Labai skanus pyragas. Kepiau jį mamos užsakymu. Tikrai verta bus pakartoti dar ir sau.
Taigi, mums reikės (750 g kepaliukui):
160 ml šilto pieno
2 išplaktų mažų kiaušinių trynių
1,6 VŠ minkšto sviesto ar margarino
1,6 VŠ pasukų arba kefyro
3 VŠ cukraus pudros
0,4 AŠ druskos
475 ml kvietinių miltų
0,8 VŠ vanilinio cukraus
0,8 AŠ sausų mielių
160 ml pjaustytų džiovintų abrikosų (neturėjau, dėjau razinų)
Paruošimas:
- Man tešlą ruošė ir kepė duonkepė, programa Pagrindinė.
- Tešlą ruošiant įprastai ir kepant orkaitėje: kaip paruošti tešlą papasakota čia.
- Iš pakilusios tešlos suformuojame kepaliuką, perkeliame į miltais pabarstytą kepimo indą, leidžiame dar kartą pakilti 30-40 min.
- Viršų patepame pienu, pabarstome cukrumi.
- Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes.
- Atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Šaltinis: Knyga "Kepame duoną namuose".
Neklaidinkite skaitytoų, pavadinime rašote kepta duonkepėje, o aprašyme tik tešlą minkote joje...
AtsakytiPanaikinti:) verčiau nepykite, o įsiskaitykite :) Pirmame punkte aiškiai parašyta, kad tešlą minkė ir KEPĖ duonkepė. O apačioje pateikta instrukcija, kaip viską atlikti, neturintiems duonkepės :)
PanaikintiIr Jums geros dienos :)