Pasaka! Aš jį kepiau tik dėl to, kad reikėjo sunaudoti šaldytuve verkiančią grietinėlę. Ir ragauti neskubėjau, tikriausiai keksų jau atsivalgiau. Bet! Kai paragavau, tai pirma mintis buvo, kad atsiakndau debesėlio. Labai lengvas, purus, drėgnas, burnoje tirpstantis! Ir labai greitai pagaminamas. Kadangi valgytojų du, tai valgėme šį keksą tris dienas, na tarkim dvi, nes kepiau vėlai vakare. Tai trečiq dieną jis vis dar buvo toks pat drėgnas ir purus (lėkštę su keksu laikiau maišelyje). Tikrai, labai rekomenduoju!
Taigi, mums reikės:
225 g 405 D tipo miltų (tiks ir paprasti)
2 AŠ kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
350 g grietinėlės (35 proc.)
3 didelių arba 4 mažų kiaušinių
1-2 AŠ vanilinio cukraus
200 g cukraus
4 AŠ aguonų (šį kartą nedėjau)
Paruošimas:
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
- Grietinėlę išplakame iki lengvų putų. Nereikia plakti iki standumo.
- Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi.
- Į kiaušinius įmaišome grietinėlę ir dar plakame pusę minutės.
- Beplakant po truputį supilame cukrų.
- Įsijojame miltus ir atsargiai išmaišome.
- Ištepame kepimo formą sviestu (manoji silikoninė, taigi kepti niekuo nereikia) ir supilame tešlą.
- Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minučių.
Skanaus!
Tik seilė nutįso, žiauriai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiTikras purus debesėlis :) Jeigu taip lėtai valgot,man galėjot pus atsiųst, neturiu kada ką kept, tik seilę varvinu į kitų skanėstus žiūrėdama
AtsakytiPanaikintiReikia pasayti, kad čia mums ohoho koks greitas tempas - keksas per 2 su puse dienos :) Keksas nerealus, ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus keksiukas :)
AtsakytiPanaikintiTik tokiom "kepejom" kaip as butu gerai, kad gale recepto butu pamineta, kad skarda kazkuo patepti, nes iskepe man toks grazus keksas, o isimt graziai ir negalejau, nes niekuo nepatepiau :)). Kita karta reik atsimint :)
uuuu atsiprašau!!! Čia ne kepėjos, o rašytojos kaltos :) Nes tikrai būtina paminėti :) Mano kepimo formos visos silikoninės, tai aš jau ir pamiršau, kad reikia tepti :) Papildysiu receptą :) Ačiū labai už taiklią pastabą!
PanaikintiSmagu bent, kad vis tiek keksas skanus buvo :)
keksas superinis, nuotabus mes ji velykom kepem visi paragave tik ir klause is kur toks receptas.as ji valgyciau ir valgyciau.labai dekoju uz toki skanu recepta.
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad keksas patiko! Jis ir man vis dar yra pats pačiausias :)
PanaikintiLabai skanus, bet mums iskepus sukrenta ir krastuose tamsesnis (atrodo, kaip slapias butu, bet ne yra sausas ) Jau 3 kart kepam ir .....kazka ne taip darom
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad skanus, tik gaila, kad kas kart vis nepavyksta idealiai..
PanaikintiSukristi gali dėl kelių priežasčių, kurias esu patyrusi ar skaičiusi:
1. Sukrenta, jei būna neiškepęs. Jei matote, kad paviršius skrunda per greitai, o pyragas neiškepęs - pridenkite folija.
2. Dėl temperatūrų skirtumo - jei dažnai atidarinėjate orkaitę kepimo metu, kai pyragas dar toli gražu neikepęs. Kol pyragas neiškyla ir neapskrunda, tikrai nereikia atidarinėti orkaitės.
Tikiuosi, kad kitas kartas bus skanus ir tobulas :)
Dar pagalvojau - gal Jūsų keksui per kaitri orkaitė? Mano senoji orkaitė rodydavo vieną, o bet temperatūra būdavo visai kita - įsitikinau nusipirkusi spec termometrą. Pabandykite pamažinti temperatūrą.
PanaikintiKepiau ir labai patiko,vaikai su pienu iskart suvalge .Dziaugiuosi radusi si paprasta ir skanu kekso recepta.
AtsakytiPanaikintiVaikai sąžiningiausi kritikai :) Smagu, kad patiko :)
Panaikintio man nesigavo, susmego :(
AtsakytiPanaikintidvigubą dariau, gal dėl to? reikės dar bandyti.
AtsakytiPanaikintina nemanau,k ad dėl to, jog dvigubas, juk ir formą kepimui tikriausiai rinkotės didesnę. Jau ne pirmas komentaras, kad šis keksas susmenga, o aš neturiu ką pasakyti, nes kepiau jį jau ne vieną, ne du ir net ne tris kartus - visada absoliučiai sėkmingai... truputį aukščiau pateikiau kelias teroines priežastis dėl ko keksas galėjo sukristi, daugiau variantų nelabai turiu...
PanaikintiKepiau si keksiuka, pavyko, viskas iskilo ir buvo gerai, tik viena supratau, kad reikia naudoti silikonine forma. Tirpsta burnoje :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :) aš esu kepusi ir popierinėse formelėse. Nepamenu, kad būtų problemų išimant. Bet faktas, kad tą popierinę formelę būtina įstatyti į tvirtesnę silikoninę ar metalinę :)
PanaikintiRetai komentuoju, bet si karta reikia :) Nerealaus skonio keksas!!!!!!! Kepsim dar daug kartu. Aciu aciu aciu :)
AtsakytiPanaikinti:) Ačiū! :) Žinau šitą skanaus atradimo jausmą :) Gera, kai jį atranda ir kiti :)
PanaikintiO as pabandysiu padaryt mazus keksiukus, nes dideliam formos neturiu, ziuresiu kaip pavyks:)
AtsakytiPanaikintiPavyks, kepiau ir tokius :)
Panaikintihttp://shirshiulizdas.blogspot.com/2011/11/plaktos-grietineles-keksiukai.html
Tikkekit trumpiau - apie 15-20 min. - tkrinkite su mediniu pagaliuku :)
Jūra; labai supr gavosi , taip kaip ir sakėt tikras debesėlis.Aš nesu kepėja , bet šis pyragas gavosi kaip tikros profesonalės . Ačiū už nuostabų receptuką :-)
AtsakytiPanaikintiSuper! Aš taip pat nesu kepėja, tad manieji receptai visi gana paprasti, o kai pavyksta ir kitiems - man džiaugsmo fejerverkai šaudo :)
PanaikintiVilma, norėčiau grietinę naudoti vietoje grietinėlės, nes turiu perteklių. Ką manote apie tokią mintį?
AtsakytiPanaikintiVėlokai pamačiau šį komentarą, tad tikriausiai grietinė jau suvartota. :) Bet šiaip manau, kad būtent tokio pačio rezultato su grietine nepavyktų pasiekti.
PanaikintiLabai patiko, cukraus per pus mažiau dėjau, bet nebuvo nesaldus. Ir dukrytei patiko.
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą :)
Labai skanus keksas, kepu jau 3 kartą. Ir kepsiu dar ne vieną kartą. Ačiū už receptą.🤩
AtsakytiPanaikinti