Labai skanūs vafliai! Ir varškė juose išnyksta, neatspėtum, kad jos ten yra nemaža dalis. Tik iš mano klausimo po pusryčių: " Tai iš ko šitie blynai?", kilo įtarimas, kad juose kažko daugiau nei miltai, kiaušinis ir pienas. Manau, kad turime dar vienus mėgstamus blynus savaitgalio pusryčiams.
Tik iškepti - traškūs, kaip ir priklauso vafliams. Kraunant vieną ant kito - suminkštėja.
Taigi, mums reikės:
200 g pusriebės varškės (aš dėjau 180 g)
3 kiaušinių
4-5 VŠ cukraus (man buvo per saldu, kitą kartą mažinčiau), antrą kartą dėjau 3 su uodegyte VŠ cukraus, buvo pats tas.
100 ml kefyro (keičiau natūraliu jogurtu)
40 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
200 g miltų
1 1/2 AŠ kepimo miltelių (aš dėjau 1 AŠ kepimo miltelių ir 1/2 AŠ sodos)
vanilinio cukraus, cinamono
žiupsnelio druskos
Paruošimas:
- Varškę kartu su kiaušiniais, cukrumi, druska ištriname su blenderiu, kad neliktų varškės gumuliukų.
- Įpilame jogurtą bei tirpintą sviestą ir gerai išplakame.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda ir įsijojame į tešlą. Išmaišome. Tešla gausis labai tiršta.
- Prieš kepant aš palieku tešlą truputį "pailsėti" - apie 10-15 minučių, kad nusigesintų soda.
- Įkaitiname vaflių ar čirvinių blynų keptuvę ir dedame po gerą šaukštą tešlos.
Skanaus!
Papildyta (2014 01 30): Šiandien kepiau šiuos blynus naudodama liesą varškę ir grietinę - puikiai! Tik štai miltų gal kitą kartą dėčiau ir mažiau (pradžiai mažinčiau iki 180 g) - tešla beprotiškai tiršta, o blynai galėtų būti ir drėgnesni.
Papildyta (2014 01 30): Šiandien kepiau šiuos blynus naudodama liesą varškę ir grietinę - puikiai! Tik štai miltų gal kitą kartą dėčiau ir mažiau (pradžiai mažinčiau iki 180 g) - tešla beprotiškai tiršta, o blynai galėtų būti ir drėgnesni.
Šaltinis: Knyga "Metai Beatos virtuvėje"
O kepei elektrinej, ar toj "tarybinej" keptuvej? :)
AtsakytiPanaikintiElektrinėj.
Panaikintiar galėčiau gauti jūsų kontaktą? el. paštą! ačiū
AtsakytiPanaikintisveiki, mano el.paštas shirshiulizdas@gmail.com
Panaikintipadla tu,pagal sita tavo supista recepta dariau,shudas gavos.zinai,geriau tu nedek savo to shudo jei nemoki gamint
AtsakytiPanaikintiIškrauti savo neigiamas emocijas, bei parodyti savo kultūrą galėtumėte ir kitoje vietoje :) O pagal šį receptą vaflius kepiau ne vieną ir ne du kartus - visada pavykdavo. Panašu, kad blogam šokėjui viskas gali patrukdyti :)
PanaikintiAciu uz receptuka labai skanus blynai
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatą! Linksmų Užgavėnių!
PanaikintiGavosi Liux blynai!aciu uz receptuka!
AtsakytiPanaikintiBeje vietoj kefyro naudojau naturalu jogurta ir viskas kuo puikiausiai gavosi
PanaikintiReceptas būtent toks, kokio seniai ieškojau. Labai patiko blynukai ;)
AtsakytiPanaikintiO kazin iskeptu blynai toj ,,tarybinej" cirviniu blynu keptuvej?
AtsakytiPanaikintiManu, kad tai, ir beveik esu tikra, kad būtų dar skaniau... gaila mano viryklė indukcinė, tai su tarybine čirvinių blynų keptuve nerizikuoju... o pas mamą dar yra ir grybukų bei voveraičių formelės...
PanaikintiGavosi tiesiog nuostabiai. Kepsiu dar ne kartą. :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
PanaikintiO jei kefyro neturiu☺
AtsakytiPanaikintipilkit jogurto, grietinės (truputį atskieskit su pienu), pasukų, t.y. kokio nors rūgštaus pieno produkto :)
PanaikintiJau n kartų kepiau blynus šeimynai pagal šį jūsų receptą. Patys pačiausi. ☺
AtsakytiPanaikintiKaip man smagu!
AtsakytiPanaikintiAciu uz puiku receptuka! Blynai sulauke semynos pripazinimo :)
AtsakytiPanaikintiSuper!
AtsakytiPanaikintiNuostabaus skonio blynai! Ačiū! Pritrūko paprastų miltų, taigi trečdalį kiekio pakeičiau pilnagrūdžiais. Ir buvo labai skanu.
AtsakytiPanaikintiKolkas skaniausi cirviniai blynai kuriuos esu kepusi! ;)
AtsakytiPanaikintiO kiek blynu pagal si recepta gaunasi? :)
AtsakytiPanaikintiNeatsakysiu... dažnai čirvinių blynų ar vaflių skaičiuoti net neišeina, nes jie kažkaip dingsta dar kepimo metu :D Manyčiau trims žmonėms pusryčiams tikrai turėtų užtekti.
PanaikintiNa pabandziau ir as, SUPER, gavosi tobuli! Aciu uz receptuka :)
AtsakytiPanaikintiAciu uz puiku recepta...
AtsakytiPanaikintiNet mano išrankuolei patiko! Aišku vietoj kefyro geriamą vilkyškių jogurtą naudojom, nes nesinorėjo žygiuot į parduotuvę.
AtsakytiPanaikintiDėkoju už puikų varškės įterpimą į saldžius šeštadienio pusryčiusz
Puikus reeceptas kuris kaskarta pavyksta! Aciu, labai labai skanus blynai. Si karta naudojau naturalu jogurta su chia seklom- labai skanu.
AtsakytiPanaikintiMan taip pat labai patinka šis receptas, o dar labiau patinka, kad šeima kerta iš peties :)
AtsakytiPanaikintiNenormaliai skanūs blynai. Aš tik rezultate dedu 130g miltų. Net nemėginau su 200 ar 180, nes subėrus 130 jau buvo labai tiršta. Pamaniau, kam berti jų daugiau? Bus tik sausiau ko gero.
AtsakytiPanaikinti