2018 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai ledai


Ar žinojote, kad birželio 7-oji - Šokoladinių ledų diena? Tokią dieną privalu pažymėti gaminant, ar bent jau valgant šokoladinius ledus! :) 
Šių ledų, kartu su avietiniais, receptą pamačiau savo mėgiamoje laidoje My Kitchen Rules, visi juos taip išgyrė, kad iš karto susiradau receptą. Gaminau su ledų gaminimo aparatu, tad viskas buvo super lengva, o rezultatas nuostabus, tobulas ir nepakartojamas!



Taigi mums reikės:
200 ml pieno
50 g juodojo šokolado (pageidautina bent 70% kakavos, aš naudojau paprastą)
2 trynių
55 g cukraus
200 ml riebios grietinėlės, išplaktos iki minkštų putų (aš neįsiskaičiau į receptą ir išplakiau iki tvirtų putų)

Paruošimas:
  1. Pieną ir šokoladą kaitiname nedideliame puodelyje ant vidutinės ugnies, kol šokoladas ištirps. Paliekame 10 minučių atvėsti.
  2. Trynius ir cukrų išplakame kol masė pašviesės ir po truputį plakant supilame pravėsusį šokoladinį pieną.
  3. Visą plakinį pilame į puodą ir kaitiname nuolat maišant (!) ant nedidelės ugnies apie 5-7 minutes, kol sutirštės tiek, kad padengtų šaukšto nugarėlę. Perkošiame (aš to nedariau).
  4. Puodą su gautu mišiniu dedame į šaltą vandenį, kad puodas būtų apsemtas trečdaliu ir vėsiname apie 15 minučių nuolat pamaišant.
  5. Įmaišome plaktą grietinėlę, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 45 minutėms.
  6. Supilame į ledų aparatą ir vadovaujamės aparato instrukcija.
Skanaus!

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...