2011 m. liepos 3 d., sekmadienis

Braškių trupiniuotis (crumble)


O va čia tai gėėėris! Prisipažinsiu, kad tiek kepiau, tiek valgiau trupiniuotį (crumble) pirmą kartą. Anksčiau matydavau obuolių trupiniuočių receptus ir vis nesuprasdavau, kur gi žavesys tokio kepinio... Nežinau, kaip obuolių, bet braškių trupiniuotis - pasaka! Trupinukai traškūs, karameliniai, su cinamono gaidele, braškės - kaip visada kvapnios, su malonia rūgštele. Bet jų konsistencija - nenusakoma - pakepus tokios, kaip čia nusakyt...na tirštas šviežias braškių džemas - be galo aromatingas, tąsus, gerulis toks. 
Pagal receptą braškes reikėjo pasaldinti medumi - neturėjau. Pabarsčiau šiek tiek rudojo cukraus. Kai valgiau vis galvojau, čia per saldu ar ne. Saldu - taip. Per saldu - gal ne. Jei bijot, kad bus per saldu, palikite tik trupinių cukrų. Bet pabandyti verta, jei dar rasite užsilikusių braškių!

Taigi, mums reikės:
1 l pjaustytų braškių (aš nepjausčiau, ir tiesiog išdėliojau braškes ant kepimo formos dugno, dėliojau kiek reikėjo, nematavau)
60 ml medaus (neturėjau, šiek tiek pabarsčiau ruduoju cukrumi)

85 g miltų
55 g avižinių dribsnių
110 g rudojo cukraus
3/4 AŠ cinamono
80 ml šalto sviesto, supjaustyto kubeliais (pamiršau pasverti, dėjau "iš akies")

Paruošimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių
  2. Sumaišome braškes su medumi tiesiai kepimo formoje. Manoji 16x26 cm (matavau ties dugnu.)
  3. Trupinių ingredientus sumaišyti ir pirštais sutrinti iki mažų trupinėlių. Beriame ant braškių.
  4. Kepame įkaitintoje orkaitėje 35-40 min., kol trupinukai gražiai parus, o braškės burbuliuos (ne burbės, burbuliuos).
  5. Pateikiame kiek atvėsintą su ledų ar grietinėlės kamuolėliu. 


Skanaus!


P.S. Svajojau apie tą ledų kamuolėlį ant šio puikaus deserto kai jiskepė, bet iškepus mano ožiukas užsikorė man ant kaklo, taigi ledus krapštyti iš šaldiklio nebuvo kaip. O kvapas ir išvaizda bovo tooookie pasakiški, kad sukirtau be jokių priedų.  Ir vis sukau ratus apie kepimo indą tol, kol nieko nebeliko. E. irgi teigiamai įvertino.



Šaltinis: The second lunch

2 komentarai:

  1. Isbandziau jau ir si ;) (kazkokia kepimo manija pagavo radus sita bloga :D)
    SALDU :)
    Kadangi ne braskiu sezonas, kepiau su obuoliais, viskas gerai, tik man noretus daugiau trupiniu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi, kad mano bandymai ir atradimai naudingi ir įdomūs ir kitiems :)
    Šitas crumble tikrai saldus, bet braškės turėjo rūgštelės tai kažkiek kompensavo saldumą, ir jis taip balansavo "ant ribos" :) O dėl trupinių, vėl gi, braškės išsileido, ir gavosi plonytis sluoksnelis, taigi obupoliams tikriauisai reikėtų didinti trupinių kiekį. Aš jau irgi pasvajoju apie obuolių trupiniuotį :) Ruduo visgi :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...