Kas išmano apie šokoladainius, pasakykit, ar aš jo neperkepiau, pagal tai koks jo paviršius? Vidus išliko drėgnas, bet turiu įtarimą, kad vis tiek galėjau kepti trumpiau.
85 g sviesto
115 g juodo šokolado (sulaužyto gabaliukais)
165 g (3/4 puodelio) cukraus
vanilinio cukraus
2 kiaušinių (kambario temperatūros)
1/4 puodelio miltų
1 puodelio riešutų (aš dėjau graikiškus)
puodelis = 236 ml
Paruošimas:
- Ant nedidelės ugnies puode ištirpiname sviestą, nukeliame nuo ugnies.
- Beriame į puodą šokoladą ir maišome kol ištirps.
- Suberiame cukrų bei vanilinį cukrų ir gerai išmaišome.
- Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant, kad nebesimatytų kiaušinio pėdsakų.
- Suberiame persijotus miltus ir mediniu šaukštu pora minučių gerai maišome tešlą, kol ji taps vientisa, glotni ir blizganti.
- Suberiame riešutus ir išmaišome.
- Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (20x20).
- Kepame iki 175 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol viršus vos sukeps. Svarbu neperkepti!
- Iškepusį šokoladainį atvėsiname kepimo formoje.
Skanaus!
Šaltinis: Vaikai ir vanilė,
Vilma, kviečiu pažaisti. Užsuk pas mane paskaityti žaidimo taisyklių http://www.laselismedaus.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html
AtsakytiPanaikintiTaigi pasiduok avantiūrai ir pažais dar ir su manim http://surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2012/11/rugulach-suvynioti-sausainiukai-ir.html
AtsakytiPanaikintiMane visad persekioja jausmas, kad perkepu :D As kepu 25 min., bet dabar tikrai kepsiu 20...su 30 min. man gaudavosi jau sokoladinis meduolis. Bet cia tik Tu pati jauti, koks jis tau labiausiai patinka ;) Manau, kd kepant 20 min. 180C, iskart jo valgyt nepavyks. Teks palaukt kol gerokai praaus. Nors tas intervalas nuo 20 iki 30 min. pas visus duoda l. skirtingus rezultatus.
AtsakytiPanaikintiAha, pasirodo ne mane vieną :) Šiaip manasis buvo skanus, tik man vis atrodė, kad viršūnėlė per daug jau traški. Reikės kitą sykį kepti trumpiau :) O dėl kepimo laiko tai taip, viskas labai priklauso nuo orkaitės ir jos dažniausiai kepa visos skirtingai :)
Panaikintipasirodo, kad esi labai populiari ;) gal pažaiskim keturiese? http://lietuvos-vireja.blogspot.be/2012/11/zaidziame-zaidimus.html
AtsakytiPanaikintio galima deti pienisko
AtsakytiPanaikintiNesu šokoladainių specialistė, šis pirmasis, bet kažkur esu skaičiusi, kad deda ir pienišką, tada gaunasi švelnesnis skonis. Bet garantuoti negaliu :)
Panaikintiaš dedu dar truputį balto šokolado. Ant viršaus padarau šokoladinį glaistą iš abiejų rūšių šokolado ir grietinėlės.
AtsakytiPanaikintirezultate gaunasi šokoladinė pasaka :) ech, kaip norėčiau :)
PanaikintiAciu uz recepta! Pats brownis buvo labai minkstas ir skanus
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad pavyko! :)
Panaikinti