2012 m. liepos 6 d., penktadienis

Traiškytos šviežios bulvytės


Aš šitas bulvytes užmačiau dar pernai, bet vis neprisiruošiau, nors gundė jos mane labai, bet... O ir tų šviežių bulvyčių ne amžinai gi būna. Ir neseniai kolega taip išgyrė jas, kad ilgai nieko nelaukiau. Super! Tinka ir kaip įdomesnis, prašmatnesnis garnyras ir kaip pagrindinis patiekalas su kefyru, pavyzdžiui, arba daržovėmis :) Manosios bulvytės gal kiek per mažai apskrudo, nes kepiau kartu su pagrindiniu patiekalu, bet vis tiek buvo labai skanu. Mano vaikis valgė su pienu. Džiaugiausi iki negaliu, nes jis namie iš rimto maisto beveik nieko nevalgo.

Taigi, mums reikės:
šviežių bulvyčių
druskos, pipirų
aliejaus
prieskoninio sviesto, jei tokio neturite - atitinkamai jo sudėtinių dalių, kurios yra čia.

Paruošimas:
  1. Bulves kruopščiai nuplauname, dedame į verdantį vandenį ir verdame 15-18 minučių, kol bus jau minkštos, bet dar ne visai išvirę.
  2. Kepimo indą ištiesiame kepimo popieriumi.
  3. Dedame bulvę, bulvių grūstuvės ar šakutės pagalba sutraiškome ją į blyną. Labai plonai nereikia, iki ~ 2 cm.
  4. Pagardiname druska, dedame ant viršaus priekoninio sviesto gabalėlį.
  5. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Skanaus!


Šaltinis: Villa alps

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...