pipirų
2 VŠ sojų padažo
2 VŠ Vusterio, Lietuvoje geriau žinomo, kaip Vortesčerio padažo
1 VŠ balzaminio acto
2 VŠ pomidorų pastos
400 ml jautienos sultinio (arba kitokio sultinio, jei nėra - vandens+sultinio kubelis)
1 paprika (pridėjom nuo savęs)

Pyrago "kepurei":
10 vidutinio dydžio bulvių
druskos
30 g sviesto (ir, jei bulvės miltingos, šlakelis pieno)


Paruošimas:
  1. Supjaustome svogūnus ir pakepiname aliejuje kol suminkštės. 
  2. Dedame faršą ir šiekj tiek pakepiname.
  3. Pjaustytus saliero kotus, smulkiai supjaustytas morkas dedame į keptuvę pas faršą.
  4. Taip pat sudedame sausus prieskonius: lauro lapą, smulkintus česnakus, čiobrelius, druską ir pipirus.
  5. Patroškiname 10 min. ir supilame skystuosius prieskonius: Vusterio padažą, sojos padažą, actą, įdedame pomidorų pastą.
  6. Į keptuve įpilame sultinį ir neuždengus troškiname kol išgaruos skystis ir suminkštės daržovės.
  7. Per tą laiką išverdame bulves ir sutriname jas su sviestu ir jei reikia šlakeliu pieno. Bulvių košė neturi būti skysta.
  8. Iš troškinamos mėsos išimame lauro lapą. Pilame mėsą į kepimo indą. Ant viršaus dedame bulvių košę.
  9. Kepame 30-40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintje orkaitėje, kol gražiai apskrus bulvės.
  10. Puiki Beatos idėja pasiruošti pyragą iš vakaro, arba net užsišaldyti (jei yra vietos šaldiklyje - pas mane nėra). Iš šaldiklio ištrauktą pyragą reikėtų kepti apie 1 val.
Skanaus!




Šaltinis: B.Nicholson knyga "Beatos virtuvė"

2011 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Cinamono bandelių pyragas


Kai pamačiau čia šio pyrago nuotraukas, negalėjau nekepti. Ir neapsigavau, jis pavyko taip pat skaniai, kaip ir tikėjausi. Mama nepatikėjo, kad kepiau aš (nežinau, ar čia komplimentas pyragui, ar antikomplimentas man). Labiausiai tinka su pienu, bet labai skanu ir su kava. Mano vyriškis įvertino, kaip vieną iš mano kepinių top 5 (reikės išsiaiškinti, kas likę 4). Taigi, tikrai rekomenduoju.
Po 6 metų išsikepiau šį gėrį dar kartą. Tikrai be proto skanu. Tik štai ingredientų kiekius mažinčiau per pusę: pateiktam kiekiui suformuotas bandeles kepiau 26 cm skersmens apvalioje kepimo formoje ir ji akivaizdžiai buvo per ankšta. Skoniui tai jokios įtakos nepadarė, tiek, kad norėjosi kiek mažesnių bandelių.





Taigi, mums reikės:
Tešlai:
110 g nesūdyto sviesto
1 AŠ druskos
140 g cukraus
20 g šviežių  (7 g  - ~2 AŠ sausų) mielių
1 AŠ tarkuotos citrinos žievelės (nutarkavau vienos citrinos žievę, bet kitą kartą - nedėčiau visai)
490 g miltų
1 didelio kiaušinio, lengvai išplakto
270-300 ml kambario temperatūros pieno

Įdarui:
130 g cukraus
1,5 AŠ malto cinamono
riešutų, razinų jei mėgstate

Aptepimui:
1 kiaušinio
1 VŠ pieno

Glajui:
560 g cukraus pudros
1 AŠ citrinos sulčių
90-120 ml pieno

Paruošimas:
  1. Mediniu šaukštu gerai išsukame sviestą su cukrumi ir druska.
  2. Įmaišome paplaktą kiaušinį ir citrinos žievelę. Išmaišome iki vientisos masės.
  3. Šviežas mieles ištirpdome kambario temperatūros piene su trupučiu cukraus.Palaikome apie 10-15 min.
  4. Į sviesto masę įsijojame miltus ir supilame pieną su mielėmis. Viską išmaišome su ranka, ir minkome kol tešla pasidarys vientisa, elastinga ir nelips prie rankų. Galima įberti šiek tiek miltų, bet ne per daug, nes bandelės bus kietos. Aš sąžiningai minkiau apie 30 min. ir nepridėjau nei trupučio miltų. Labai savim didžiavausi :)
  5. Patepame aliejumi dubenį ir dedame vidun tešlą kildinimui, kol padvigubės. Tešla greičiau iškils, jei dubenį įdėsite į karštą vandenį.
  6. Pakilus tešlai, patepame paviršių, ant kurio kočiosime tešlą plonu aliejaus sluoksniu. Iškočiojame 2 cm storio 22x45 cm stačiakampį. Mano tešla buvo labai labai puri ir netgi skystoka. Nežinau, ar dėl to,kad per daug pakilo, ar visgi šiek tiek miltų būtų nepamaišę (bet galutiniame rezultate mažiau miltų išėjo tik į naudą).
  7. Iškočiotą tešlos lakštą pabarstome įdarui skirtų cinamono ir cukraus mišiniu, jei norite kapotais riešutais ir razinomis.
  8. Susukame tešlą į volelį (tik per daug nespaudžiant) ir supjaustome 3,5 cm pločio gabalėliais.
  9. Dedame gabalėlius paliekant poros cm tarpelius, nes tešla dar plėsis, į aliejumi pateptą kepimo skardą. Paliekame pakilti 60-90 min.
  10. Bandeles prieš kepant galima patepti išplaktu kiaušinio tryniu, tuomet bandelės bus minkštesnės. Man trynys jau po 20 min pajuodo, nors skonio nesugadino. Todėl likusį laiką kepiau uždengusi folijos lapu. Kitą sykį tepčiau kiaušinio-pieno plakiniu, tą ir dariau kepdama pakartotinai - pasiteisino.
  11. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. kol bandelės gražiai pagels.
  12. Kol bandelės kepa, pasiruošiame glajų: jam skirtus produktus išmaišome iki vientisos masės. Kadangi glajui pieno nebeužteko, tai aš jo nedariau.
  13. Iškepusį pyragą paliekame pravėsi apie 10 min. ir tada tepame glajų.
Skanaus!



Šaltinis: Žaidimų aikštelė

2011 m. sausio 6 d., ketvirtadienis

Sumuštinių duona



Išsikepus naminės duonos, natūraliai seka naminis batonas. Kadangi pusryčiams MB valgo sumuštinius, tai pirma nusprendžiau kepti batoną a la sumuštinių duoną. Matyt nelabai norėjau aš ją išsikepti, nes užsiminkiau tešlą vakarop, bet tą dieną taip ir neiškepiau. Aišku, jei būčiau tik užminkiusi tešlą dėjusi šaldytuvan, viskas būtų buvę, gerai, bet palikau kambario temperatūroje ir mielės persistengė. Iškepus man per daug jautėsi mielių skonis. Tačiau vis tiek buno skanu, mamai labai patiko.


Taigi mums reikės:


500 g kvietinių miltų
300 ml šilto vandens
20g šviežių mielių
1 AŠ cukraus
1 AŠ druskos
25 ml (3 VŠ) aliejaus


Procesas:

  1. Mieles ir cukrų ištirpiname šiltame vandenyje.
  2. Supilame į miltus ir minkome. Tešla iš pradžių bus skystoka ir lips prie rankų. Neskubėkite pilti miltų, minkant ji pasidarys elastinga ir vientisa.
  3. Dedame suminkytą tešlos gumulėlį į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti apie 40-60 min.
  4. Pakilusion tešlon beriame druską ir aliejų. Perminkome, kol tešla taps vientisa ir elastinga. beminkant tešlą vis trinktelime į stalą, kad neliktų oro tarpų.
  5. Suformuojame du batoniukus ir dedame į formines skardeles išklotas kepimo popieriumi. Palyginame, kad kraštai užsipildytų ir paliekame uždengus rankšluosčiu pakilti.
  6. Pakilusius batonus kepame iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (apie 20-25 min.).


Šaltinis: SM

2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Pica pgl Oliverį...



...arba Bea, kaip kam patinka :) 
Kadangi mano tinklaraščio skaitliukas rodo, kad aš ne vienintelė skaitytoja čia (kas man ir labai keista ir labai labai malonu, kad kažkam mano įrašai pasitarnauja) pirmiausia šiuo įrašu noriu pasveikinti visus su pagaliau atėjusiais Naujaisiais metais ir palinkėti, kad jie būtų sotūs, spalvingi, pilni šilumos, džiaugsmo, nepakarotjamų akimirkų.
Pica gal ir ne pats šventiškiausias patiekalas, bet taip jau įra, kad būtent ji atidaro šių metų sezoną :)
Kadangi mano dar studentiškai slaikais keptos picos pagrindą MB "išbrokijo", teko ieškoti kito. Čia pirmasis bandymas - "neišbrokytas". Pagrindas minkštas, plonas - ne "bulkinis". Iš nurodyto kiekio išėjo dvi didelės picos.


Taigi mums reikės (picos pagrindui):
400 g miltų (naudojau 405D)  Paradoksas, bet tai jau antras receptas iš Bea blog'o, kai man pritrūko recepte nurodyto kiekio miltų ir dėjau papildomai.
100 g manų
325 ml šilto vandens
30 g šviežių ARBA 11 g sausų mielių
1 AŠ cukraus
0,5 AŠ druskos


Procesas:
Picos pagrindo gamyba:

  1. Mieles užpilame šiltu vandeniu, įpilame cukraus ir paliekame 10-čiai minučių.
  2. Miltus persijojame ir sumaišome su manais.
  3. Supilame mieles su vandeniu nuolat maišant į persijotus miltus. Kau jau nebesimaišys, minkome rankomis. Minkome apie 10 min. kol tešla pasidarys elastinga. 
  4. Paliekame tešlą 1 -1,5 val. kol padvigubės.
  5. Iškočiojame tešlą iki maždaug 0,5 cm storio ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. (Aš vardan paparastumo kočiojau tiesiai ant kepimo popieriaus).
  6. Toliau dedame įdarą pagal norus ir šaldytuvo turinį.
  7. Kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Aš įkaitinau iki maždaug 200-220 laipsnių ir jau po 5 min. sūris pradėjo skrusti, taigi traukiau lauk. Pagrindas buvo iškepęs, tik nepaskrudęs. Kitą sykį sūrį dėsiu likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos.

Įdaras:

  1. Sumaišome po kelis šaukštus pomidorų padažo ir majonezo, įspaudžiame skiltelę česnako ir ištepame picos pagrindus. Aš dar įpjausčiau šviežio baziliko lapelių.
  2. Sluoksniuojame smulkintus pievagrybius, papriką, kumpelį, juodąsias alyvuoges. Būtų labai tikęs ir svogūnas. Pabarstome prieskoniais (prieš sūrį, kad nedžiūtų).
  3. Galiausiai barstome sūrį. Kaip jau rašiau, sekantį kartą barstysiu sūrį likus 5 minutėms iki picai iškepant. Naudojau picarelos sūrį, ir jis labai greitai ištirpo ir pradėjo ruduoti.



Šaltinis: Braškės su pipirais
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...