2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

Jogurtinis braškinis tortas


Iš pradžių galvojau nedėsiu šio recepto į tinklaraštį dėl dviejų priežasčių: 1. Nenufotografavau rezultato. 2. Neparagavau rezultato. Praėjus 3 mėnesiams apsigalvojau, nes: 1. Foto šiokia tokia yra iš įvykio vietos. 2. 24 cm skersmens ir tikrai ne ploną tortą 5 mažamečiai (iki 3 metų amžiaus) kartu su auklėtoja, kuri saldumynų nepadaugina, sutaršė per vieną pusdienį ir aš atvažiavusi vakare negavau nei trupnėlio paragauti, nes neliko nei trupinėlio... Taigi, būtų nuodėmė nepasidalinti receptu. Ir net nebaisu, kad braškių sezonas baigėsi, nes pati jį kepiau kovo mėnesį ir naudojau trintas šaldytas braškes.

Taigi, mums reikės (24 cm skersmens atsegamai tortinei):
Biskvitui:
6 kiaušinių
200 ml cukraus
400 ml miltų
100 ml aliejaus
2 AŠ kepimo milteių
1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės

Sirupui (biskvito sulaistymui):
~150 ml vandens
cukraus, citrinos sulčių (ragaujam)

Kremui:
~400 ml trintų braškių
~350 ml grietinėlės (naudojau 35% riebumo)
~400 ml jogurto (naudojau natūralų)
citrinos sulčių (braškių skoniui paryškinti)
želatinos 1 litrui skysčio (aš visada naudoju dr. Oetker)
vandens užpilti želatinai (aš užpilu tiek, kad vandens būtų daugiau per gerą piršto storį)
cukraus pagal skonį (mano trintos braškės buvo saldintos, jei naudosite braškinį jogurtą, jis taip pat bus pasaldintas, tad geriau ragaukite)

Paruošimas:
Biskvitas (Biskvitą išsikepame dieną prieš torto surinkimą, kas yra labai patogu):
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki labi šviesių putų, supilame citrinos sultis bei tarkuotą žievelę.
  2. Nuolat plakant po truputį supilame aliejų.
  3. Persijojame miltus ir sumaišome su kepimo milteliais.
  4. Po truputį į plakinį įmaišome miltus.
  5. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame paruoštą tešlą.
  6. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikriname su mediniu pagaliuku - jis ištrauktas turi būti sausas.
  7. Ištrauktą biskvitą praaušiname formoje, vėliau išimame ir baigiame atvėsinti ant grotelių.

Kremas:
  1. Kremui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti apie 15 min.
  2. Išbrinkusią želatiną pašildome, kad ištirptų - neužverdame!
  3. Jogurtą sumaišome su braškėmis, citrinos sultimis bei cukrumi ir įmaišome želatiną. Paliekame, kad truputį sustingtų.
  4. Pradėjus stinti jogurto ir braškių kremui, iki standumo išplakame grietinėlę su 2-3 VŠ cukraus ir sumaišome abi mases.

Torto surinkimas:
  1. Išklojame atsegamą torto formą kepimo popieriumi ar gražiu popieriniu pagrindu tortams, jei turime. Aš turiu visą pakuotę, tik nežinau kur pasidėjau.
  2. Biskvitą supjaustome į tris lygias dalis (čia man misija neįmanoma).
  3. Dedama visną sluoksnį biskvito į torto formą. Sulaistome sirupu, išvirtu iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių.
  4. Tepame trečdalį kremo, išlyginame.
  5. Dedame antrą biskvito sluoksnį ir kartojame procedūrą.
  6. Puošiame pagal fantaziją ir norus. Man neužteko šiam tortui nei vieno, nei kito, tad tiesiog pabarsčiau trupiniais, likusiais nuo medaus torto ir apdėliaujau lenktyninėmis mašinytėmis-žvakučių stoveliais.
  7. Dedame į šaldytuvą sustingti. Geriausiai per naktį - visi tortai labai mėgsta pasiilsėti ir morališkai pasiruošti prieš suvalgymą.

Skanaus!


P.S. ateityje būtinai išbandysiu Beatos išgirtą biskvitą analogiškam tortui bei kitos Beatos braškinį jogurtinį tortą su kondensuotu pienu. Kad tik būtų kam tuos tortus valgyti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...