Nuostabiai skanu ir paprasta. greita pagaminti, jei yra išvirtų bulvių. Kitą sykį dėčiau daugiau svogūnų, daugiau pomidoro ir šiek tiek česnako. Bet šiaip - apsivalgymas.
Taigi mums reikės:
300 g dešrelių
2 VŠ aliejaus ir 2 VŠ vandens
6 virtos bulvės
2 dideli dideli pomidorai
3 vidutiniai svogūnai
200 ml 10 proc. riebumo grietinės (neturėjau, dėjau 30 proc.)
1 AŠ druskos (dėjau pusę, galima ir daugiau)
1 AŠ picos prieskonių
žiupsnelis juodųjų pipirų
100 g fermentinio sūrio
Procesas:
- Svogūnus supjaustome šiaudeliais ir pakepiname vandens ir aliejaus mišinyje, kol pasidarys skaidrūs.
- Ant svogūnų dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus, padidiname unį ir kelias minutes pakaitiname.
- Patepame riebalais skardą, kurioje kepsime ir sluoksniuojame: pjaustytos bulvės, pomidorų griežinėliai, pjaustytos dešrelės, svogūnai, grietinė, sumaišyta su druska, pipirais ir picos prieskoniais, tarkuotas sūris.
- Kepame 25 minutes iki 200 laipnsių įkaitntoje orkaitėje. Aš kadangi naudojau picarelą, kuri linkusi greitai degti, sūrį barsčiau likus 10 minučių iki kepimo pabaigos.
Šaltinis: Dovilytės blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą