Nusprendžiau užpildyti savo išsilavinimo spragas ir iškepti, o taipogi ir paragauti šokoladinio sūrio pyrago - cheesecake brownie. Skanus tai labai labai. Bet saldus irgi. Kepsiu dar kartą tikrai, bet cukraus mažinsiu. Net mano vyriškiui, kuris, kai užsimano saldžiai, o nieko nėra (dabar taip nebūna, čia seniau) valgo cukrų šaukščiukais, buvo per saldu. Nors kai aš pasislėpus taršiau paskutinius gabalėlius, tai tas saldumas lyg netrugdė... Ai supaisysi tas moteris :D Mano kepimo forma buvo 26 cm, tai pyragiukas toks plooonas ploooonas gavosi. Pyragą vežiausi į svečius, taigi foto deja, nekokia (labai švelniai ir mandagiai tariant, tiesiog pataikaujant), o ir tai, befotografuojant nedaug trūko, kad būčiau netekusi paskutinio gabalėlio, nes mažasis plėšikas tik ir tykojo, kol mano dėmesys susilpnės.
Taigi, mums reikės:
Šokoladiniam pagrindui:
85 g sviesto
115 g juodojo šokolado
130 g cukraus
2 kiaušinių
1 AŠ kakavos
70 g miltų
1 AŠ vanilinio cukraus
1/8 AŠ druskos
Sūrio sluoksniui:
200 g kreminio sūrio (naudojau Ricotta)
1 trynio
75 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
Paruošimas:
- Laužytą šokoladą ir sviestą dedame į karščiui atsparų indą, kurį dedame ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišome kol viskas ištirps.
- Į šokolado ir sviesto mišinį įmaišome cukrų beigi kiaušinius. Išmaišome.
- Įsijojame miltus, beriame druską bei kakavą.
- Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Pagal recepto autorių David Lebovitz, kepimo forma turėtų būti 23cm skersmens (apvali), arba 20 cm įstrižainės (jei stačiakampė).
- Sūrio sluoksniui skirtus produktus išplakame iki vientisos masės.
- Gautą masę pilame ant tešlos ir šakute ar pagaliuku lengvai pamaišykite, kad gautume marmurinį efektą.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, kol kepinio centras sutvirtės ir nebebus skystas.
- Kepiniu ledžiame atvėsti formoje ir tada išimame.
Skanaus!
Šaltinis: Citrinos žievelė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą