2018 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Omletas su pomidorais ir mozzarella


Nesakau, kad tai greiti pusryčiai, nes kiaušinius iškepti keptuvėje galima tikrai greičiau, nei šį omletą, bet vien tai, kad nereikia stovėti prie viryklės, o ant stalo garuoja purus, minkštas, sotus ir kupinas skonių omletas - tai gali būti puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Tiesą sakant, šis omletas pakankamai sotus, kad galėtų būti patiektas tiek pietums, tiek vakarienei.




Taigi, mums reikės (3 valgytojams):
4 kiaušinių
1 kamuoliuko mozzarelos (200 g)
2 pomidorų
5-6 lapelių baziliko
1 VŠ miltų, naudojau pilno grūdo
2-3 VŠ pieno (pyliau iš akies)
druskos, pipirų
saujos tarkuoto kietojo sūrio, naudojau Džiugą
sviesto kepimo formos patepimui

Paruošimas:
  1. Kepimo formą ištepame sviestu ir ant dugno išdėliojame plėšytą mozzarellą, pjaustytus pomidorus, pabarstome smulkintu baziliku.
  2. Kiaušinius išplakame šakute, įmaišome miltus, įpilame pieno, pagardiname druska ir pipirais, išmaišome ir supilame į kepimo indą.
  3. Ant viršaus pabarstome tarkuoto kietojo sūrio.
  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Kitą kartą kepsiu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad būtų greičiau.
Skanaus!



Šaltinis: Fresh april flours





Prieš 2 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 5 metus: Gaivios salotos
Prieš 6 metus: Traiškytos šviežios bulvytės
Prieš 7 metus: Orkaitėje keptas varškės sūris su daržovėmis
Prieš 8 metus: Šaltibarščiai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...