2016 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su džiovintomis spanguolėmis, Brie sūriu ir cinamonu


Nujaučiu, kad dalis, perskaitę pavadinimą, tikrai pagalvojo, kas čia per dyvas? Neslėpsiu, aš pamačiusi šį variantą, dar gi patempiau lūpą pusiau su panieka. Net nepamenu, kodėl po tokios reakcijos aš šį receptą išsisaugojau. Po to, kai brokolių ir džiovintų spanguolių salotos mūsų namuose tapo tikru hitu, keliaudama per 4337 (!) išsaugotus, bet dar nešbandytus receptus, iš karto stabtelėjau ties šių pyragėlių receptu ir pagalvojau, kad turėtų būti skanu, Aš klydau! Viešpatėliau su viešpačiukais, koks skonis! Pirmas kąsnis tik ištraukus pyragėlius iš orkaitės - skonių sprogimas burnoje: ir cinamono bei cukraus saldumas, ir spanguolių rūgštelė ir brie sūrio švelnus pikantiškumas. Garantuotai tai pastarojo meto skonio atradimas! Ir, tarp kitko, elementariai paprastai ir greitai pagaminamas!
Tą pirmąjį skonį dar šilto pyragėlio dar dabar prisimenu, bet jie nepakartojamai skanūs buvo ir visiškai atvėsę. Receptą rašau praėjus geram mėnesiui, po to, kai gaminau ir valgiau juos, bet i rpo tiek laiko juos prisiminus prasideda seilėtekis, o pamačius parduotuvėje Brie - prima asociacija - šie pyragėliai (anksčiau pirma asociacija buvo vynas...)



Taigi, mums reikės:
1 lakšto (250 g) šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
4 VŠ sviesto, tirpinto atvėsinto
230 g Brie sūrio, kambario temperatūros (aš sunaudojau apie 170 g, teoriškai užteko, praktiškai daugiau būtų nepamaišę)
1 puodelio džiovintų spanguolių
1/4 puodelio rudojo cukraus 
2 AŠ cinamono

1 puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Tešlą atitirpiname pagal nurodymus ant pakelio.
  2. Konditeriniu teptuku (arba tiesiog šaukšto pagalba) ištepame ištiestą tešlos lakštą 1 šaukštu tirpinto sveisto.
  3. Tolygiai ant tešlos pabarstome maždaug 2 šaukštus cinamoninio cukraus.
  4. Brie paskirstome ant tešlos. Jei lengvai nesiteps, tiesiog supjaustome sūrį juostelėmis ir išdėliojame ant tešlos.
  5. Pabarstome džiovintomis spanguolėmis.
  6. Išilgai ilgosios kraštinės suvyniojame į volelį.
  7. Gautąjį volelį aptepame likusiu tirpintu sviestu ir apibarstome likusiu cinamoniu cukrumi.
  8. Supjaustome  maždaug 1 cm storio pyragėlius. Išbandžiau originaliame recepte aprašytą būdą: paimame tarpdančių siūlą (atsimatuokite dosniai, nes trumpą siūlą tarp slidžių pirštų nulaikyti sunku), pakišame po tešlos voleliu ties ta vieta, kur norime pjauti ir sukryžiuojame ore tankas, kad tuo pat metu susikryžiavęs siūlas perpjautų tešlą. Labai patogu. Tik aš beskubėdama supjausčiau dvigubai storiau nei reikėtų.
  9. Išdėliojame pyragėlius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol tešla parus, o sūris ims burbuliuoti. manieji buvo dvigubai storesni nei reikia, tai kepė ~20 minučių.

Skanaus!



Šaltinis: Half baked harvest









Prieš 2 metus: Paukštienos keksiukai
Prieš 3 metus: Čenakai
Prieš 5 metus: Bulvių ir faršo apkepas

14 komentarų:

  1. Atrodo skaniai, reikės palepinti sužadėtinį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kaip naudoti sviesta? Patepti su cukrumi? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, tiesiog aptepti tešlą iškočiotą, o vėliau suvyniotą.

      Panaikinti
  3. Ką gi, skonis labai labai specifinis, man asmeniškai visai nepatiko :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ech, baisiai gaila, kad nepatiko. Čia tas atvejis, kai skoniui draugų nėra :) O aš ir daabr atėjusi atsakyti į komentarą pradėjau čepsėti prisiminus skonį.

      Panaikinti
  4. Man irgi gaila bet kiti Jūsų receptai fantastiški, ypač sausainiai su šokolado gabaliukais bei tiramisu. Esu Jūsų gerbėja ir pasekėja :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kokie gražūs! Būtinai išbandysiu receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nerealiai skanūs.labai ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man patinka ši mintis, ypač, kai šaldytuve net dviejų rūšių brie laukia :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kokį čia halal reklamuot pas save leidi? :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...