2010 m. liepos 21 d., trečiadienis

Šaltibarščiai


Per vasaros karščius man pats geriausias maistas yra šaltibarščiai. Valgyčiau tikriausiai pusryčiams, pietums ir vakarienei. 



Taigi, mums reikės:
0,5 l marinuotų burokėlių
2 vidutiniai agurkėliai
Sauja svogūnų laiškų
Pluoštelis krapų
1 kubelis daržovių sultinio
1/3 puodelio verdančio vandens arba rugpienio
1 l šaltibarščių kefyro
4 kiaušiniai, kietai virti

Paruošimas:
  1. Supilame į puodą burokėlius.
  2. Ištirpiname sultinio kubelį verdančiame vandenyje. Atvėsiname ir sumaišome su burokėliais.
  3. Supjaustome agurkus, svogūnus, krapus ir dedame į puodą. 
  4. Supilame šaltibarščių kefyrą ar rugpienį.
  5. Viską išmaišome.
  6. Supjaustyti kiaušinius ir patiekti šalia, įsidėti į lėkštę prieš valgant.
  7. Valgyti su virtomis, o dar geriau - virtomis ir apkeptomis bulvėmis.
Skanaus!


3 komentarai:

  1. Neseniai radau tavo svetaine ir labai dziugauju, nes tavo recepciuku paprastumas, ivairove ir aiskumas padeda gaminant ;) Aciu! Tik vat turiu toki gal netipiska klausimeli - kokios firmos burekelius dazniausiai vartoji? :) Man kazkaip vis nepasiseka skaniu nusipirkti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už tokį šiltą komplimentą :)
      O dėl burokėlių tai tikrai nepadėsiu, deja... Naudoju tik mano mamos marinuotus :)

      Panaikinti
    2. Na tada cia jau tikrai nelabai pasiseke man :) Nieko! Rasiu kada!

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...