Tuo metu, kai kiti jau seniausiai gyvena Kalėdomis, manęs jų dvasia dar neaplankė. Bet žinau, kad ji tikrai ateis, ir tada mano namai pakvips kepiniais. O kol kas, į dienos šviesą traukiu anksčiau gamintas gėrybes.
Originaliame recepte - tai Žydiškas obuolių pyragas. Paskaičius, kokia tvarka dedami ir maišomi produktai, tyliai pagalvojau, kad tikrai žydiškas. Nepaisant eigos eiliškumo, tai iš tiesų skanus ir labai lengvai bei greitai - nereikės net mikserio, viską sumaišiau su šaukštu - paruošiamas pyragas iš paprastų produktų. Jis patiko net mano vyriškiui, kuris šiaip jau obuolių pyragų nevalgo - šiuo atveju nuopelnai tenka riešutams. Na, o mano kolegos šį pyragą įvertino kaip - "žiauriai skanų!".
Aš produktų kiekį dalinau per pusę - originale buvo iškeptas milžiniškas obuolių pyragas. Pateikiu jau sumažintus kiekius.
Taigi, mums reikės:
Obuolių sluoksniui:
3 didelių obuolių
1/2 VŠ cinamono
2 1/2 VŠ cukraus
Tešlai:
175 g (1 1/3 puodelio) miltų - naudojau 405D tipo
1/2 VŠ kepimo miltelių
1/2 AŠ druskos
1/2 puodelio aliejaus
200 g (1 puodelio) cukraus - aš dėjau 180 g
1/8 puodelio apelsinų sulčių (neturėjau - pyliau obuolių)
1 1/4 AŠ vanilinio cukraus
2 kiaušinių
60 g (1/2 puodelio) smulkintų graikiškų riešutų
1 puodelis = 236 ml
Paruošimas:
- Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais ir sumaišome su cukrumi bei cinamonu.
- Dideliame dubenyje persijojame miltus ir įmaišome kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje sumaišome sultis, aliejų, cukrų ir vanilinį cukrų.
- Šlapią mišinį įmaišome į sausą mišinį.
- Po vieną įmaišome kiaušinius.
- Galiausiai įmaišome graikiškus riešutus.
- Kepimo formą, jei ji ne silikoninė, patepame sviestu, supilame pusę tešlos, tada paskleidžiame pusę obuolių, ant viršaus likusią tešlą bei obuolius.
- Kepame iki 180 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., kol įkištas/ištrauktas medinis pagaliukas bus neapsivėlęs. Kepant didelį ir storą pyragą, kaip originaliame recepte (dvigubinant mano pateiktų produktų kiekius), kepti reikėtų apie 1,5 val.
- Išimame iš orkaitės, visiškai atvėsiname ant grotelių ir tada išimame iš formos. Mes valgėme dar šiltą su ledais.
Šaltinis: Smitten kitchen
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą