Šio kepinio man liežuvis neapsiverčia vadinti varškės apkepu, nes jis pats tikriausias pyragas. Pritaikius jam sausaininį pagrindą, niekas net nesiginčytų, kad valgo pyragą. Pasakoti apie šį apkepą-pyragą net nėra ką - minkštas, labai purus ir kvapnus nuo pudingo. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Šaltas man gal net skanesnis - kaip pyragas, karštas - kaip apkepas.
Taigi, mums reikės:
500 g varškės
100 g cukraus
3 kiaušinių
1 pakelio vanilinio pudingo (naudojau dr.Oetker)
200 ml pieno
žiupsnio druskos
Paruošimas:
- Visus apkepui skirtus produktus sumaišome iki vienalytės masės. Aš darbavausi su blenderiu, kad masė būtų kuo tolygesnė.
- Gautą tešlą, kuri bus gana skysta, pilame į kepimo formą. Aš naudojau 22 cm skersmens atsegamą torto formą, kurios dugną ištiesiau kepimo popieriumi, o šonus patepiau sviestu.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol masė bus tvirta, o sujudinus kepimo formą apkepo viduriukas nebebanguos.
- Išėmus iš orkaitės leidžiame atvėsti ir tiekiame su mėgiama uogiene.
Skanaus!
Šaltinis: Aguonėlės blog'as
Tobula!
AtsakytiPanaikinti