2013 m. lapkričio 27 d., trečiadienis

Liežuvio salotos


Mano nuostabioji mama, labai rūpinasi, kad mes nebadautume :) Tad vieną dieną "užfundijo" man du virtus kiaulės liežuvius ir patarė: "susipjaustyk, įdėk svogūno ir sumaišyk su majonezu". Panašiai ir padariau, tik "truputį" papildžiau. Buvo super! Mano vyriškis net aikčiojo valgydamas (nors tikrai - tai labai paprastas patiekalas ir nieko rafinuoto čia nerasite).

Taigi, mums reikės (2 alkaniems ir vienam mažam, kuris prieš užmaišant išsirankioja tik liežuvį ir marinuotus agurkėlius): 
2 kiaulės liežuvių
2 marinuotų agurkų
1 skardinės konservuotų žirnelių (skardinė 470 g, jei neklystu), aš sunaudojau ne visą, liko gal trys šaukštai
1 nedidelio poro
~1 VŠ krienų
majonezo
pipirų (druskos pakako iš visų produktų)

Paruošimas:
  1. Išklausiau mamos, kaip ji virė liežuvį: Liežuvį nuplauname, nusausiname ir ištriname prieskoniais - druska, pipirais, česnako granulėmis ir paliekame pernakt pasimarinuoti.
  2. Dedame į verdantį vandenį, truputį dar pasūdome, įdedame lauro lapą, kelis pipirų grūdelius ir verdame kol išvirs (trukmė priklausys nuo dydžio, orientacijai - 1 val. (kai mamos klausiau apie trukmę, jos atsakymas buvo "ką aš žinau - kol išvirs..."))
  3. Išvirus, liežuvį nulupame ir paliekame visiškai atvėsti.
  4. Liežuvį, marinuotą agurką supjaustome kubeliais, suberiame nusunktus žirnelius, smulkintą porą ir užmaišome su krienais ir majonezu.
Skanaus!


6 komentarai:

  1. Labai skani ši mišrainė! kaip tik tokią šnd valgysiu,tik dar papildytą virtom bulvėm:D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Liuks, šito neišmąsčiau! :) Patiekalas iš serijos - viskas viename, reikės išbandyti, ačiū už idėją! :)

      Panaikinti
  2. Oj kaip skaniai atrodo! užsimaniau jos dabar!:)) Nuotrauka laaabai skani!

    AtsakytiPanaikinti
  3. na wa, jau padaryta :) greitai ir manau skanu :) wyras wakarienei iwertins :) aciu

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...