Labai ir labai skanus apkepas. Be to dar ir sveikas. Mano vyrai jį įvertino puikiai, kad vienas iš ingredientų - moliūgas nesuprato, bet iš spalvos spėjo, kad aš ir vėl paruošiau klastą. Didysis tai įvertino labiau kaip desertą, nei kaip vakarienę, o mažasis valgė ir nesuko galvos dėl klasifikavimo.
Taigi, mums reikės:
Varškės masei:
370 g varškės
2 kiaušinių
3 VŠ manų kruopų
3,5 VŠ cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
razinų, džiovintų vyšnių ar spanguolių (naudojau pastarąsias)
Moliūgo masei:
~500 g moliūgo tyrės
2 kiaušinių
2-3 VŠ manų
3 VŠ cukraus
žiupsnio druskos
Paruošimas:
- Varškę pertrinameper sietelį arba blenderio pagalba, kad neliktų gumulėlių.
- Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
- Įmaišome pertrintą varškę, manus ir razinas.
- Moliūgo masei skirtus kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska.
- Įmaišome moliūgo tyrę ir manus.
- Kepimo formą, jei ji ne silikoninė, patepame sviestu. Aš kepiau silikoninėje kekso su skyle formoje.
- Pilame 1/3 moliūgo masės, lengvai paskirstome.
- Pilame 1/2 varškės masės ir tolygiai paskirstome.
- Ant viršaus toliau sluoksniuojame 1/3 moliūgo masės, 1/2 varškės masės ir likusi dalis moliūgo masės.
- Kadangi varškė sunkesnė ir tirštesnė už moliūgo masę, tai apkepas pats grašiai susisluoksniuos ir susimaišys.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Aš proceso viduryje apkepą pridengiau su folija, nes viršus pradėjo per daug ruduoti, nors apkepas dar nebuvo iškepęs.
Skanaus!
Šaltinis: Nidos receptai