Kai kepiau (tiksliau duonkepė kepė) šią duoną, aš mintyse jau kūriau pabumbėjimą įrašo pradžiai apie tai, kaip galima vadinti duona kepinį, kurio sudėtyje yra kiaušinių, sviesto, vanilinio cukraus ir pan... Tačiau (!) ši duona visgi gavosi labai teisinga. Tokia prisitaikanti, priklausomai nuo to, ko reikia - ji tinka ir kai reikia pyrago ir kai reikia sumuštinių duonos. Kaip sumuštinių duona ji, mano didžiam nustebimui, E. buvo palaiminta, o jis šiuo klausimu tikrai išrankus. Man ji taip pat patiko, bus dažnas kepinys.
Taigi, mums reikės (500 g kepaliukui):
115 ml vandens
0,5 VŠ vanilinio cukraus
1 VŠ cukraus
0,75 AŠ druskos
40 ml (50 g) grietinės
1 mažo kiaušinio
0,6 VŠ minkšto sviesto
225 g (355 ml) miltų
1,25 AŠ sausų mielių
Paruošimas:
- Kepant duonkepėje, visus ingredientus sudedame pagal duonkepės rekomendacijas, ir pasirenkame Pagrindinę programą.
- Kepant orkaitėje:
- Iš produktų paruošiame mielinę tešlą. Kaip, papasakota čia.
- Suformuojame kepaliuką, perkeliame į miltais pabarstytą kepimo indą, leidžiame dar kartą pakilti 1-1,5 val., viršų patepame pienu, pabarstome cukrumi.
- Kepame iki 200 laipnsių įkaitntoje orkaitėje 35-45 minutes.
- Atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Šaltinis: Knyga "Kepame duoną namuose"
O kuo tada vadinti, jei žodis bulka laikomas neteisingu? :D
AtsakytiPanaikintiGeras klausimas :) Klabininkai turbūt pasiūlytų vadinti pyragu, bet aš jį kitaip įsivaizduoju... Gal ragaišis, bet irgi ko tais neskamba... Na bet ir saldžią bulką duona vadinti nei šis nei tas :)
AtsakytiPanaikintiO batonas netinka??? :))
AtsakytiPanaikintiNu bet atrodo super!!! gražuolė :)
Nia, batonas netinka :) Ai bet man tik geriau, vis naujų receptų išbandau :D
AtsakytiPanaikintinetikslus receptas. sugadinti produktai, elektros energija ir nuotaika :( vandens tikrai ne 50 ml turi būti
AtsakytiPanaikintiNet karštis išmušė perskaičius. Man labai labai gaila, kad taip nutiko, nes tikrai esu atsakinga už sugadintą nuotaiką... Tikrai padariau klaidą... Perskaičiuodama knygoje pateiktų produktų kiekius (receptas buvo 850 g kepaliukui), vandens kiekį perskaičiavau ir tai reiškia padalinau du kartus... Receptą pataisiau ir labai atsiprašu už savo klaidą ir jos pasekmes!
PanaikintiTik man keista kitkas - aš pati kepiau šią duoną pagal šitą receptą net du kartus :) Nes visada pirmiausia perskaičiuoju kiekius, susirašau, o tada jau dedu priduktus.. Vis tiek, gaila, kad Jums taip nesigavo.
Panaikinti