2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Piemenų pyragas



Susitikom mes su brangiausia mao drauge po ilgo nesimatymo ir šalia pasiplepėjimų ruošėme vakarienę. Kadangi aš buvau svečiuose, tai aš buvau daugiau aptarnaujantis personala - visgi savoj virtuvėj šeimininkauja  pati šeimininkė. Vakarienei buvo piemenų pyragas pagal Beatą.  Nežinau, ar kad valgyt norėjom ar kad išties skanumas neišpasakytas, bet išnyko jis kaip dūmas nuo stalo.

Taigi, mums reikės:
500 g maltos jautienos (mes naudojom kiaulieną)
1 didelis svogūnas
2 šaukštai aliejaus
2 saliero lapkočiai (neturėjom ir nedėjom)
4 nedidelės morkos
1 lauro lapas
1/2 AŠ čiobrelių (tinka tiek švieži, tiek džiovinti)
2 skiltelės česnako
grūstų juodųjų pipirų
2 VŠ sojų padažo
2 VŠ Vusterio, Lietuvoje geriau žinomo, kaip Vortesčerio padažo
1 VŠ balzaminio acto
2 VŠ pomidorų pastos
400 ml jautienos sultinio (arba kitokio sultinio, jei nėra - vandens+sultinio kubelis)
1 paprika (pridėjom nuo savęs)

Pyrago "kepurei":
10 vidutinio dydžio bulvių
druskos
30 g sviesto (ir, jei bulvės miltingos, šlakelis pieno)


Paruošimas:
  1. Supjaustome svogūnus ir pakepiname aliejuje kol suminkštės. 
  2. Dedame faršą ir šiekj tiek pakepiname.
  3. Pjaustytus saliero kotus, smulkiai supjaustytas morkas dedame į keptuvę pas faršą.
  4. Taip pat sudedame sausus prieskonius: lauro lapą, smulkintus česnakus, čiobrelius, druską ir pipirus.
  5. Patroškiname 10 min. ir supilame skystuosius prieskonius: Vusterio padažą, sojos padažą, actą, įdedame pomidorų pastą.
  6. Į keptuve įpilame sultinį ir neuždengus troškiname kol išgaruos skystis ir suminkštės daržovės.
  7. Per tą laiką išverdame bulves ir sutriname jas su sviestu ir jei reikia šlakeliu pieno. Bulvių košė neturi būti skysta.
  8. Iš troškinamos mėsos išimame lauro lapą. Pilame mėsą į kepimo indą. Ant viršaus dedame bulvių košę.
  9. Kepame 30-40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintje orkaitėje, kol gražiai apskrus bulvės.
  10. Puiki Beatos idėja pasiruošti pyragą iš vakaro, arba net užsišaldyti (jei yra vietos šaldiklyje - pas mane nėra). Iš šaldiklio ištrauktą pyragą reikėtų kepti apie 1 val.
Skanaus!

Šaltinis: B.Nicholson knyga "Beatos virtuvė"

2 komentarai:

  1. labai skanus pyragas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Jis tikrai puikus. (Tiesa, pamačiusi nuotraukas, nuraudau iš gėdos :) )

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...