2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

Kiaušinių ir avokadų užtepėlė


Puiki! Puiki! Puiki! Pasigamintų net vaikas - viskas labai paprasta ir greita. Skonis puikus - lengvas ir puikiai tinkantis tike pusryčiams, tiek patiekti kaip užkandėlę prie vyno (aš taip ir vartojau - pasigaminau greitiems ir lengviems vasaros pietums). Nors ši užtepėlė atrodo labai lengva savo skoniu, tačiau sotumo jausmą jausite dar ilgai - avokadai ir kiaušiniai - puiki maistinga ir daug vertingų medžiagų turinti pora.

Taigi, mums reikės:
1 minkšto avokado
3 kietai virtų kiaušinių
~2 AŠ majonezo
citrinos sulčių
poro ar mėlynojo svogūno, česnakas čia taip pat tinka
drusko, pipirų
trupučio petražolių lapelių (Nida originaliame recepte naudojo kalendras, bet aš jų negaliu pakęsti, tad keičiau petražolėmis. Tikrai idealiai tiktų ir krapai)

Paruošimas:

  1. Avokado minkštimą išskobiame ir pašlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Sutriname šakute.
  2. Kiaušinius sutarkuojame, žalumynus sukapojame.
  3. Viską sumaišome, įdedame majonezo, pagardiname druska ir pipirais.
  4. Tiekiame su juoda ar kita mėgstama duona. Aš valgiau su sava pasakiško skonio duonele.

Skanaus!



Šaltinis: Nidos receptai

11 komentarų:

  1. Idomu,ar tiktu si uztepele kukuruzu traskuciams???Labai skaniai atrodo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad tiktų. Avokadas, svogūnėliai suteikia gaivumo šiai užtepėlei. Jie pabandysite - pasidalinkite įspūdžiais ar buvau teisi :)

      Panaikinti
  2. Puiki užtelėlė - rekomenduoju. Tiesa, kiaušinių / avokado užtepėlę kiek pakeičiau. Citrinos nenudojau, mat gardinau citrinpipiriais (trys viename, taip sakant :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Avokadas nepatamsėjo? Citrina šioje aptepėlėje praverčia ne tk dėl skonio. Ja apšlakščius avokadus - jie nepatamsėja :)

      Panaikinti
  3. Lb lb skanu ir sotu! kiausinis ir avokadas puikiai dera!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taaip, šis derinys mane labai maloniai nustebino :)

      Panaikinti
  4. Tikrai puiki užtepėlė! Šį receptą reikia būtinai išsaugoti, kad nepasimirštų šis gėris! Turėjau prinokusį avokadą namie, norėjosi kažkokios užtepėlės, tad užsukau į Jūsų blog'a ir, kaip visada, neprašoviau ;) Ačiū už receptą! Skanu (gaminau su česnakais ir krapais) ir sotu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gal galetu kas nors atsakyt, kiek sia uztepele galima saldytuve laikyti? Suprantu, kad mensi negalima, bet ar kelias dienas issilaiko?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Teoriškai išsilakytų, bet avokadas tamsėja, tad ji nebūtų labai patraukli akiai :) Verčiau pasigaminti tiek, kiek suvalgysite iš karto - o pagaminti ją užtruksite kelias minutes, tik kiaušinių išsivirti reikės :)

      Panaikinti
  6. Čia jau reikėtų žiūrėti savo skonio receptorių. :) Aš mažindama majonezo kiekį kartais dedu natūralaus jogurto ir truputį garstyčių, bet 100proc. nesu keitusi.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...