Mūsų namuose uogienės išgyvena renesansą. Vaikystėje, kai nebuvo kitų variantų išsaugoti vasarą žiemai, uogienių stiklainių mama privirdavo nesuskaičiuojamus kiekius. Ir aš jau nebepamenu, kuri buvo mėgstamiausia. Dabar man skaniausias - slyvų džemas. O nemėgiamiausia - aviečių uogienė... O mano vyrui atvirkščiai - aviečių uogienė - mėgiamiausia ir vienintelė, kurią valgo. Netyčia užmačiau aviečių uogienės receptą, kurį visai panorau išbandyti ir... slyvų džemas turėjo šiek tiek pasislinkti. Ši uogienė su žaliųjų citrinų ir imbiero natomis tiesiog puiki. Baltas ar brie sūris su ja tiesiog sužiba! Beja, mano vyrui ji nepatiko, jis tradicinių skonių mėgėjas.
O kokia Jūsų mėgiamiausia uogienė?
Taigi, mums reikės:
1 kg aviečių
2 vnt žaliųjų citrinų sulčių
5 VŠ tarkuoto šviežio imbiero
1 kg cukraus (aš dėjau mažiau)
Paruošimas:
- Viską pilame į puodą ir kaitiname, kol sutirštės. Aš naudojau cukrų uogienėms, tad kaitinau labai neilgai.
- Išpilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame, dedame dangteliais žemyn, uždengiame ir paliekame kol avės.
- Saugome vėsiai ir tamsiai.
Skanaus!
Šaltinis: vieno prekybos centro reklaminis leidinys.
Prieš 1 metus: Vištienos ir bulvių paketėliai
Prieš 2 metus: Tarta su pomidorais ir varške
Prieš 3 metus: Kalafiorų ryžiai su rytietiška gaidele
Prieš 4 metus: Omletas su pomidorais ir mozzarella
Prieš 5 metus: Šviežių daržovių salotos su krevetėmis
Prieš 6 metus: Pomidorų ir fetos salotosPrieš 7 metus: Makaronai su pesto ir pomidorais
Prieš 8 metus: Tiramisu su baltu šokoladu
Prieš 9 metus: Dorados ir daržovės, keptos ant grotelių
Prieš 10 metų: Traiškytos šviežios bulvytės
Prieš 11 metų: Raudonųjų serbentų pyragas su morengine kepurePrieš 12 metų: Šaltibarščiai