Pirmą kartą paragavus kaliaropės, man buvo toks atradimas, kad kitais metais jos pati pasisėjau. Kai nusibodo ją skanauti tiesiog nuluptą ir supjaustytą šiaudeliais, pradėjau ieškoti kaip gi dar skaniai ją paruošti.
Pirmasis bandymas - salotos. Kažkada buvau užmačiau receptą, vėliau virtuvėje prisiminiau, pagaminau, o po to dar kartą paskaičiau receptą. Nuo originalo šiek tiek nukrypau. Kai kuriuos ingredientus pamiršau (fetos tikrai gaila - būtų dar tobuliau). Saulėgrąžas galvojau, kad sugalvojau pati. Burokėlį sąmoningai pasirinkau orkaitėje keptą, o ne žalią.
1 kaliaropės
1 obuolio
alyvuogių aliejaus
balzamiko acto (naudojau kremą)
poro
saulėgrąžų
druskos, pipirų
fetos
Paruošimas:
- Nuluptus burokėlį ir kaliaropę, kartu su obuoliu sutarkuojame šiaudeliais.
- Susmulkiname porą ir beriame pas daržoves.
- Pašlakstome aliejumi ir balzamiko aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
- Išmaišome, pabarstome saulėgrąžomis, jei nepamirštame - feta.
Skanaus!
Įkvėpimas: The forked spoon
Prieš 1 metus: Vištienos ir bulvių paketeliai, kepti orkaitėje
Prieš 2 metus: Tarta su pomidorais ir varške
Prieš 3 metus: Trupininis vyšnių pyragas
Prieš 4 metus: Lazanija su ricotta ir špinatais
Prieš 5 metus: Aštrios krevetės su makaronais ir kietuoju sūriu
Prieš 6 metus: Pomidorų ir fetos salotosPrieš 7 metus: Makaronai su pesto ir pomidorais
Prieš 8 metus: Orkaitėje keptas varškės blynas su trešnėmis
Prieš 9 metus: Kiaušinių ir avokado užtepėlė
Prieš 10 metų: Traiškytos šviežios bulvytės
Prieš 11 metų: Crostata su braškėmisPrieš 12 metų: Marmurinis kondensuoto pieno keksas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą