Šiems kukuliams galėčiau odę parašyti. Skanu neišpasakytai. Kartosim dar ne kartą. Valgė net mano nevalgantis nieko mažasis (be padažo žinoma). Padažas vertas atskiros odės. Labai rekomenduoju!
Taigi, mums reikės:
Kukuliams:
500 g faršo (naudojau kalakutieną)
100 g plikytų ryžių (svoris nevirtų) - kitą kartą ryžių dėsiu per pusę mažiau
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ majonezo
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių, džiovinto česnako granulių
Padažui:
100 ml vandens
4 VŠ pomidorų padažo
2 VŠ grietinės
2 VŠ majonezo
1 VŠ miltų
druskos, pipirų, krapų
Paruošimas:
- Išverdame ryžius (verdame 10 min.).
- Svogūną pakepiname su šlakeliu aliejaus, ten pat dedame tarkuotą morką ir kiek pakepiname. Pagardiname prieskoniais.
- Sumaišome visus kukuliams skirtus produktus sumaišome ir formuojame nedidelius kukulius. Dedame juos į kepimo indą.
- Sumaišome padažui skirtus produktus ir užpilame ant kukulių. Aš dariau dvigubą normą padažo ir neapsigavau.
- Uždengiame kepimo indą folija.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Kepimo pabaigoje nueimame foliją ir dar pakepame 5-10 minučių, kad kukuliai apskrustų. Jei padažas kukulių neapsemia, juos kelis kartus kepimo metu reikėtų padažu aplieti.
Šaltinis: AJ receptai
As juos gaminu jau gal apie metus, mes juos vadiname Tefteliais ;) Odes jie tikrai verti, nerealus skonis, ir nevalgiukai tikrai valgo ;)
AtsakytiPanaikintiTikrai taip, originalie jie taip ir vadinasi, tik man kažkaip "kukuliai" labiau prie širdies. Nežinau aš, kas tie tefteliai yra :) Kaip ten bebūtų, koks pavadinimas bebūtų - jie tikrai puikūs! :)
AtsakytiPanaikintiO kaip mažasis valgė be padažo, jeigu jie padaže iškepti? :)
AtsakytiPanaikintiPadažą galima nubraukti gražiai :) Vaikai tokia jau yra - akys nemato, širdies neskauda, nesvarbu, kad yra :D
Panaikinti