Labai skanus, paprastas patiekalas. Mano žmogus įvertino puikiai. Ir, kadangi man dabar tai labai aktualu, neužima daug laiko paruošimui. Aš viską ėmiau "iš akies".
Taigi, mums reikės:
vištienos krūtinėlės
majonezo
pamidorų padažo
druskos
prieskonių
bulvių
šlakelio aliejaus
Padažui:
majonezo, pomidorų padažo, jogurto arba grietinės lygiomis dalimis
marinuoto agurkėlio
2 česnako skiltelių
baziliko, petražolių
Paruošimas:
- Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Pagardiname druska ir mėgstamais prieskoniais (aš dėjau česnako granulių, čiobrelio, pipirų).
- Paliekame pasimarinuoti bent valandai.
- Bulves nuskutame, supjaustome šiaudeliais.
- Bulves paskaniname druska, jei turime - bulvių prieskoniais, užpilame šlakelį aliejaus ir gerai išmaišome.
- Kepimo foliją sukarpome kvadratais.
- Ant folijos lapo dedame saują bulvių,saują mėsos ir vėl saują bulvių. Sandariai užlankstome.
- Dedame paruoštas "bombas" į kepimo skardą ir įpilame vandens, kad "bombos" būtų apsemtos 1-2 cm.
- Kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Pabaigoje galima būtų foliją atvynioti ir leisti bulvėms ir vištienai apskrusti. Kadangi kepimo pabaigoje nedalyvavau, tai šita procedūra šį kartą buvo praleista.
- Pasiruošiame padažą: padažui skirtus majonezą, pomidorų padažą ir jogurtą sumaišome, beriame kapotas petražoles ir baziliko lapelius, išspaustas česnako skilteles, smulkintą česnaką ir viską sumaišome.
Skanaus!
Šaltinis: Garpadine.lt
Pries kelis metus gaminau, super patiekalas. Buvau uzmirsusi recepta. Na dabar radau, vel gaminsiu :)
AtsakytiPanaikinti