2019 m. birželio 11 d., antradienis

Aviečių šerbetas


Šių ledų, kartu su šokoladiniais, receptą pamačiau savo mėgiamoje laidoje My Kitchen Rules, visi juos taip išgyrė, kad iš karto susiradau receptą. Ledų receptų prikaupusi jau turiu nemažai, bet gaminant juos be ledų gaminimo aparato - reikalas truputį užknisantis - ledus kas pusvalandį reikia traukti iš šaldiklio ir permaišyti, kad tekstūra būtų kuo švelnesnė ir be ledo kristalų. Taip jau sutapo, kad neilgai trukus po šio recepto išsisaugojimo, mane pakvietė sudalyvauti viename projekte, kuriame reikėjo gaminti šerbetą. Ėmiau ir parašiau visam mūsų kvartalui: "gal kas turi ledų gaminimo mašiną ir galėtų ją paskolinti?" Geri kaimynai yra vertybė! Tad, namuose atsiradus ledų gaminimo aparatui, būtų kvaila apsiriboti vienu receptu, ar ne?
Dar avietinio šerbeto gamybos proceso viduryje jau žinojau, kad man reikia ledų gaminimo aparato! Super! Jokio makalavimo, išimam/įdedam. Šerbetas gimsta tiesiog akyse, o tekstūra švelni ir tolygi! O skonis!!!...




Taigi, mums reikės:
110 g cukraus
400 ml aviečių
1/3 AŠ vanilės ekstrakto
1/3 VŠ citrinos sulčių
Aš šerbetui naudojau šaldytas trintas su cukrumi avietes, kurios per žiemą nesulaukė populiarumo ir užsistovėjo šaldiklyje

Paruošimas:
  1. Šerbetui skirtus produktus beriame į nedidelį puodą ir kaitiname, kol ištirps cukrus.
  2. Pertriname per sietelį ir atvėsiname.
  3. Supilame į ledų gaminimo aparatą ir paliekame suktis pagal aparato instrukciją.
Skanaus!





1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...