Skanumas. Gal dėl to, kad mėgstu blynus su obuoliais. Privalumas - nereikia stovėti prie viryklės. Paprasta ir gardu. Tobula šeštadienio pusryčiams. Per pora valandų neliko - sunaikinau beveik pati viena, nes mano vyriškis nemėgsta kepinių su obuoliais - suvalgė vieną gabalėlį, sakė - "Visai nieko".
Taigi, mums reikės:
3 kiaušiniai
3 VŠ cukraus
250 ml pieno
150 g (200 ml) miltų
25 g sviesto
šlakelis aliejaus
2 obuoliai
1/4 AŠ cinamono
1/2 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnis druskos
cukraus pudros apibarstymui
Paruošimas:
- Kiaušinius išplakame su 2 šaukštais cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska.
- Įpilame pieną, išmaišome.
- Po truputį supilame miltus ir gerai išplakame.
- Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir kepame keptuvėje su sviestu, aliejumi, likusiu cukrumi ir cinamonu kol suminkštės.
- Jei keptuvę galima kišti orkaitėn, ant obuolių supilame tešlą, jei ne - prieš tai perpilame obuolius į kepimo formą ir pašauname į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
- Iškepusį apibarstome cukraus pudra.
P.S. Kitą sykį pabandysiu atskirti baltymus nuo trynių, išplakti juos iki standžių putų ir įmaišyti atsargiai pabaigoje į tešlą. turėtų suteikti daugiau purumo.
Taip jis atrodė tik pravėrus orkaitę. |
Šaltinis: Gardumynai
Koks gražuolis :) Smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikinti