2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis

Bulvių ir faršo apkepas



Maži vaikai, maži vargai. Dideli vaikai - dideli vargai. Mano mama taip mėgsta kartoti. Na nėra jie jau toks didelis vargas, bet laiko reikalauja daug :) Čia toks kaip ir pasiteisinimas kodėl toks didelis tarpas tarp įrašų :) Gaminti nemečiau, bet va prie kompiuterio prisėsti laiko vis mažiau ir mažiau, bet kadangi šios savo receptų "užrašinės" apleisti nenorėčiau, tai teks išmokti naujai planuotis laiką. Žiūrėsime kaip seksis.

Užsikabinau už šio recepto, pamačiusi, kad į faršą dedama kakavos. Tiesą pasakius, jos nesijautė, bet apkepas buvo neišpasakytai skanus!

Taigi, mums reikės:
Bulvių
400 g faršo (naudojau maišyta kiaulienos-jautienos)
nedidelė skardinė konservuotų pomidorų be odelės
vidutinio svogūno
2 česnako skiltelių
1 VŠ pomidorų padažo
1 AŠ kakavos
3 nedideli pievagrybiai
druskos, pipirų, džiovinto baziliko,
medaus
sūrio (manau labiausiai tiktų mocarella, aš naudojau ką turėjau - picarelą ir likutį fermentinio sūrio)
Baltam padažui:


1 VŠ sviesto
1 VŠ miltų
250 ml skysčio (naudojau vandenį, grietinėlę)
sultinio kubelio, pipirų

Paruošimas:

  1. Bulves išsiverdame (neperverdame, jos dar keps) ir supjaustome griežinėliais. Galima virti ir neluptas, tik reikia gerai nuplauti žinoma, pavirti 15 minučių, atvėsinti ir tada nulupti bei supjaustyti griežinėliais.
  2. Svogūną supjaustome ir apkepame su šakeliu aliejaus iki skaidrios spalvos. Sudedame faršą ir gerai apkepame ant didesnės ugnies.
  3. Pagardiname druska, pipirais, įdedame pomidorų padažo. Išmaišome ir minutę pakepiname.
  4. Dedame pjaustytus pievagrybius, supilame konservuotus pomidorus, įdedame smulkintą česnaką, kakavą, medų, džiovintus bazilikus.
  5. Paverdame viską apie 10 min. ant silpnos ugnies.
  6. Kepimo indą patepame sviestu.
  7. Klojame bulvių griežinėlių sluoksnį. Jei virėme su lupenomis, padruskiname. Dedame sluoksnį faršo, tada vėl bulvių griežinėlių (vėlgi, jei virtos su lupenomis - padruskiname).
  8. Paruošiame baltą padažą: pakepiname miltus svieste, pilame vandenį, grietinėlęs, dedame sultinio kubelį, pagardiname pipirais.
  9. Užpilame baltą padažą į kepimo formą ant bulvių ir faršo.
  10. Išdėliojame mocarellos sūrio griežinėlius ant viršaus.
  11. Kepame 20 minučių iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje.
  12. Labai skanu su marinuotais agurkėliais.

Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlė

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...