2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Šokoladainis (Brownis) su riešutais


Štai ir užpildyta mano išsilavinimo ir tinklaraščio spraga - prašom vaišintis šokoladainiu! Mano vyriškis net neklaustas įvertino šį pyragą 10 su dideliu pliusu (labai labai retas įvertinimas saldumynams). Mano mažasis išsiprašęs gabalėlio, valgė jį mažais kąsneliais (paprastai viską iš karto sugrūda burnon, neprikausomai nuo dydžio) pasimėgaudamas ir kikendamas iš malonumo. O aš paragavau ir pagalvojau "ir ko gi visi taip dėl jo alpsta". Tai va, koks skirtingas tas žmonių skonis, dėl to ir receptų įvertinimus reikia vertinti atsargiai. Man skanu, labai sodriai šokoladiška, prašmatnu, netgi sakyčiau (įdėjus į kokią gražią lėkštę, padėjus ledų kamuolėlį ar kokį papuošalą - vertas prašmatnaus restorano desertas). Bet vis tiek aš už obuolių pyragus! :) Paprasta aš :) Bet išsikepti tikrai rekomenduoju. Aš dar tikrai kepsiu - dėl šeimos vyrų palaimingų veidų :)
Kas išmano apie šokoladainius, pasakykit, ar aš jo neperkepiau, pagal tai koks jo paviršius? Vidus išliko drėgnas, bet turiu įtarimą, kad vis tiek galėjau kepti trumpiau.

85 g sviesto
115 g juodo šokolado (sulaužyto gabaliukais)
165 g (3/4 puodelio) cukraus
vanilinio cukraus
2 kiaušinių (kambario temperatūros)
1/4 puodelio miltų
1 puodelio riešutų (aš dėjau graikiškus)

puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Ant nedidelės ugnies puode ištirpiname sviestą, nukeliame nuo ugnies. 
  2. Beriame į puodą šokoladą ir maišome kol ištirps.
  3. Suberiame cukrų bei vanilinį cukrų ir gerai išmaišome.
  4. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant, kad nebesimatytų kiaušinio pėdsakų.
  5. Suberiame persijotus miltus ir mediniu šaukštu pora minučių gerai maišome tešlą, kol ji taps vientisa, glotni ir blizganti.
  6. Suberiame riešutus ir išmaišome.
  7. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (20x20).
  8. Kepame iki 175 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol viršus vos sukeps. Svarbu neperkepti!
  9. Iškepusį šokoladainį atvėsiname kepimo formoje. 


Skanaus!


Šaltinis: Vaikai ir vanilė

11 komentarų:

  1. Vilma, kviečiu pažaisti. Užsuk pas mane paskaityti žaidimo taisyklių http://www.laselismedaus.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taigi pasiduok avantiūrai ir pažais dar ir su manim http://surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2012/11/rugulach-suvynioti-sausainiukai-ir.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mane visad persekioja jausmas, kad perkepu :D As kepu 25 min., bet dabar tikrai kepsiu 20...su 30 min. man gaudavosi jau sokoladinis meduolis. Bet cia tik Tu pati jauti, koks jis tau labiausiai patinka ;) Manau, kd kepant 20 min. 180C, iskart jo valgyt nepavyks. Teks palaukt kol gerokai praaus. Nors tas intervalas nuo 20 iki 30 min. pas visus duoda l. skirtingus rezultatus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, pasirodo ne mane vieną :) Šiaip manasis buvo skanus, tik man vis atrodė, kad viršūnėlė per daug jau traški. Reikės kitą sykį kepti trumpiau :) O dėl kepimo laiko tai taip, viskas labai priklauso nuo orkaitės ir jos dažniausiai kepa visos skirtingai :)

      Panaikinti
  4. pasirodo, kad esi labai populiari ;) gal pažaiskim keturiese? http://lietuvos-vireja.blogspot.be/2012/11/zaidziame-zaidimus.html

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atsakymai
    1. Nesu šokoladainių specialistė, šis pirmasis, bet kažkur esu skaičiusi, kad deda ir pienišką, tada gaunasi švelnesnis skonis. Bet garantuoti negaliu :)

      Panaikinti
  6. aš dedu dar truputį balto šokolado. Ant viršaus padarau šokoladinį glaistą iš abiejų rūšių šokolado ir grietinėlės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. rezultate gaunasi šokoladinė pasaka :) ech, kaip norėčiau :)

      Panaikinti
  7. Aciu uz recepta! Pats brownis buvo labai minkstas ir skanus

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...